Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният месечен хороскоп за месец декември

През декември ви очакват хубави моменти, но ще има периоди на трудности и преумора. Намерете време да релаксирате активно и се насладете на идващите празници.

Овен – Енергичните Овни със сигурност няма да стоят със скръстени ръце през месец декември. В началото на месеца и първата седмица ще имате повече хъс и желание за успех. Вие сте привлечени от пари и всяка възможност да правите пари е интересна и важна за вас. Контактите и разговорите отварят апетита ви да организирате нещо ново в кариерата си. Доброто ще дойде да ви срещне, където и да се намирате!
Вашият управител Марс, планетата на енергията, продължава да бъде в Близнаци през целия месец, макар и ретрограден, образувайки благоприятен аспект към знака ви, а това означава, че ви дава много смелост, енергия, а също и благоприятна подкрепа. От Слънцето също ще текат към вас достатъчно полезни жизнени сили. Планетата на щастието Юпитер продължава да преминава през Риби, което означава, че може да ви създаде добри възможности, от които да се вълнувате, но може би и предизвикателни, с които да се борите.
Този месец е добре да се стремите да изчистите неуредени въпроси от миналото, възможно най-безболезнено. Колкото по-склонни сте да се откажете от всичко, което вече не служи на най-добрите ви интереси, толкова по-щастливи и по-леки духом ще бъдете. Освен това ще освободите място за невероятните възможности, които непременно ще ви се открият. Това е месецът, в който можете да се отървете от планина от бъркотия, която може да ви е задържала известно време.
Трябва да се погрижите за очите, гръбначния стълб, сърдечно-съдовата система. Склонни сте да прекалявате в работата, така че ще поставите здравето си под въпрос.
В емоционално отношение вие сте човек, който харесва любовта и страстта. Вашият апетит за живот ще се увеличи и ще сте готови да се възползвате от нови възможности, когато се появят. Любовта може да се разпали отново или да се намери нова любов, когато направите крачка в бъдещето и прегърнете нови преживявания. Ако сте необвързани, търсете някой, който споделя вашата нужда от приключения.



Телец – Скъпи Телци, декември ще бъде месец на стабилност. Няма за какво да се тревожите. Трябва да внесете ред и достатъчна систематичност в текущите си дела. Ще можете да се справите с многото задачи и отговорности. Опитайте се да ги балансирате и да използвате максимално своя опит и знания. Усилията ви ще имат положително въздействие върху бъдещите ви перспективи.
Що се отнася до работата, вие сте много всеотдаен човек и преди всичко трудолюбив. Не ви е трудно да вършите и най-трудните неща. Ще бъдете особено вдъхновени през този период. Уран ви дава способността да имате нови идеи, да поемате инициативи, да стартирате планове и да постигате целите си. Професионалният сектор е пълен с възможности и ако сте готови, ще се възползвате от тях. Не е необходимо да бъдете твърде упорити и да мислите, че винаги имате единственото решение! Сътрудничеството със земните знаци ще е полезно, а Козирогът, както винаги, е фактор за сигурност и стабилност за вас.
Тези, които имат проблеми с дихателните органи, няма да е лошо да употребяват топли напитки и да избягват да стоят на ветровити места. Пазете гърлото си.
Месец на неочаквани промени. Ще имате възможност да пречистите живота си. Много неща, които се случват в живота ви, са напълно нови и ви трябва време, за да ги обработите и усвоите. Вашата нужда да общувате сега е по-голяма през повечето време и за да общувате ефективно, трябва да се научите как да се справяте с другите. Опитайте се да избягвате нестабилни и променливи настроения, които биха могли да причинят раздор между хората около вас. Някой ви е "хвърлил око" и все още го крие, но с времето лека полека ще разберете кой е.
Сега е моментът да бъдете социални, да се наслаждавате на социалната „игра“ около създаването на нови връзки и контакти. Добре е да излезете, да се забавлявате и да флиртувате, все пак никой не е железен и да живее само за работата.

