Най-опасните дни до края на 2021-ва, през които е по-добре да си стоите у дома

Тази година няма да е лесна. Но все пак такъв „апокалипсис“, какъвто бе през 2020 г., няма да се случи. И все пак, в някои периоди трябва да бъдете особено внимателни, казва известната руска астроложка Людмила Митрохина.

Ретроградни периоди

Сега е модерно за всичките ни неуспехи и разочарования да се обвиняват ретроградния Меркурий, Сатурн и Юпитер. Но като цяло няма нищо лошо в това планетите внезапно да променят посоката си. За някои хора периодът на ретрограден период ще се отрази по изключително благотворен начин, но други трябва да внимават. В такива дни хората се чувстват леко зле и имат незначителни проблеми в общуването.

- От 23 май до 11 октомври Сатурн ще бъде ретрограден. Това означава, че по това време не трябва да планирате грандиозни промени в живота си. Отложете смяната на работата си и преместването на друга до идването по-добри времена.

- По време на ретроградния Юпитер от 20 юни до 18 октомври е по-добре да направите пауза в бизнеса. Времето е подходящо за самоусъвършенстване. Този период е изключително неблагоприятен за започване на нови проекти.

- Меркурий пък ще бъде ретрограден два пъти тази година - от 29 май до 22 юни и от 27 септември до 23 октомври. По това време хората ще бъдат много раздразнителни, конфликтите могат да възникнат от нищото. Затова трябва да сведете до минимум комуникацията, за да не си създавате проблеми. Опитайте се да правите компромиси: сега не е най-подходящият момент да доказвате твърдението си.

Най-опасните дни на 2021 година

Ето кои са дните, през които според експерта е добре да си останете у дома:

26 май - Лунно затъмнение, което ще доведе до скок в престъпността. Ако се намирате сам на многолюдно място, рискувате да станете жертва на измама. Затова избягвайте да излизате сам сред много хора на този ден – ако го направите, рискът от кражба и грабеж ще остане висок и през следващите три месеца. Забравете за минали обиди, в противен случай ще си създадете нови врагове.

10 юни - Пръстеновидно слънчево затъмнение. Първият враг за човек на този ден е неговият страх. Дръжте емоциите си под контрол и в никакъв случай не влизайте в открити конфликти. Последствията от грешни действия ще отекват през следващите пет години.

19 ноември - Непълното лунно затъмнение на този ден ще се отрази негативно върху личните отношения. Съществува риск от кавги и недоразумения. Проявената от вас агресия към партньора ви ще унищожи връзката ви и вероятността никога да не намерите опции за помирение е твърде голяма.

4 декември - Най-опасният ден през 2021 година. Неблагоприятните последици ще бъдат провокирани от пълното слънчево затъмнение на тази дата. Представете си, че черна котка тича пред вас с празна кофа, а вие се спъвате от изненада и счупвате огледалото. Ехото на неприятностите от този период може да отеква още четири години. На този ден е по-добре изобщо да не се свързвате с никого, да си вземете почивен ден и да прекарате времето си, уединени с приятно четиво в ръка и дъхав топъл чай на дивана.

Четете още: Венера вече е в Близнаци: Време е за розовите очила, пърхащите пеперуди и флиртовете