Автор
Роси Кацарова

Най-лошото качество на всяка зодия!

Има различни фактори, които взаимодействайки си един с друг, изграждат човешката същност и характер.

Оказва се обаче, че върху това каква личност ще бъдетеq имат влияние не само семейството, приятелската среда, гените и образованието, но и зодиакалният знак.

Именно той определя до голяма степен вашите положителни и отрицателни черти. След като вече видяхме кое е най-силното качество на всекиго според зодията, нека видим и най-лошото:

Овен (21 март - 19 април)

Безразсъдство

Овни, вие сте смели по природа, което несъмнено е позитив, но стига смелостта ви да познава някакви граници. Често се случва да загубите представа за реалните последствия от действията си и да се държите направо безразсъдно и глупаво.

Не рискувайте прекалено много, за да не си навлечете беди на главата. Преди следващата лудория по-добре помислете, никой не ви казва да се отдадете на монотнонно съществуване, но несъмнено балансът в действията е важен и трябва да е нещо, към което се цели всяка зряла личност.

Телец (20 април – 20 май)

Закостенялост

Вие, Телци, сте закостенели както в убежденията си, така и в действията си. Трудно приемате чуждата гледна точка и често вярвате, че вашите виждания са най-правилни.

Също така дотолкова обичате рутината, че се превръщате в неин пленник. Всички обичаме домашния уют, но това не значи, че трябва да прекарваме всяка вечер на дивана, гледайки едно и също предаване или сериал, а вечерята винаги да включва едно и също меню.

Излезте, забавлявайте се и се посмейте в компанията на приятели, не позволявайте на еднообразието да завладее реалността ви, животът е твърде кратък!

Близнаци (21 май – 22 юни)

Клюкарстване

Близнаци, вие обичате шушукането зад гърба на другите, нека си го кажем. Не клюкарствате с цел да уязвите някого, просто желанието да споделите наученото и да пофилосовствате върху споделените ви житейски ситуации е по-силно от вас.

Но помислете си как бихте се почувствали вие, ако разберете, че личните истории, които сте доверили на някого, се разказват наляво и надясно. Да, няма да ви е приятно, затова следващия път се замислете добре, преди да разкажете на съседката за семейните проблеми на най-добрата си приятелка.

Рак (21 юни – 22 юли)

Обсебване

Раци, вие сте способни на истинска и чиста любов. Когато обичате, загърбвате егото и сте готови на безгранични жертви. Грижовните сте и чувствата ви действат като живителна сила за половинката ви. Но също така имате склонността да ставате обсебващи.

Човекът до вас се превръща в смисъла на вашия живот, а това е грешно и несъмнено прекалено натоварващо. Ако не оставате лично пространство на половинката си, е доста възможно да го отблъснете. Затова не настоявайте да присъствате навсякъде, всеки има нужда от време за себе си.

Нека любимият излезе по мъжки с приятели навън, а вие използвайте свободните часове да обърнете внимание на себе си. Вижте се със семейството си, с приятелки, запишете се на някакъв курс, четете, отдайте се на занимания, които ще ви обогатят емоционално и интелектуално.

Лъв (23 юли – 22 август)

Свръхчувствителност

Лъвове, вие несъмнено сте едни от най-чувствителните представители на зодиака. Склонни сте да преживявате всяка дреболия и да придавате излишна важност. Това обаче далеч не е единственият проблем. Тъй като егото и гордостта не ви позволяват да се представите като жертва в очите на околните, вие не споделяте емоционалните си терзания, а тихомълком се навивате как човекът насреща съвсем умишлено е засегнал чувствата ви.

Вместо да обясните как сте се почувствали от определена реплика или действие, вие се затваряте в себе си и се дистанцирате от виновника за страданията си, който най-вероятно дори не подозира, че ви е обидил.

Вместо да се държите така детински, се опитайте да не се впрягате толкова за дреболии, а ако някой наистина е бил груб с вас, не приключвайте отношенията си с него, а обсъдете проблема с него като зрял човек.

Дева (23 август – 22 септември)

Перфекционизъм

Вие обичате да изпипвате започнатото до най-дребния детайл. Подобен перфекционизъм обаче невинаги е положително качество. Желанието ви да сте винаги изрядни и най-добрите често ви докарва излишно напрежение и чувство за неудовлетвореност, тъй като нека си го кажем – няма как всеки път да сте перфектни.
Вие сте склонни да проявявате перфекционизма си и в отношенията с другите под формата на постоянна критика. А това няма как да не отблъсква околните.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Несподеляне на чувствата

Везни, вие сте изключително сензитивни и чувствителни натури. Душата ви е силно ранима, но проблемът е, че вие криете със зъби и нокти това. Мислите си, че ако преглъщате чувствата си и не споделяте проблемите, ще запазите отношенията с околните.

Разбира се, това е напълно погрешно, защото няма как да изградите връзка с някого, ако не му се разкриете напълно и не му позволите да ви опознае.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Отмъстителност

Вие притежавате интелект, който стимулира околните да ви разказват интимни истории в търсене на добър съвет. Когато се почувствате наранени обаче ставате отмъстителни и сте склонни да разкривате лични подробности, които са ви споделени. Сами разбирате, че това поведение е недопустимо.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Необмислени изказвания

Стрелци, вие притежавате вроден магнетизъм и с лекота успявате да сте изключително убедителни за събеседниците си. Поради това те приемат за чиста монета всичко, което казвате. А не трябва, защото истината е, че вие сте склонни да представяте като факт информация, истинността на която не сте проверили.

Склонността да говорите без да сте напълно сигурни е валидна и за разговорите от по-интимно естество. Опиянени от конкретна атмосфера и моментното си състояние, вие може да изречете доста силни думи и да се обясните в любов без всъщност да изпитвате подобни чувства, а това е меко казано подвеждащо. Ако не искате да нараните човека насреща, следващия път мислете преди да говорите.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Нерешителност


Прекалено обмисляте събитията преди да вземете решение. Това понякога е плюс, но често пъти ви пречи да изживеете определени емоции, защото, докато вземете решение, моментът е отминал.

Не ви казваме да сте безразсъдни, но ако се пуснете по течението дори веднъж, може животът ви да коренно да се промени и то за добро.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Липса на емпатия

Хората често идват при вас за съвет, защото сте добър слушател и добре разсъждавате над фактите. Но с времето мнозина от потърсилите помощта ви се убеждават, че съветите ви не са най-адекватните спрямо ситуацията, защото вие не сте от хората, способни на съчувствие.

Трудно ви е да се поставите на чуждо място и това ви пречи не само да дадете най-добрия съвет, но и често затруднява комуникацията ви дори с най-близките.

Риби (19 февруари – 20 март)

Пренебрегване на собствените потребности

Вие сте готови на всякакви саможертви за семейството и приятелите си. Но това невинаги е плюс, защото, за да бъдете пълноценна личност и да може да помагате на околните, вие трябва да сте във физическа и емоционална кондиция. А няма как да се чувствате добре, ако постоянно пренебрегвате собствените си нужди.

Следващият път, когато се откажете от тренировката си, за да се приберете вкъщи да сготвите на любимия десерта, който му се е доял, замислете се, че вашите потребности са не по-малко значими от неговите и не необходимо да ги загърбвате... поне не всеки път.