Близнаци – Скъпи Близнаци, през декември ще имате своите много хубави моменти и вашите удоволствия, но също така ще има и други, които няма да ви харесат! Обикновено сте неизтощими, когато става въпрос за социални ситуации, но този месец ще се почувствате малко по-сдържани. Внимавайте да не се отклоните от пътя си или да не загубите контрол над всичко.
В деловата сфера началото на месеца ще донесе забавяне в завършването на някои започнати работи. Някои от вас може да имат чувството, че колегите ви заговорничат и че зад гърба ви се случва нещо неприятно или пък че другите ви заблуждават и подвеждат. Това може да е вярно, а може и да не е, така че съветът е да помислите добре, преди да реагирате.
Този месец вие ще се борите с много вътрешни демони и ще се изправите пред своите скрити и потиснати страхове. Имате силата, енергията и смелостта да го направите сега.
Енергийната планета Марс продължава да бъде във вашия знак през целия месец, поради което от него ще получавате много енергия, смелост и предприемчив дух. Меркурий ще ви посочва много добри възможности в цялата област на комуникация. Слънцето до 22 декември ще е в опозиция на вашето, а това означава, че в този период трябва да намирате време и да си почивате повече, защото не винаги ще сте достатъчно производителни.
Венера през първата десетдневка на месеца е в противоположния знак Стрелец, поради което възниква опозиция и това означава, че ще трябва да се обърне по-голямо внимание в областта на отношенията. Комуникацията понякога ще бъде проблем за заетите представители на този знак. Ще възникват недоразумения, заради които ще избухвате в гняв. Ще изпаднете във фази на нацупеност и инат и ще се противопоставяте един на друг. С течение на времето обаче пламъкът на любовта ще се разгаря все повече и особено ако сте сами, определено ще имате своите "епични" моменти, които ще бъдат незабравими.

Рак – Скъпи Раци, изключително напрегнато и бурно начало на декември по отношение на работата. От някои споразумения или при изпълнение на някакви делови/бизнес задължения, дните ви могат да бъдат оцветени от нервност, натиск или големи пречки. Вашата концентрация е малко по-лоша от преди, има възможност за правене на грешки.
Не е подходящо време за инвестиции, защото вероятно ще похарчите много повече от планираното. Не е време за заеми и каквито и да било кредити. Дайте си малко време преди да предприемете по-конкретен ход, защото така ще си осигурите най-добрата и стабилна посока.
През първата половина на месеца ще има голямо колебание в здравословното състояние поради спад на имунитета, проблеми с гърлото, дихателните пътища и температурата. Вземете нужните мерки и се пазете.
Липсата на време, което да можете да посветите един на друг с партньора си, е една от основните причини за периодично охлаждане, дистанциране или липса на комуникация, което ще притеснява както вас, така и отсрещната страна. Ще има периоди на търкания или спорове във връзката ви. Третата декада на месеца носи добро настроение и оптимизмът ще се върне в живота ви и то в голяма степен! Време е да поставите отношенията на друга, по-стабилна и позитивна основа.
Знаете как да запълните пространството си с любов и подхранваща енергия, така че сте в идеална позиция да задоволите страстите си и вътрешното си дете, което ще бъде много плодотворно време за вас. Не се страхувате да навлезете дълбоко в емоционалните води и сте готови за всичко, което произтича от вашите по-дълбоки изследвания. Използвайте супер острата си интуиция, за да ви насочи към избори, които ще са най-благоприятни за живота ви.

