Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-пълният и точен хороскоп за месец август за всички зодии

Овен – Скъпи Овни, това е много интензивен период, който можете да управлявате по-добре само ако полагате малко грижи. Не ви липсват идеи или енергия, за да блеснете. Важно е вашата енергия да бъде насочена директно и положително към реализацията на вашия истински потенциал, а не към нещо, което, колкото и вълнуващо да изглежда в началото, не е в съответствие с най-истинските ви нужди. Така че, ако искате да получите добри резултати, винаги ще трябва да се движите по терена, който е най-удобен за вас, към конкретни цели, оставайки винаги последователни.

От вас зависи да се обновите, да се осмелите, дори да преодолеете себе си. Няма нищо невъзможно за Овен, достоен за това име. Но не прекалявайте, тъй като може да възникне напрежение, ако работата ви откъсне от обкръжението ви и ви държи под напрежение. Спестете ценното си време за близките си.
Ще се изкушите да надхвърлите границите си, да изпитате вълнението от нови неща (дори от еротична гледна точка!). Изберете по-интуитивен подход към проблемите, това отношение ще ви предпазва от предизвикване на напрежение, независимо дали на работа или у дома.

Венера е във вашия IV дом в знака Рак, който е свързан с емоционалната ви сигурност. За да извлечете максимума от тази ситуация, ще трябва да се научите да балансирате собствените си емоционални нужди с тези на хората около вас. Юпитер започна годишното си ретроградно движение, транзит, който може да ви подтикне да преразгледате своите мотивации, вашите вярвания, вашите ценности. Няма да ви липсват възможности, но ще трябва да избягвате да тръгвате по път, който не ви подхожда.
Избягвайте да се изнервяте, тъй като се противопоставяте на сили, които са извън вас. Внимавайте да не генерирате недоразумения поради прекомерна емоция и заложете на своята възприемчивост, за да накарате близките си да разберат, че трансформациите не променят желанието за изживяване на хармоничен семеен обмен.

Телец – Скъпи Телци, пред вас е един от най-добрите месеци в годината, планетите ви подкрепят в любовта.

След наситен със събития период, както емоционално, така и физически, енергиите са склонни да се стабилизират и в някои случаи да бъдат по-малко разпръснати. Марс, който до 20 август е във вашия знак, ще действа като мултивитамин, зареждайки ви с енергия, смелост и инициативност. Това е много положително влияние, което ще ви помогне да вземете много ситуации в живота си по-решително в ръце. Марс ще постави акцент върху вашата идентичност, вашето его и най-вече вашите нужди. Ще бъдете по-решени да получите това, което заслужавате, дори ако това означава да излезете от зоната си на комфорт и да се откажете от някои вкоренени навици.

Възможно е да има разногласия както с колеги, така и с началници, но се придържайте към своя курс. Успех няма да липсва, ако хванете инерцията навреме и наложите някои свои нови идеи. Ще имате спънки, които не зависят пряко от вас и на които няма да можете да повлияете. Това може да се отрази негативно на цялостната финансова ситуация. Ако не се чувствате достатъчно оценени или условията на работа вече не ви удовлетворяват, не е изключено този месец да решите да се огледате или да поемете в нови посоки.

Не сте имунизирани срещу дребни инциденти по пътя, дължащи се на повтаряща се умора и чувство на неудовлетвореност, което ви изнервя.

Ако не сте във връзка, може да се окажете изправени пред нова любовна история. Ако, от друга страна, живеете в добре установени и близки отношения като двойка, лесно можете да решите да се ожените, да живеете заедно, да смените дома или града или да имате дете. Ако обаче връзката ви е уморена, Уран може да даде правилния тласък за нейното съживяване или ако това не е възможно, за нейното прекратяване.



Близнаци – Скъпи Близнаци, август е щастливо време за много от вас, които благодарение на подкрепата на Юпитер и Марс, се насочват към различни стимулиращи възможности и перспективи. Въпреки това, с ретрограден Сатурн в девети дом е възможно обучението и личните или работните пътувания да бъдат особено трудни: но може точно едно от тези преживявания да бележи истинска промяна във вашата житейска философия, в начина ви на светоусещане.

