Днес нашите експерти по астрология ще ни кажат кой от нас е най-вятърничав! Може би вие? Представяме ви класация на най-лекомислените зодии – обратното отброяване започва!

12 място - Рак
Вътрешният свят на Рака е като тъмна нощ, изпълнена с ужаси. Добавете към това тежкото (колкото три кита) бреме на загрижеността за близките, което Ракът никога няма да захвърли – и ще получите отговор на въпроса защо последното място е заето именно от тази зодия. Раците сигурно биха се радвали да си позволят известно лекомислие, но са приклещени между повишената си тревожност и чувството си за дълг. Да, именно от тези компоненти е съставена черупката на Рака, а не от хитин, както може би сте си мислили.

11 място - Козирог
Дълг. Чест. Съвест. Отговорност. Козирогът за разлика от повечето други зодии не само е чувал тези думи отнякъде, но и прекрасно знае какво означават те. Нещо повече, той е наясно как да ги приложи в реалния живот! За жалост не само в своя живот, но и в живота на другите. Според Козирога негов дълг е да поеме отговорност за лекомислените въздухари, а честта и съвестта не му позволяват да прави това през пръсти. Честно, ако не бяха мъчителните тревоги на Раците, щяхме да дадем последното място на Козирога!

10 място – Телец
Почетното пред-предпоследно място се пада на Телеца – един знак, който до безкрай се сражава срещу собствената си природа. Телците подозират, че животът им е скучноват, затова постоянно ги засърбяват ръцете да се забъркат в нещо. Но всичките грандиозни замисли обикновено се свеждат до едно неразумно пазаруване, в което да се прахоса цялата заплата – и то само ако Телецът е наясно, че половинката му днес получава аванс. През останалото време представителите на този знак умело насъскват ближните си да направят нещо безумно, а после също така умело съсипват купона с дуднене на тема „Ама да не стане беля“. Всъщност Телецът просто твърде много обича себе си, за да си позволи нещо необмислено и рисковано.

9 място — Скорпион
Да се мери Скорпионът с обикновени човешки мерки е безсмислено и неблагодарно занимание. Даваме му деветото място, просто защото все нещо трябва да му дадем. А сега, когато Скорпионите вече са прочели това, начесали са горделивостта си и са преминали към следващия знак, идва време за горчивата истина – те, разбира се, понякога си позволяват да бъдат лекомислени, но е почти невъзможно да ги хванете в такова състояние. Освен това е и опасно за живота. Да срещнете Скорпиона размекнат, релаксиран и правещ глупости е рядък късмет, защото така ще получите бурна страст и вълнуващи приключения. После обаче Скорпионът ще дойде на себе си и ще ви отмъсти – защото лекомислието е слабост, а този знак не оставя свидетелите на слабостите си живи.

8 място — Риби
Рибите смътно подозират, че лекомислието като цело е доста симпатична черта на характера и затова старателно го избягват. Вселената не е пуснала златната си рибка в морето, за да печели тя симпатиите на всякакви простосмъртни! Специалната мисия на Рибата е да бъде недосегаемо божество за Избраните – и по време на паузите да страда красиво. За какво лекомислие можем да говорим при това положение? Но Рибите впрочем не са склонни и към истинска сериозност. Те предпочитат скучните зрели проблеми да ги решават Избраните. Рибата е над тези неща.

7 място — Лъв
Лъвовете старателно крият лекомислието си, защото хич не е царствено да си вятърничав и глуповат. При това обаче лекомислените постъпки не са им чужди. Просто на останалите знаци не им и хрумва да сметнат лъвските действия за лекомислени – те говорят на Лъва разни глупости, че „който не рискува, не печели“ или че „любовта е сляпа“. Уж всичко било дреболия някаква! Самият Лъв обаче не смята така и вътрешно се кори, че е кривнал от пътя, водещ към славата, успеха и богатството. Срамота!

6 място — Дева
Неочакван обрат! Почетното централно място в класацията се пада на Девите, които никой не би ги заподозрял в лекомислие. Как така? Девата ли?! Този еталонен образец на здравия разум, този последен оазис на стабилността, този символ на самурайския кодекс на честта да е лекомислен? Не може да бъде! Но всъщност и Девите могат да бъдат лекомислени – просто много рядко, около веднъж на десет години. Тогава обаче те не просто си губят акъла, ами прекрачват всички граници и извършват немислими неща. Впрочем, самата Дева е сигурна, че не си е изгубила ума, ами просто след разумно и логично обмисляне е решила да си направи метафорично харакири – този живот ми омръзна, дайте ми нов! И си е позволила да си отпусне душицата „преди смъртта“…

5 място — Овен
Топ 5 на най-безразсъдните зодии откриват Овните – същите онези прекрасни хора, които изобщо не умеят да се контролират, но пък отлично се справят да контролират настойчиво всички останали. Именно затова никой не ги смята за лекомислени. Овенът е неимоверно строг, понякога може да надмине дори Козирога, който е един малък филиал на Светата инквизиция. Всички смятат Овните за сериозни и строги. И те са такива – спрямо другите. Но към себе си се отнасят като към малко сладко агънце. Какво иска нашето мило агънце? Две-три питиета вместо скучна оперативка? Ама разбира се! Сега ще се обадим и ще кажем, че сме болни, а после ще отидем до магазина за мартини, нали, сладичкото ми? На мама добричкото!

4 място — Стрелец
Стрелците се разминаха на косъм с топ 3, макар този знак да се смята за особено безразсъден и вятърничав. Всъщност Стрелците могат да сложат в малкия си джоб половината зодии със своето сериозно отношение към Наистина Важните Неща. Просто в техния списък на Наистина Важните Неща има и приключения, риск, три броя любовници, пътешествия и прахосване на пари… А, да – и after party после.

3 място — Водолей
Бронзовият медал и почетното трето място се падат на Водолеите заради прилежността и старанието им в създаването на образа на вятърничава и безразсъдна прелестна личност. Честно казано не знаем защо тези пресметливи контрол-фрийкове изпитват нуждата да се правят на символ на лекомислието, но подозираме, че това е тайна мисия от Небесната канцелария. Водолеят може да послужи за пример на всекиго и да зарази с вятърничавостта си дори и Козирога. Така че Водолеите са си заслужили почетно място – само че трето. А ние дружно ще се престорим отново, че вярваме, че те са лекомислени, нали?

2 място — Везни
Сребърният медал се пада на Везните – и дано да е по-тежичък, за да свали от облаците тези въздушни създания, които са сигурни, че животът е безгрижна игра по техните правила и че винаги могат да вдигнат ръце над главата и да кажат „Къщичка!“. Дори до голяма степен им завиждаме. Везните са не само неудържимо безгрижни, но и неустоимо очарователни. Затова покривчето на тяхната „Къщичка!“ често се появява от другаде, вероятно съпроводено и с джобни парички.

1 място — Близнаци

Туш! Почетното първо място, златният медал и званието на най-лекомислен знак в астрологията се пада на Близнаците… Макар да не сме съвсем сигурни, че думата „лекомислен“ наистина отразява точно съществото на тази зодия. Все пак думата включва корена на думата „мисъл“, а ние не можем да гарантираме, че в главата на Близнака има поне една такава. Не, не искаме да кажем, че Близнаците са глупави – ако ги погледнеш с невъоръжено око, ще ти се сторят изключително интелигентни. Откъм житейски решения обаче те се държат така, сякаш мозъкът им отдавна е издухан от главата от куршум 45-ти калибър… и вместо мисли в тази глава са останали само капризни ветрове.

Четете още: Най-трудните зодии: С кои мъже да не създавате семейство