Лъв – Скъпи Лъвове, най-мъдрият начин да подходите към този донякъде сложен месец е да се поставите в позиция на „слушане“ и наблюдение, като избягвате да вземате импулсивни решения или да правите прибързани заключения.
Квадратурите на Меркурий с Юпитер и Нептун през първата десетдневка на декември ще повлияят не винаги положително върху умствените ви процеси и начина ви на общуване. Планетите могат да намалят вашата рационалност и да ви направят по-безкомпромисни и мнителни. Ако хората около вас не желаят да ви разберат, разговорите могат да бъдат напрегнати и да избухвате неочаквано.
Има вероятност да възникне разногласие с началството, така че не вземайте решение импулсивно. Прибързаните избори, прекалено деликатните и сложни разговори и комуникации могат да се окажат непродуктивни, особено в първите десет дни на месеца, когато прибързаността може да изиграе странни номера.
Избягвайте конфликтите доколкото е възможно до края на месеца. Възможно е, когато преглеждате целите си, да не сте били реалисти за това, което може да реализирате сега. Бъдете търпеливи с емоционалния си партньор и се опитайте да не поставяте себе си и своите интереси на първо място. Ако се окажете в повратна точка от живота си, помислете добре какво и накъде да поемете.
Личните отношения ще се развиват добре, но няма да е възможно напълно да избегнете критичните моменти. Старите оплаквания могат да бъдат причина за нови разногласия. За да намалите напрежението, първо направете компромис. Вашият партньор ще оцени вашата щедрост и ще ви отвърне със същото в бъдеще.
Краят на месеца много проблеми ще бъдат решени като по чудо без много усилия. Лъвовете ще укрепят допълнително финансовото си състояние и ще се справят с натрупаната работа. Звездите обещават романтично приключение или съдбовна среща, не за всички, но за мнозина.



Дева- Скъпи Деви, декември ще започне с трудности. Може да почувствате вътрешно безпокойство, което ще пречи на работата и общуването и няма да ви позволи да направите правилните изводи от създалите се ситуации. Това ще доведе до прибързани решения. Втората половина на месеца е по-добра. Някои Деви може да променят работата си в йерархията или да получат повишение. Можете да имате двойни шансове през целия месец, дори ако не сте сигурни какво да изберете.
Успехът ще дойде при тези, които ясно формулират целите си и полагат всички усилия за постигането им. В средата на месеца ще ви бъде трудно да се съсредоточите върху задълженията и задачите. Възможни са непредвидени забавяния, бюрократични пречки и всякакви несъответствия, които доста могат да повлияят на настроението.
Бъдете внимателни, защото през целия месец Марс продължава да бъде ретрограден, което може да ви създаде нервност и външна и вътрешна борба. Възможно е да бъдете замесени в чужди интриги и ще бъде много трудно да възстановите репутацията си. В края на месеца обаче отново ще задухат ветровете на промяната в положителна посока.
Предизвикателствата ще продължат да възникват, но няма нищо, което да не можете да преодолеете. Могат да се случат големи изпитания във вашите религиозни и духовни убеждения, така че е възможно да отхвърлите нещо и да започнете да гледате на нещата с други очи. Вашето уравновесено отношение ще впечатли околните. Ще получите емоционална подкрепа от близките и ще можете да изживеете моменти на радост с любимите си хора. В любовта нещата се развиват добре, но далеч не са съвършени. Месецът ще предостави чудесна възможност да създадете нови приятели или дори да се насладите на вълнуващи флиртове.

Везни – Скъпи Везни, декември ще бъде един от най-успешните месеци. Ще можете да изпълните няколко отдавнашни желания, да се справите с негативните хора с един замах и значително да подобрите финансовото си състояние. Все още се въртите в кръг по някои въпроси, колкото и да искате да решите всичко веднага и сега - това за съжаление не е възможно. У вас трябва да узреят някои решения, да получите още информация, да се инициират събития, които да ви дадат посока. Оставете потока на живота да ви води и се адаптирайте към събитията. Решенията ще дойдат сами. Но не бъдете арогантни: пътищата на съдбата са променливи. Запазете позитивен дух и оптимизъм, независимо от промените.
През целия месец Марс продължава да е ретрограден. Но ретроградността обикновено представлява необходимостта да се работи повече върху самоконтрола и дисциплината, да се насърчавате, да намирате мотивация и вдъхновение отвътре. Вселената работи за вас, така че не мислете много, просто се отпуснете. Много от вас могат да се замислят дълбоко за преходността на живота и да се съсредоточат и посветят на духовността.
Възможни са парични проблеми в средата на месеца. Те могат да се отнасят до стари дългове, неоправдани разходи или данъци. Бъдете практични, когато става въпрос за финанси.
Бъдете внимателни особено в семейните отношения, за да избегнете различни драми. Ще трябва да контролирате ревността си, за да избегнете спорове. В любовния живот вашите силни страни трябва да са търпението и сдържаността. Очакват ви много разговори, трябва ви търпение. Ако успеете да намерите баланс между различните си желания, то декември ще бъде много романтичен и приятен за вас.