Сатурн е планетата на мъдростта, зрелостта и предизвикателствата, винаги има какво да научите от него. Предизвикателството, на което планетата подлага много Близнаци, може да бъде необходимостта от развитие на по-практичен и конкретен начин на мислене. Няма съмнение, че хората от вашия зодиакален знак се отличават със своята голяма адаптивност, бърза и блестяща интелигентност, но пред събитията от живота често се изправяте с малко невнимание, без да се разбирате неговите уроци.

Опитайте се да разберете важността на грешките, за да можете да се поучите от тях. В много случаи ще става въпрос за преразглеждане или консолидиране на някои от вашите идеали, моралната рамка, върху която изграждате вашите лични или професионални отношения, кариера и живот като цяло.

Марс в Телец е до 20 август, като се позиционира в дванадесетия ви дом, което не му е особено приятно. През това време ще трябва да внимавате да не се сблъсквате с различни ситуации неподходящо. Защото в тази позиция запазвате борбеността си, но е склонен да ви обърне в грешна посока, например към загубена кауза. Затова този период от месеца изглежда по-подходящ за интроспекция, полезна да направите по-задълбочено проучване на приоритетите си и да разберете дали все още има ограничаващи вярвания, вкоренени в несъзнаваното, които могат да ви ограничават.

В любовта ще преминете през възходи и падения, ще изпитате смесица от разнообразни чувства.

Рак – Скъпи Раци, месец август може да ви даде много, дори и в работата, при условие че направите крачка напред, раздвижите водите и създадете възможностите и целите, които искате да постигнете за себе си. Искате да намалите темпото, но в момента това е невъзможно, защото имате нови бизнес приоритети. Периодът е благоприятен за изучаване на чужди езици и като цяло за пътуване в чужбина.

Марс преминаващ през Телец е наистина положителен транзит за вашия знак, който до 20 август ще преминава през по-спокоен и градивен период. Ще имате голямо желание да правите, да участвате, да научавате нови неща.

Безсмислено е да стоите в увиснали и затънали в ситуации, които не водят до никъде. С Юпитер във вашия 10 дом (статус, кариера), е време да предизвикате себе си с нови цели и по-широки перспективи, но тъй като планетата започна своето годишно ретроградно движение и може да ви направи малко по-несигурни какво да правите.

Следете внимателно какво се случва в края на месеца, защото в някои случаи може да имате нещо или да станете свидетели на събитие с незначителен облик, но което ще отвори пътя за поредица от верижни събития.

Венера транзитира във вашия знак (до 11 август), имате високо уважавана астрална подкрепа: можете да разчитате на чувствата на любов и приятелство, които ще можете да изразите в най-голяма степен и също така няма да останат незабелязани.

Пред обвързаните във връзка хора е месец, в който ще правят планове за бъдещето с партньора си, ще мечтаете за покупка на недвижим имот, разширяване на семейството, брак, ако още нямате. Свободните представител на знака ще имат възможност да влязат във връзка, която ще бъде изключително романтична.

Лъв – Скъпи Лъвове, през месец август вие преживявате като цяло положителен период. Красивият тригон на Юпитер в Овен към вашето Слънце, стопля родените през първата декада, отваря пътя към нови възможности. Разбира се, Сатурн и Уран са в труден аспект към Слънцето ви, играта не е лесна, но в сравнение с миналото пътят изглежда по-ясен.

Ще изпитвате неприязън към рутината и непоносимост към определени ограничения, които са започнали да нямат стойност за вас. Но също така може да бъде много полезно най-накрая да направите отлаганата промяна.

Марс, който е в знака Телец до 20 август, транзит сам по себе си не особено труден, но който може да окаже известен натиск върху живота ви, както в професионален план, така и в личен.

Опитайте се да избягвате спорове, конфронтация с хора, които мислят различно от вас. Преодоляването им и сдобряването ще отнеме повече време. Възможно е най-близките ви отношения да претърпят някои незначителни реакции. Нищо сериозно, но е очевидно, че ще бъдете подтикнати да вземете някои решения, които сте оставили настрана, може би от страх да не направите грешка.

Обърнете внимание на начина, по който се държите с околните, защото в този период може да сте малко по-хладнокръвни, упорити, инатливи. Марс в Телец (фиксиран знак като вашия) може да затрудни приемането на тези понякога необходими компромиси, които се правят в отношенията в името на мира. Слагане на картите на масата може да ви помогне да се отървете от онези мисли, страхове, недоразумения, които са склонни да „замърсяват“ отношенията. Затова се възползвайте от този период, за да изясните романтичните си отношения и да преразгледате някои професионални цели, връзки или работни сътрудничества, които са били прекратени.

