Автор
Десислава Недева

Марс в съвпад Юпитер ни помага да преодолеем страха

На всеки две години, планетата на войната - Марс, се съединява в страстна прегръдка с Юпитер – повелителят на изобилието и разширението. Енергията на този съюз е наелектризиращ и въвлича всички нас в едно незабравимо пламенно преживяване.



Тази година съвпадът между двете планети ще се случи в знака Козирог на 20-ти март, точно след пролетното равноденствие и ден преди Сатурн да навлезе на територията на знака Водолей.

Какво точно ще произтече от този планетарен аспект?

Ще се повиши желанието ни да манифестираме желанията си, успоредно с нуждата от предприемането на незабавни мерки за положителна промяна в нашия живот. Има нещо специално, което отличава този съвпад с всеки друг, случвал се в човешката история. Уникалният характер на това селестиално събитие се крие във факта, че попада в 23-ия градус на знака Козирог. Малко по-рано тази година, други две важни и тежки планети съединиха своята енергия отново в същия градус на този знак, а именно Плутон и Сатурн. Изобщо цялата 2020-та година ще премине под влиянието на това астрологично събитие. И фактът, че този път други две планети обединяват сили в една и съща точка на звездното небе, е сигнал за назряващата глобална промяна, която в момента поставя своите основи сред човечеството.



Както може би вече сте забелязали, нещата доста ескалираха последните няколко дни, точно когато Марс и Юпитер се приближават и изпращат различни вибрационни честоти, към които ние трябва да се пренастроим, ако искаме да излезем максимално невредими от цялата ситуация.

Марс е планетата на действието, но също така се свързва и с победата над нашите страхове. В своето ниско проявление обаче, може да причини дори по-големи фобии и да засили емоционалното напрежение на хората, да ги накара да се чувстват безсилни и обезверени. Когато функционира високочестотно, тя ни призовава да открием силата вътре в себе си, да не забравяме, че сме могъщи и интелигентни същества, които могат да използват страховете си като мотиватор за изграждането на една нова и по-добра реалност.



В римската митология Марс е богът на войната и често е представян на колесница, придвижвана от два коня – Фобос (страх) и Деймос (ужас, паника). Ето защо планетата Марс се свързва не само с разпространението на тези негативни човешки емоции, но и с тяхното овладяване и култивиране. Когато приемем своите страхове, ние можем успешно да ги използваме като средство за създаване на повече любов, хармония и грижа за себе си.

Юпитер е планетата на експанзията и се смята за най-големия добротворец сред останалите небесни тела от Слънчевата система и като такава има силата да увеличава и разширява всичко, до което се докосне. Затова е много важно да се свържем с чувствата и емоциите, които искаме да съхраним и мултиплицираме в своя живот, а не с тези, които ни парализират и дърпат надолу.



Както Марс, така и Юпитер, в своята висока октава, могат да ни напътстват със силата, мъдростта и лечебната енергия, която да достигне до нас, но само ако успеем да намерим своя вътрешен мир. Тази небесна колаборация се случва, за да ни напомни, че страхът винаги е битувал сред населението на Земята, но хората имат правото на избор как да реагират.

Преходът на планетата Сатурн в знака Водолей символично ни подсказва, че и това ще мине, но трябва да сме силни и единни, за да успеем да извлечем максимума от отдалата се възможност да култивираме себе си отвътре, да бъдем промяната, която искаме да видим в света, за да се превърне той в най-доброто място за живот на нашите деца и внуци.

Четете още: 5 причини всички да завиждат на жените Близнаци