Сред качествата, които привличат вниманието на жените към даден мъж, наред с кавалерството, нежността, чувството за хумор и уважението, безспорно са и тези, които биха го определили като добър баща.

Според астролозите има пет знака от зодиака, на които ролята на татко най-много им се отдава. Вижте дали вашият партньор не е сред тях.

Рак

Тази зодия може с право да се нарече пример за бащинство. За мъжа Рак семейството е най-голямата ценност. С появата на детето в къщата бащата ще му посвети цялото си свободно време, ще се научи умело да сменя памперси, а когато бебето порасне, бащата Рак ще стане най-добрият му приятел, внимателно ще изслушва дори най-смелите му мечти и вярно ще пази всичките му тайни. Нежността, грижата и емоционалната обвързаност към семейството са приоритет за мъжа от този знак и той с удоволствие ще се включи дори и в домакинските задачи.

Мъжът Рак, подобно на жената от същата зодия, трябва да разхлаби хватката на родителската любов навреме, за да не загуби доверието на детето си в него. Бащите Раци са готови на най-безумните постъпки в името на децата.

Овен

Мъжът Овен по природа е воин. Той е свикнал да постига целите си на всяка цена. Но детето е единственото, върху което мъжът Овен никога няма да упражни войнствената си природа. Заради децата той ще научи цялата необходима мъдрост на бащинството, ще се научи на търпение и ще стане най-грижовният родител. Ще отдаде цялата си енергия, за да осигури на семейството си идеалната атмосфера в дома. Таткото Овен с готовност би поел в свои ръце възпитанието на децата и домакинската работа на съпругата си, ако тя е твърде заета на работното си място.

Телец

Мъжът Телец е идеалният семеен мъж. Той се придържа към малко консервативния възглед за брака и се опитва да възпитава децата така, както родителите му са възпитавали него. Такъв баща ще се опита да научи децата си на финансова грамотност, на правила за безопасност, на всички знания, които наистина ще им бъдат полезни в живота, но няма да покаже прекомерна нежност. Поради този рационален подход към родителството може да изглежда, че децата не са основен приоритет в живота на Телеца, но това съвсем не е така. Просто представителите на тези знаци, както мъжете, така и жените, не са свикнали да изразяват открито чувствата си, а предпочитат да ги показват на практика. И щастието на членовете на семейство винаги ще бъде на първо място.

Везни

Мъжете, родени под този знак, се славят с романтичната си натура. Те умеят майсторски да поддържат топлината в семейните отношения и просто обожават децата. Като глава на семейството те не са старомодни, а предпочитат да дадат на малчуганите пълна свобода на действие. Но в същото време отвън те винаги ще наблюдават детето и ще се тревожат за всяка негова стъпка.

В дома на Везните винаги ще има приятелска атмосфера, защото мъжете от този знак не търпят грубостта и деспотизма в семейството. Подобно на жените Везни, мъжете се стремят да създадат уютно гнездо, за което им помага добре развитото им въображение и склонността им към творчество.

Дева

Мъжете Дева обичат реда и хармонията в дома. Не са особени почитатели на хаоса и промяната. Но с появата на дете в семейството те старателно ще се подготвят за дългоочакваното събитие. Педантичността им, характерна за всяка сфера от живота, ще намери отражение и в семейството. Децата на мъжа Дева трябва да получат най-доброто – като се започне от здравето, премине се през образованието, и се стигне до перфектните обноски и възпитание.

Бащите Дева няма да глезят детето си, но с удоволствие ще се погрижат за неговото възпитание: те ще помогнат за развитието на скритите му таланти, ще го научат на различни умения, култивирайки у него любов към природата и изкуството. Ако жената Дева може да бъде непредсказуема в семейните отношения, то мъжът Дева винаги ще бъде скалата и опората на семейството.

Разбира се, останалите зодии също могат да бъдат прекрасни бащи. Всичко зависи от възпитанието, темперамента и, разбира се, от връзката, която мъжът е успял да изгради с любимата си и децата им.

Четете още: Тези 4 зодиакални знака ще открият любовта през 2021-ва