Автор
Ива Петрова

Мъжът Козирог – тайният път към сърцето му

Козирозите са трудолюбиви, упорити, решителни, амбициозни и взискателни – малко са жените, които могат да разтопят сърцето на такъв „снежен крал“.

1. Мъжът-Козирог е един от най-предпазливите, планиращи и сериозни прдставители на зодиака. Дълбоко в себе си той изпитва болезнен страх от обществено порицание, затова не очаквайте от такъв партньор спонтанни емоционални реакции – всяка негова крачка е внимателно обмислена. Фатална грешка би било да се опитате да изкарате Козирога от неговата комфортна зона и – още по-зле – да си правите шегички за негова сметка публично.

2. Козирозите не разбират и не обичат флирта и мътните намеци – с представител на този знак трябва да бъдете максимално откровени и естествени и да общувате с него с цялата си прямота.

3. Тези астрологични „козлета“ доста неохотно се ангажират с любовна връзка, те се стараят да запазят за по-дълго свещения си статут на единаци. Много е важно обаче инициативата за запознанство и по-нататъшно развитие на отношенията да идва именно от Козирога. А това може да отнеме доста време – запасете се с търпение! Този мъж иска първо да научи възможно най-много за потенциалната си партньорка. Чак след като претегли всички доводи „за“ и „против“, той може да се впусне в любовна авантюра. Повярвайте ни, ако той ви е избрал, това не е спонтанен порив, а сериозно обмислено решение.

4. Представителите на този знак доста дълго крият романтичните си отношения от околните. Това е свързано преди всичко с доверието към партньорката. Козирогът никога няма да се примири със статута на лекомислена „секс-играчка“ или пореден номер в списъка на любовнте завоевания на някоя хубавица. Как да спечелите сърцето му ли? Покажете му на практика, че вие сте най-надеждната партньорка за него.

5. Сексът за една нощ или лекомислената връзка за една седмица не го привличат. Той е човек-скала, живо въплъщение на фундаменталния подход към живота. Той трябва да е сигурен, че за вас всичко е крайно сериозно. Това не означава, че още на първата среща трябва да му споделите колко деца искате от него – но си заслужава да заявите уверено, че сте готови за сериозна връзка.

6. Внимателен, образован и възпитан, но при това студен, дистанциран и невероятно затворен – това е първото впечатление от общуване с представител на този знак. Не се предавайте! За Козирога това е нормално явление. Веднага щом се почувства комфортно, неговият непристъпен облик ще се промени. Ще останете изненадани колко нежен, разбиращ, весел и предан може да бъде този партньор.

7. Преминаваме към кулминацията. Как да разберете мъжа-Козирог, когато вече сте започнали връзка? Говорейки за този знак, не можем да не повдигнем въпроса за кариерата. За Козирога това е ключов аспект от живота. Този мъж ще си избере жена, която споделя работохолизма му и преследва подобни на неговите цели. Той има нужда от партньорка, която е готова да го подкрепи в професионалните му амбиции и в никакъв случай да не го спъва в стремежа му към успех и развитие. Никога не поставяйте Козирога пред избора „Или аз, или извънредната ти работа“. Резултатът от този ултиматум няма да е във ваша полза.

8. На среща с Козирог не се притеснявайте да говорите за работа. Рутинните въпроси слабо вълнуват този знак, но вашите амбиции са му крайно интересни. Смело разсъждавайте за утрешния ден, за следващия месец, за идната година. Важното е да говорите за реалните си планове, а не за неясните си шаблонни мечти. Този мъж няма време за празни фантазии, той ще се смръщи мълчаливо, ако в негово присъствие някой започне да „мечтае на празен ход“. Не забравяйте, че трябва да убедите Козирога, че връзката с вас е най-добрата сделка в живота му!

9. Как да завоювате сърцето му? За начало ще трябва да си спечелите уважението му. Ваши основни козове са непоклатимата трудова етика, развитото чувство за отговорност, съсредоточеността и организираността. Тези качества той цени много повече от дълбокото деколте и готварските ви способности.

10. Впрочем, като споменахме деколтето – Козирогът не приема твърде открити и предизвикателни тоалети, ако ги носи неговата дама. Той не обича да привлича твърде много внимание към себе си и към вас като двойка, затова ще се чувства неудобно, ако всички мъже наоколо ви изяждат с поглед. В облеклото той харесва зеления, черния и сивия цвят, освен това ще обърне внимание на жена, облечена в тъмносиньо или виолетово.

11. Как да разбереш, че мъжът-Козирог те харесва? Добър знак е, ако той ви запознае с приятелите си, чието одобрение е крайно важно за него. Постарайте се да ги очаровате, но не го карайте да ревнува.

12. Следващия етап – как да разбереш, че мъжът-Козирог е влюбен? Най-здравите връзки с представителите на този знак произтичат от близкото приятелство. Можете дълго време да общувате, да се забавлявате заедно и дори да си помагате със съвети на любовния фронт… и изведнъж да разберете, че изпитвате непреодолимо привличане и страст един към друг. Не се съпротивлявайте на това чувство – намерили сте си страхотен партньор.