Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс в Риби - време е за любов

Марс премина в знак Риби на 16 ноември и ще остане там до 1 януари 2019 година. Марс е движение, активност, сила, импулс.

Ингресията на Марс в знак Риби сама по себе си е значимо събитие. Огнената планета във воден знак не притежава пълната си сила. Риби е женски, пасивен знак, притежава енергията Ин, свързан е с психиката, там където се слива личното с колективното безсъзнателно. След силната позиция на Марс в знаците на Стрелец, Козирог и Водолей, преходът му в Риби е като пламък, който се гаси от океанската вълна. Най-трудно ще бъде времето за хората с лични планети в знаците на Дева, Стрелец и Близнаци. По-лесно ще е за водните знаци Рак, Скорпион, Риби и хора с „воден” Марс (в същите знаци), с който вече са свикнали. Рибите представляват 12 дом на зодиака – дома на отрицанието и приемането. Тази характеристика на войнствения Марс също не му е по сърце.

По време на този транзит ще е характерно чувството за пасивност, недостатъчно енергия за ежедневните неща, желание за уединение. Марс в Риби намалява волята, инициативността, самочувствието. Не е изненадващо, че хората в този период страдат остро от конфликтни ситуации, стават по-уязвими, обидчиви и лесно плачат.

С Марс в Риби съществува тенденция към правене на саможертви и оказване на помощ на другите. В тези дни често се организират благотворителни събития, например събиране на неща, пари за болни деца или други нуждаещи се. Хората активно откликват на призивите. Заедно с добрите и състрадателни хора се активират и измамниците, които се възползват от чуждата доверчивост и съчувствие и тръгват да събират средства за лична полза.

За романтика Марс в Риби е едно от най-добрите места. Повишават се нежността, физическата чувствителност, желанието за докосване.

Понастоящем не се препоръчва да започвате някакви дела, освен ако не са свързани с делата, контролирани от знака Риби. Ще се развиват неравномерно, ще затихват, после отново ще се активират. Благоприятно време за художниците и музикантите.

Ако ви предстои лечение, посетете за по-сигурно поне двама или трима специалисти. Не се доверявайте на първото мнение. Точността на диагнозите сега е рязко намалена, вредата от лекарствата и антибиотиците нараства. Грижете се за здравето си, укрепвайте имунната система, повече почивка и здрав сън. Особено от това имат нужда Близнаци, Дева, Стрелец и Овен. Патогенното действие на Марс предразполага към внезапни възпалителни остри заболявания, обриви, инфекции, заболявания на краката. Като цяло броят на вирусните заболявания ще се увеличи. Важно е да държите краката си топли и сухи, да избягвате течения, да стоите дълго време на студа.

Трудни емоционални дни са 20, 23, 26, 30 ноември, 3, 6, 7, 15, 22 декември.

Как да намалите напрежението? Спете повече, почивайте, избягвайте общуването, медитирайте, гледайте развлекателни филми, разхождайте се, занимавайте се творческа работа, идете на масаж, правете водни процедури.

Разбира се, това са общи тенденции за обществото като цяло. Само анализа на индивидуалния хороскоп може да покаже какво влияние ще ви окаже Марс лично на вас по време на този транзит.