Автор
Десислава Недева

Марс в съвпад с Нептун превръща мечтите ни в реалност

На 13-ти юни, най-войнствената, но и дейна планета, Марс, ще слее енергията си с мистичния и размиващ границите Нептун. Това са на практика две напълно противоположни енергии, които ще трябва да се научат да действат синергично или поне ние ще се опитаме да вземем максимума на това, което могат да ни предложат в колаборация.

Съвпадът межу Марс и Нептун може да ни направи по-романтични и чувствени или да ни докара параноични мисли и тревожни усещания. Всичко зависи от начина, по който е поставен Нептун в личната ни астрологична карта. Като цяло обаче, ще се усети тенденция към по-голяма инициативност и ентусиазъм да следваме мечтите си, както и желание за духовно израстване, дори в твърде земните и прагматични хора на планетата. Ще се засили нашата емпатия и грижа за другите, така че не е изключено да вземем участие в различни благотворителни кампании и хуманитарни дейности. Романтичните връзки ще бъдат ползотворни и приятни, необвързаните ще имат десетки предложения за срещи заради магнетичната сексуалност, която ще излъчват по време на този астрологичен транзит.



Като негативен ефект от съвпада на тези две небесни тела, ще се усети тенденцията прекалено да идеализираме нашия партньор, както и опасността от измами и участие в скандали. За да избегнем това зловредно влияние, е по-добре да останем здраво стъпили на земята и да не се раздаваме прекалено за другите, особено ако не сме сигурни с кого точно си имаме работа.

Съвпадът на Марс и Нептун в Риби ще сключва негативен аспект със Слънцето в Близнаци. Настъпват времена, в които трябва да отстоявате себе си, но не го правете на цената на добрата си репутация. Градили сте я с години, така че можете да победите враговете и зложелателите с финес и мъдрост. Излезте една крачка пред конкурентите като проявите гъвкавост, хитрост и не се забърквайте в излишни интриги и конфликти. По-добре направете компромис, за да не компрометирате своите по-висши цели. Стиснете зъби, а след това отидете на фитнес и изпуснете парата. Това е правилното решение в случая, доверете ми се.



Уверена съм в думите си, защото ще успеем да сбъднем мечтите си така или иначе, благодарение на хармоничния аспект, който Марс сключва с Плутон и Юпитер в Козирог. Той ще ни помогне да се справим с довършването на проекти, които отдавна се опитваме да приключим, но нещо все ни пречи. Сега обаче ще бъдем силно фокусирани и решителни в действията си, а липсата на пречки ще спомогне за безпроблемното изпълнение на задачите. Желанието ни да поемаме рискове, добрата преценка и съпътстващия късмет ще бъдат наши верни съюзници в успешното превръщане на мечтите ни в реалност. Възползвайте се от повишената си енергия, харизма и либидо, за да дадете най-доброто, на което сте способни, а за другото ще се погрижат звездите. Не се опитвайте да контролирате прекалено много всичко, което се случва в живота ви и оставете Вселената да се погрижи за останалото. Тя знае отлично кое е най-доброто за вас.

Четете още: 6 ретроградни планети до края на годината преобръщат живота ни