Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс във Везни - ''Правете любов, а не война''

Планетата Марс, в астрологията символизираща енергия, воля, смелост, но и гняв, съперничество, агресия и война, влиза в знака на Везни в сряда, 15 септември, където ще остане до 30 октомври.

Какво носи Марс в знака на Везни? Откритост (Везни е знак на рационалния/разумния интелект), креативност и готовност, дори желание за участие в различни обществени дела (Венера управлява Везни). Пригответе се за атака на чар и емоции!

Марс тук е в така нареченото изгнание, което е позиция чужда за природата на тази планета и следователно трябва да се адаптира към нея. Тази планетарна позиция може да отслаби смелостта, увереността и да предизвика съмнения и нерешителност, които са свързани със знака на Везни. Бъдете внимателни, ако просто се впускате в нови дейности и проекти. Не позволявайте на тези енергии да ви забавят или да повлияят негативно на вашите действия и решения.

Позицията на Марс може да помогне положително на тези хора, които често се ядосват и лесно избухват. Планетарната позиция ще отслаби конфронтационния тон, ще помогне да се научат да контролират гнева, да намерят компромис и да се установи баланс в отношенията с другите. Следващите шест седмици са отлични, да постигнете баланс между различните хора....дори между различни аспекти на живота си. Инвестирайте време и енергия, за да изглеждате хубаво. Също така може да сте вдъхновени и да се борите за добра кауза, за справедливост или от името на някой друг!

Единственото нещо, което може да ни извади от релси, е чувството за несправедливост, тогава ще сме готови да се борим за правилното нещо без колебание. Ако някой или нещо ви разстрои, не реагирайте веднага. Бройте до десет или изчакайте. По-късно ще погледнете на цялата ситуация по различен начин.

През този период е нужно да възприемете култовия лозунг: „Правете любов, а не война“. Дойдохме на този свят, за да развием способността да обичаме и да приемаме любов. Въпреки че понякога не е лесно да отстъпите, направете стъпка в правилната посока, изберете любовта вместо омразата, все пак опитайте. Защото ще имате полза от такова отношение. Омразата и гневът са признак на слабост. Гневът, страстта или ентусиазмът на ума няма да ни управляват.

Буда казва: „Да държиш гнева в себе си, е като да пиеш отрова и да очакваш другия човек да умре“.