Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Месечният ви хороскоп за октомври

Овен – Октомври няма да бъде лек за вас. Още от първите дни ще почувствате, че от вас се изисква максимум търпение. Ще се наложи да ходите по инстанции, да се занимавате с документи, свързани със застраховки, данъци, издръжки и др. Невъзможност да се стигне до компромис по отношение на финансови въпроси. Нарастващ интерес към секса. Втората половина на октомври ще се премине под егидата на богинята на равновесието и любовта Венера. Точно по това време ще ви бъдат изпратени уроци под формата на житейски ситуации, които трябва да разкрият способността ви за компромис, диалог и дипломация. Така че имайте предвид това. Ще трябва да се научите как да ограничите своята импулсивност и грубост, ако искате да сте успешни в обществото и в личните си взаимоотношения. Обърнете внимание на здравето и на нивото на енергийният потенциал. Вашият управител Марс ще бъде сега от другата страна на барикадата, затова не участвайте в никакви битки, нито физически, нито вербални, не пилейте напразно силите си. Пазете се от физическо претоварване на гърба, кръста и от преохлаждане.

Телец – Обърнете повече внимание на служебните задължения, на ежедневната работа и грижите. Първата половина на октомври ще изисква максимална творческа отдаденост и голяма концентрация. Ще има много работа, но все по-малко свободно време. Но не се отчайвайте, защото ви е гарантирано да укрепите финансовото си положение. През втората половина на месеца ще почувствате вдъхновение и необяснимото чувство за вътрешна хармония. Време е за емоционална еманципация и творческа реализация. Ще имате дни, които ще бъдат много горещи по отношение на отношенията. От една страна ще има силно участие на любов, страст, от друга страна - периодично между вас може да "прескачат искри", но това само ще придава на взаимоотношенията ви острота и пикантност и ще ги разнообразява. Добро време за приемане на минерали и витамини, за оздравителни курсове. Наблегнете на профилактиката на здравето. Може да има изостряне на хронични заболявания. Бъдете внимателни в дните между 10 и 13 и на 17 октомври. Не правете големи покупки, не влизайте в спорове, избягвайте да пътувате, ако не е наложително.

Близнаци Обърнете внимание на грижите за дома. Децата ви ще се нуждаят от мъдър съвет и ще изискват внимание към себе си. Вашето присъствие и отдаденост ще им помогне да решат свой проблем. 15-16 октомври са трудни дни за взаимно разбирателство, особено с по-старото поколение. Не правете грандиозни планове относно кариерата – това може да се окаже обикновена илюзия. През първата половина на месеца ще трябва да се справите с трудни въпроси, свързани с личните отношения. Почти цялото това време ще е сложно и ще изисква от вас да обърнете внимание на партньора си или да решавате някакви въпроси. В средата на месеца се опитайте да бъдете максимално деликатни и търпеливи, не хабете излишни емоции. След това ще можете да разпуснете и напрежението ще изчезне. Интересът ви към интимността ще се засили през втората половина на месеца. Едновременно с това ще имате повече сили и свободно време, за да се посветите на романтични срещи и любовта. Трябва да обръщате внимание и на себе си и дори да контролирате здравето си. Ако смятате, че сте преуморени, вземете си няколко дни почивка, отдъхнете и започнете да работите отново с нови сили. Всички прояви на гняв ще навредят преди всичко на вашето здраве. Не се поддавайте на тъжни настроения - това може да предизвика различни заболявания.

Рак Самочувствието и психическото ви състояние до голяма степен ще зависят от положението в семейството. Само в спокойна, хармонична домашна атмосфера можете да се отпуснете и да вършите ежедневните си неща. Малко уединение няма да ви навреди, а ще допринесе за развитието на духовността ви. Октомври е благоприятен за обучение, за работа и любовна активност. Продължете да работите по вече започналите дела и не се страхувайте да започнете нови проекти. Със сигурност ще бъдете заети със семейни грижи, свързани с родители, роднини или деца. Има основания да се надяваме, че това ще бъде приятно събитие – провеждане на красива сватбена церемония, празнувайки кръщенето или раждане на нов член на семейството. Разходите по семейството и дома ще се увеличат, но те ще бъдат необходими не само за задоволяване на вашите нужди и желания, а и за имиджа и авторитета на семейството. В началото още на октомври вашите мисли и сили ще бъдат концентрирани около любовта. Комуникацията с любимия човек ви ще донесе много радост и ярки чувства. Не забравяйте! Важно е в общуването с близкия човек, да сте не само любими, но и приятели. Общото здравословно състояние ще бъде стабилно. Да почивате този месец е най-добре в романтична и творческа атмосфера.

