Автор
Десислава Недева

Меркурий в квадрат с Марс: Мислете, преди да говорите

На 8-ми юли Меркурий ще сформира напрегнат аспект с планетата на войната Марс. Както вече ви става ясно, единствено водени от логиката, настъпват смутни времена.

Когато Марс въздейства негативно върху планетата, която управлява мисловния ни процес и комуникацията, ние сме склонни да правим прибързани заключения и да реагираме първосигнално и агресивно. Влиянието на тази небесна конфигурация ни кара да взимаме грешни решения и да казваме неща, които е по-добре да оставим само себе си. В резултат на тези необмислени действия, се задават много спорове, противоречия и открита враждебност в нашето ежедневно общуване.



Негативните последици ще бъдат както върху личните ни взаимоотношения, така и върху други аспекти от нашия живот. Когато общувате с другите хора, се стремете да изслушвате докрай това, което имат да ви казжат вашите събеседници и мислете, преди да споделяте своите възгледи. Както вие в момента сте по-раздразнителни и докачливи, така и събеседниците ви са по-разгорещени от обикновено в защитата на своите позиции.

Периодът не е никак подходящ да се взимат съдбоносни решения в живота, както и да се провеждат сериозни преговори. Ако все пак е наложително сключването на договори или воденето на съдебни процеси, по-добре се обърнете към специалист в тези области, който да ви напътства, за да минимизирате опасността от допускането на фатални грешки, за които после горчиво ще съжалявате.



Понеже ще се чувствате напрегнати, пренавити и хиперактивни, ученето и административната работа ще ви изглеждат като древно китайско мъчение. Не е особено здравословно обаче да заключвате повишената си енергия вътре в себе си, защото рано или късно тя ще избухне като бомба със закъснител. Хитър ход е да се опитате да канализирате този ваш порив по най-конструктивния възможен начин, без да се превръщате в кълбо от нерви.

Най-голямата опасност да прецакате стабилно живота си се крие в поемането на излишни рискове и всякакъв вид импулсивни действия, решения и изказвания. Насочете вниманието си към по-консервативни и спокойни дейности, които изискват висока доза самоконтрол и дисциплина. Заложете на интереси и хобита, свързани с прилагането на творчество и умения, които включват работа с ръцете и пръстите. Физическите упражнения и практикуването на спорт, който обаче не е твърде силов или състезателен, също е добър вариант за превръщането на вътрешното напрежение в нещо съзидателно.

Четете още: Лунното затъмнение тази неделя преобръща живота ни