Месец на топлина и хармония. Много ще искате да се запознавате с нови хора, а времето ще е идеално. Това ще бъде период на голяма чувственост и сексуалност за представителите на този огнен знак. Ако имате партньор/ка, старайте се да не ги забравяте.



Дева – Скъпи Деви, през август нараства фазата ви на оптимизъм и увереност в живота. Философските, метафизичните или духовните въпроси трябва да придобият по-дълбоко измерение в ежедневието ви; гледайте на всичко това като на специална възможност. Идеите ви текат по-ясно и живо, вашето присъствие на духа очарова всички.

Марс в Телец до 20 август предлага повече енергия в работата, генериране на повече производителност, воля за изграждане с организация и планиране, без суетене. Теориите са безполезни, ако не се прилагат за постигане или промяна на нещо. Продължете напред с фокус и решителност. Ще имате повече увереност в себе си, вярвайки, че това, което правите, е най-доброто, което можете да направите.

Трудностите може да ви накарат да се почувствате немотивирани понякога, но това настроение ще премине бързо. Ще осъзнаете, че не можете да контролирате всичко и ще си позволите да живеете повече в настоящето и за мига. Умът ви ще бъде по-възприемчив към новото. Пазете се от прекомерни и ненужни разходи. Днешните удоволствия могат да бъдат утрешните главоболия.

Добър цикъл за здравни процедури, масажи, почивка и свободно време за възстановяване на жизнената ви енергия. Отличен месец за спокойна разходка или пътуване до нови дестинации. Новолунието в края на месеца във вашия знак носи моменти на интроспекция, оставяйки жизнената ви енергия фокусирана върху вътрешни или лични въпроси. Това е период, в който може да срещнете страхотен приятел или много важен за вас човек. Месецът е от голямо значение за установяване на връзки и укрепване на отношенията.

В любовта ще се оставите да бъдете увлечени от вашите сексуални желания и инстинкти. Ще почувствате нужда да поправите връзката си. Ще бъдете по-отворени да говорите по теми, които преди сте смятали за табу. Вашият сексуален апетит ще бъде очевиден, както и вашата импулсивност. Така че, ако имате връзка, извлечете максимума от нея.

Везни – Скъпи Везни, много силен месец! Един енергийно по-забавен, спокоен и още по-продуктивен месец от предходния. Август настъпва и ще донесе облаги и късмет в нови приключения: можете да отидете на пътуване, да опитате нов задълбочен курс, да създадете нови приятели или да активизирате социалния си живот. Благодарение на по-спокойното настроение ще имате начини да разгърнете креативността си, (особено ако сте имали творчески блокаж напоследък), изследвайте скритите си таланти или се отдайте на чувствата си.

Марс преминава през вашия осми дом, зоната на хороскопа, свързана със сексуалността, парите, събитията извън вашия контрол, вашите психологически ресурси. Резултатът от този транзит? Чувство на несигурност, както финансово, така и емоционално, поради неочаквани (не винаги приятни) събития и ситуации, които са накарали стари страхове да изплуват отново. Не плувайте срещу течението, отпуснете се; вашите усилия няма да променят самата ситуация. Всичко има точното време да се случи. Благоприятно време за насърчаване на подобрения в дома.

Оставете стандартните модели, които са тясно свързани с вашата нужда от сигурност и стабилност. Само чрез срещата с нови култури, нови философии, с „многообразието” ще можете да се поставите в измерението на растежа, обогатяването, интегрирането на различните неща. И така, ако през последния период изцяло сте посветили живота си на ангажименти, задължения и задачи, потискайки създаденото у вас „желание за откривателство“, сега трябва да промените пътя си и да си дадете възможност да експериментирате в нови територии. С Юпитер в осми дом, някои от тези територии може също да включват интимната сфера, сексуалността.



Скорпион – Скъпи Скорпиони, сега, когато Марс е във вашия седми дом до 20 август вашето астрологично небе има тенденция постепенно да се стабилизира, особено защото ще се почувствате по-присъстващи, фокусирани и енергийно активни.