Лъв – Октомври ще бъде един добър месец за вас. Не се предвиждат кризисни събития, разбира се, ако те не са планирани в личния ви хороскоп. Семейството и дома ще бъдат ваши приоритети. Дайте максимално всичко от себе си, за да създадете красота, уют и хармония у дома си. Във взаимоотношенията с партньора ви се очертават нови възможности за разрешаване на противоречията. Външните фактори могат лесно да подкопаят баланса в тялото ви. Опитайте се да ограничите кръга на вредните влияния, доколкото е възможно. Погрижете се за черния дроб, заемете се с изчистване на кръвта. Не пренебрегвайте храни, които съдържат калций. Относно финансите и служебното положение, най-добре е да плувате по течението и в нужния момент да насочвате лодката си в нужното русло. На работното място е необходимо да отделите много време за контактите с хора, възможно е също така да ви бъде предложено професионално обучение. Тези, които работят у дома или с недвижими имоти, ще се чувстват по-добре. Ще правите добро впечатление, ще ви е приятно да ви се радват и да ви слушат, да се допитват до вас за съвети. На 10, 11, 14-16 и 26-31 се увеличава вероятността да допуснете грешка и да се сблъскате с екстремни ситуации, затова не се опитвайте да рискувате в тези дни.

Дева "Време е да разпръснем камъните и време да събираме камъните" - под това мото, по-голямата част от октомври може да мине за Девите. Всъщност - една линия в живота ви е свършила и друга започва - по-равномерна и предсказуема. Настъпило е време, когато сериозно трябва да се замислите за укрепване на материалната база. Проверете наличните си ресурси. Може би имате повече, отколкото си давате сметка. Ако имате излишни неща, които не ви трябват и само заемат място, пуснете ги на търг. Може би е време да реконструирате дома си? Да направите жилището си по-енергийно ефективно, модерно, удобно и икономично? Помислете за тази възможност. Характерното за вас критично отношение може да усложни отношенията ви с близки роднини, съседи, колеги. Отнасяйки се със сарказъм към тях, лесно можете да засегнете хората близо до вас и да им причините болка. През първата половина на октомври задоволяването на личните нужди и желания ще излезе на преден план. Настроението и здравето като цяло са добри и ще бъде по-лесно да се отървете от лошите навици, да покажете най-добрата си страна и да подобрите взаимоотношения с другите.Някои от вас ще извършват работа в полза на обществото и това ще ги прави доволни. През втората половина на месеца ще се увеличат разходите ви. Ще бъдете привлечени от скъпите, изискани неща. Възможни подаръци и разходи за закупуване на бижута, козметика, дрехи, интериорни предмети, вкусна храна.

Везни През октомври целият ви свят ще е малко по-балансиран и хармоничен, защото Слънцето е в знака на Везни. Е, сега сте в привилегировано положение, така че често ще се отварят вратите пред вас. Поемете инициативата, покажете повече решителност и смелост. Хванете бика за рогата и вземете това, от което се нуждаете. Очакват ви добри финансови перспективи и повишение на доходите. Това, по-специално, може да се случи за сметка на вашия бизнес партньор или чрез брака. Може да ви се струпат проблеми, но ще успеете да ги елиминирате стъпка по стъпка, макар че може да нямате време да се усмихнете или да се засмеете. Проблемите, като дълго време, чакащи подходящия шанс да се появят, ще проникнат във всички аспекти на вашето съществуване. Добре, че имате приятели, на които да разчитате и да ви помагат. Пазете си отношенията (особено новите връзки) от „доброжелатели”. Каквото и да чувате, не вярвайте сляпо на всичко казано и не започвайте да го проверявате. С това само ще нараните своята половинка. Тези, които все още търсят любовта, ще имат голяма свобода на действие, но внимателно подбирайте новите си познати. Има риск някои от тези хора да имат лични мотиви да искат да се възползват от вас. Втората половина на месеца носи добри перспективи за професионалната дейност на мнозина.

Скорпион – През октомври Юпитер – големия благодетел – ще влезе във вашия знак и всичко ще започне постепенно да става по-ярко и светло. Но преди това е време, когато завършва програмата ви заложена още от предишния ви рожден ден. Това означава, че може да усещате в някои моменти упадък на силите, умора, нисък жизнен тонус, безпричинна тъга, меланхолия, апатия, униние. Ще има дни, като че ли всичко ще ви се струпва изведнъж. Не бързайте да се паникьосвате. Съберете силите си и опитайте този месец да завършите всичко, което сами сте планирали по-рано. Изчистете дълговете си, доколкото е възможно – морални и материални. Чувствате се готови да започнете нови проекти. Вашата пробивна сила е голяма, а вие може да постигнете много. Колкото по-трудна е задачата, толкова по-решително и настойчиво ще действате. Вие буквално ще въздействате хипнотично на близките хора и ще можете да подчините тяхната воля и ум. За учениците и студентите периодът няма да е лесен, може да има разногласия с учителите. Като цяло тенденциите за периода са положителни. Ще се засили доверието между вас и партньора ви. Приятелски взаимоотношения могат да прераснат в любовни. Вселената този месец често ще ви подхвърля знаци, които ще ви накарат да преосмислите и преоцените вашата роля във взаимоотношенията.