Планетата Марс играе важна роля в живота ви. Заедно с Плутон, Марс всъщност е една от управляващите планети на знака ви и винаги, когато промени знака си (на 20 август влиза в Близнаци) или се съчетае в специални отношения с други планети, вие сте значително засегнати.

В първите дни на август червената планета ще се съедини с Уран, нещо, което трябва да имате предвид. Аспект, който говори за иновации, промени, които във вашия случай може да са свързани не само с пътуване, но и с работа. Новите идеи, новите проекти също могат да поставят под въпрос всичко, в което вярвате.

Съвпадът на Уран със Северен Лунен възел, може да раздвижи някои смущаващи енергии и да разклати основите върху които стоите и които трябва да се променят. Има вероятност да се сблъскате с някои извънредни ситуации и напрежение, които ще ви поставят под стрес. Емоциите ще бъдат много интензивни и тази емоционална интензивност може да доминира при някои решения, които ще трябва да вземете. Просто казано, вашата воля може да бъде пренебрегната от вашите избори.

Когато се срещате с нови хора, може да проявите известно нетърпение и известна арогантност. Не бъдете толкова твърди в преценките си, можете да загубите големи възможности. Ще имате склонност към нервност и раздразнителност, които могат и трябва да бъдат контролирани. Не подценявайте интелигентността на другите.

През първата десетдневка на месеца Венера остава все още в Рак и любовта ще премине през приятелството. Ако сте необвързани, може да срещнете любовта в група приятели или по време на събитие или дори пътуване. Дръжте очите си отворени и оставете звездите да работят за вас! Август е много благоприятен месец за движение, пътуване, обмяна на опит с хора, с които имате особен емоционален афинитет.

Стрелец – Скъпи Стрелци, август е чудесно време за нова промяна и излизане извън обичайните граници на живота, за реализиране на планирани проекти. Обстоятелствата ще се развият по най-добрия възможен начин, така че трябва да се възползвате от предоставените възможности. Този месец е възможно да съберете смелост да направите внезапна, значителна промяна в работата или в работната си рутина.

Влиянието на Слънцето (до 23.08) и Венера (след 11.08) е доста благоприятно. Ситуацията като цяло е доста положителна, особено ако възнамерявате да започнете нови проекти или програми. Възможностите за интерпретация са безкрайни, иновациите и скъсването с миналото ще отворят нови перспективи. Тъй като Марс до 20.08 е в Телец, определено е отдаден на "прагматизма", затова по време на транзита трябва да се стараете да бъдете по-конкретни и постоянни.

Ако работата ви е свързана с творчество, вероятно ще имате голямо вдъхновение в този период и ще постигнете успех по-късно. Август е приятен месец за почивка, не само защото е ваканционен период, но и защото съзнанието се освобождава от грижите, натрупани през последните месеци.

Любовта се събужда отново от влиянието на Венера, която от 11.08 август влиза в сродния ви по елемент огнен знак Лъв. За двойки, които са били разделени по различни причини, добре е да планират ваканция през този период. Страстта ще е на доста високи нива. Ако търсите любовни истории или флирт, може да ви се случи нещо хубаво. Може дори да се разкъсвате между две различни любови. Тези, които предпочитат да останат сами, грешат, защото разположението на планетите обещава страхотни емоции. Може да преминавате през фаза на детоксикация поради предишни връзки. Не винаги да си с някого е синоним на любов. Понякога това, от което се нуждаете, е добра доза любов към себе си.

Козирог – Скъпи Козирози, през август Вселената ще бъде на ваша страна, подавайки ръка за помощ! Пригответе се да разширите хоризонта си по един или друг начин!
Август за Козирозите ще бъде месец, когато финансовите въпроси ще бъдат много остро поставени. Нервността и безпокойството са емоции, с които много Козирози трябва да се справят, особено насаме. През този месец нещата, които са били пометени под килима или удобно забравени, ще излязат на повърхността за почистване под управлението на Лъва. Това ще бъде най-активно при пълнолунието във Водолей на 12 август. Именно при това пълнолуние ще можете да се справите с тези неразрешени проблеми.

Някои Козирози може да се сблъскат с подозрения и обвинения, идващи от техния партньор или семейство, които ще се опитат да наложат своя избор по авторитетен начин или да създадат конкурентна динамика или конфронтация с партньора си. Не можете да мислите само за работа, трябва да се грижите за интимността си, да се грижите за себе си, както и за половинката си, ако искате да сте в хармония.

Марс по време на своето пътуване, ще се присъедини към Уран (планета, която ви стимулира към независимост, свобода и нови предизвикателства) и ще ви предложи на сребърен поднос редица щастливи възможности да изразите своя талант и креативност. Тъй като е включен вашият пети дом в зоната на хороскопа, свързана с неочаквани страсти, приключения, връзки с еротичен произход, нови срещи, любов. Вашият любовен живот може да стане много вълнуващ! Може буквално да се почувствате сякаш сте ударени от мълния.

Водолей – Скъпи Водолеи, през август подкрепени от отличния транзит на Юпитер в Овен, пред родените в първата десетдневка на знака ви се отварят нови преживявания, нови срещи, нови възможности. Проектите, които са били в застой, ще наберат скорост, време е да се възползвате.

Със сигурност ще имате силно желание да се развивате, да растете, да разширите обхвата си на действие, но също и преди всичко да съсредоточите енергията си само върху проекти и дейности, които ви карат да се чувствате наистина удовлетворени. Вашето интелектуално представяне е очевидно и това ви отваря вратите за израстване в кариерата ви.

В началото на месеца планетата Марс ще се присъедини към Уран, вашата управляваща планета, и няма да е лесно да управлявате някои емоции и сложни ситуации. Необходимостта да се чувствате свободни от привързаности и условия ще бъде много силна по време на този транзит, така че ще ви е трудно да се подчинявате на правила и ценности, чужди на вас. Колкото по-гъвкави сте и отворени за промени, толкова повече транзитът ще бъде изразен по положителен начин, колкото по-твърди и неподатливи бъдете, толкова повече Уран ще покаже своята разрушителна и недобронамерена страна. Тъй като сте толкова неспокойни, физическата активност може да бъде вашият спасителен клапан. Може да създадете образ на нестабилна личност, което също е вярно. Но в този случай да бъдете по-активни от обикновено.

Август е месец, в който ще почувствате силен вътрешен натиск, който ще ви тласне да мислите как да обновите/промените всички ситуации в живота си, които вече не чувствате като „свободен избор“.

В любовта възможните конфронтации или блокажи са неизбежни. Марс ще е на лице, което означава, че импулсите ще са доста чести. Който не желае да следва темпото му, няма да пести усилия, за да продължи по пътя си.



Риби – Скъпи Риби, през август ви очаква хубава промяна! Не само ще ви бъде по-лесно да комуникирате активно за нуждите си, но и ще можете да насочвате енергията си по-ефективно, без ненужно прахосване. Може да възникнат нови възможности за работа. Вашето икономическо състояние постепенно ще се стабилизира, но избягвайте да харчите или инвестирате импулсивно, тъй като през дните на месеца могат да възникнат допълнителни и неочаквани разходи.

Връзката Марс/Уран още в началото на месеца, показва, че ще искате да върнете се в играта с повече увереност, решителност, но и гъвкавост. Ако е необходимо, вие ще бъдете готови да промените посоката, да промените пътя, без колебание. Важно е да сте отворени към новото, да преживеете нещо, което не е правено досега. Но също така е важно да се борите за това, в което вярвате, и да действате според него. Да, защото мечтите могат да се сбъднат, стига да вярвате в тях и да се ангажирате с всичките си сили. Всяка победа предполага трудности и непрекъснати усилия; дръжте главата си горе и продължавайте.

Вашата чувствителност ще бъде по-изострена и можете да приемате всичко по-болезнено. Малка ситуация може да ви направи нестабилни и уязвими към определени чувства. Пазете се от импулсивно изтървани думи. Хвърлената дума е като стрела, не се връща. Контролирайте инстинктите си, когато вземате решения. Интуицията може да ви говори силно, но вашите импулси са различно нещо.

Меркурий ще рационализира рутината ви, всичко ще бъде по-интензивно и по-бързо. Ако можете да инвестирате повече време в творчески дейности, можете полезно да се разсеете. Планетарната обстановка ще раздвижи любовния ви живот. Опитайте се да внесете повече позитив в живота си, никога не се отдайте на униние и всичко ще бъде наред с вас. Не забравяйте, че мислите са практически материални и могат да оформят бъдещето.