Стрелец – Месецът за вас ще бъде като цяло приятен и наситен с интересни събития. Ще имате доста благоприятни възможности пред себе си. Ще можете ясно да почувствате как се променя курса на живота ви. Тези чувства не подлежат на описание, това е дълбоко вътрешно преживяване. Ще се промените не само вие, но и вашите възгледи за света около вас и вашата роля в него. Около вас ще има хора, които не само ще споделят вашите възгледи, но и ще са готови да се включат в общата цел. Съсредоточете вниманието си върху вашите мечти и надежди. До голяма степен те ще определят не само бъдещето ви, но и вашите стремежи и развитие. Сега вашата сила е в приятелствата и вашето общуване с тях. Възможно е неочаквано да се влюбите в колега или обвързан човек. В този случай нещата могат да се развият сложно. Някои от вас ще завържат любовна афера с влиятелен човек, което може да доведе до драстична промяна в социалния им статус. В брачните отношения повечето ще се стремят към морала, ще се чувстват дълбоко емоционално свързани със семейството и дома си, така че трудно ще бъдат съблазнени, но не е невъзможно. По-често организирайте романтични разходки с красиви пейзажи и гледки към нощното звездно небе. Това е универсална препоръка към всички Стрелци.

Козирог През октомври ще трябва правилно да разпределите приоритетите си и да насочите цялата си енергия и сила към постигане на конкретни цели. Всичките ви действия и мисли трябва да бъдат посветени на основната цел и да продължавате напред. Само така може да успеете. Особено важно е в тези моменти, когато вече няма да имате вдъхновение и ще се почувствате уморени, тогава този подход ще ви даде достатъчно сила, за да не се откажете и да продължите. Ще бъдете много активни през месеца. Запазете последователността на действията си и не се опитвайте да правите по няколко неща наведнъж. Направете ясен план за вашия път към успеха и го следвайте, без да се отклонявате от планираното под какъвто и да било претекст. В живота ви ще има положителни събития, но е възможно да изпаднете в ситуация, при която няма да виждате изход. Това ще е поредното ви изпитание, но нещата все пак ще се наредят по добър начин. Тези, които си търсят нова работа, ще успеят да си намерят такава. Ще се наложи да направите окончателен избор и това може малко да ви смути. Бъдете търпеливи, целеустремени и уверени в успешния изход на делото си. Само благодарение на положителната нагласа и оптимизма ще успеете и резултатите ще надхвърлят очакванията ви. Има вероятност да се срещнете със стари приятели, които не сте виждали от дълго време.

Водолей – Вашият свободолюбив нрав и авантюристичен дух ще се активизират при създадени нови възможности. Каквото и да правите, все ще имате добри резултати. Това ще ви прави невероятно щастливи. Ще бъдете заобиколени от приятни и приятелски настроени хора, готови да ви се притекат на помощ, ако трябва, макар че нямате нужда от такава. Ще се чувствате самоуверени и ще се радвате на добро самочувствие. Опитайте се да не ставате арогантни и да не поставяте себе си и вашите амбиции над всичко останало. Очаква се финансово благополучие. Мнозина ще намерят нови допълнителни източници на доходи, а някои ще получат еднократно придобивка от неочакван източник. Далеч от дома (на път) ви очакват приятни срещи и запознанства. Мнозина ще срещнат така своята половинка или бъдещ покровител. Заради нови приятелства сте готови да прекъснете стари връзки, но по-късно може да съжалявате за това. Покажете на вашите близки, че ги цените и уважавате тяхното мнение и че това е важно за вас. Под влияние на аспектите на Юпитер и Меркурий, нещата ще се подобрят в средата на октомври повече от обикновено, това се отнася и за професионалната страна на живота. Не е изключено да ви възнаградят с добра премия в края на периода. Вашето загадъчно-меланхолично настроение ще ви прави много привлекателни за другия пол.

Риби Октомври ще ви навява лирично-мечтателно настроение. То идва и от леката тъга по отминалото лято, както и от възхищението от красотата на есента. А вашият живот ще изглежда доста идиличен. Ще започне нова глава във вашите лични отношения. Дори тези, на които им е минавала мисълта да се разделят с партньора си, сега ще са далеч от тази мисъл. Желанието ви да обичате е толкова силно, че мнозина ще се влюбят в първия срещнат. Този стремителен роман няма да ви причини душевни страдания. За щастие вашият нов партньор ще бъде много интелигентен и достоен човек, отговарящ на вашите изисквания за потенциален партньор. Това ще бъде наистина много красива връзка, основана както на страст, така и на духовно привличане. Такива са тенденциите, но все пак зависи какво е заложено в личния ви хороскоп. По-малък успех ви очаква в кариерата. Ако сте служител в предприятие, то ще продължавате да следвате сляпо своите задължения, но няма да получите морално удовлетворение от работата. Ще бъдете затворени между стените на своя офис и всичко това няма да съответства на вашето лирично възвишено настроение. По силата на непредсказуемите обстоятелства, няма да ви остане време за скучаене. Намирайте достатъчно време за почивка и за сън, което е много важно за психичното ви състояние.