Скорпион – Скъпи Скорпиони, въпреки че декември започва с новооткрита вътрешна яснота, външният свят изглежда малко объркан: може да се почувствате претоварени от всички ангажименти, които сте поели, или да имате чувството, че не разбирате какви са истинските приоритети.
Първата десетдневка на месеца ще бъде натоварена за повечето представители на този знак. Най-трудно ще бъде за тези, които са свикнали да планират всичко предварително. Ситуацията ще се промени и ще трябва бързо да вземате важни решения. Втората половина на месеца ситуацията ще се стабилизира.
През декември Скорпионите ще имат какво да мислят и да преосмислят. Звездите ви дават възможност да погледнете отново познатите неща и да преоцените житейските си приоритети. Това може да доведе до почти пълна промяна в комуникационния кръг.
Някои Скорпиони ще се замислят за смяна на работата. Ще имате интересни предложения, но нещата няма да вървят толкова лесно. Вземайте решения внимателно, за да не съжалявате по-късно. Не се фокусирайте много върху бъдещето – помислете по-добре какво можете да направите тук и сега.
Хората, които са семейни или са във връзка, са в нестабилен период, когато лесно могат да възникнат големи конфликти. В началото на месеца силно ще се съмнявате във верността на партньора си. Собственическото ви отношение може да навреди на отношенията ви. Честният разговор може да ви помогне да разрешите много съмнения, които имате относно половинката си.
На любовния фронт свободните представители на знака ги очаква пълна хармония. През декември ще успеете да завладеете човека, който харесвате, а приятните запознанства могат да се превърнат в бурни чувства и нежни романтични отношения. Не стойте вкъщи; излизайте и дръжте очите си добре отворени.



Стрелец – Скъпи Стрелци, през първата половина на декември трябва да обуздаете огнените си пориви. Напрежението и огненият ви темперамент само ще утежнят обстановката. Не обръщайте внимание на клюките, защото много от информацията ще бъде невярна. Във всеки конфликт търсете компромисно решение, дори и да не сте напълно доволни от изхода от ситуацията. В края на месеца избягвайте рисковани проекти и екстремни събития.
Импулсивните Стрелци през декември ще проявят максимално характера си. Те ще бъдат спонтанни, свободни и готови да се впуснат в романтични и всякакви други приключения. Ще имат нужда обаче от търпение и способност да поемат отговорност повече от всякога.
Що се отнася до финансите, хороскопът препоръчва да действате разумно. През целия декември се съсредоточете основно върху себе си и своето здравословно състояние. Ако страдате от настинка или грип, особено в първите дни на този месец, не го подценявайте и посетете лекар.
Влиянието на ретроградния Марс в дома на партньорството и брака продължава и може да се изрази във факта, че отново ще има спорове и разногласия на чувствителни теми с партньора ви. Възможна е намеса на роднини в семейния ви живот, което също води до напрежение. Повишената енергия и импулсивните емоции могат да развалят отношенията с любимия човек. За да подобрите ситуацията, поинтересувайте се от желанията на партньора си и организирайте приятна изненада.
Вложете енергията си в неща, които ще помогнат не само на вас, но и на вашите близки. През втората половина на месеца ще имате възможност да се отклоните от рутината си и да преживеете нещо ново. Ще си върнете вкусът към живота. Свободните Стрелци да внимават на кого дават сърцето си.

Козирог – Скъпи Козирози, декември ще бъде месец на тишина и спокойствие. Сега се създава спокойна атмосфера, в която можете да се успокоите и бавно да се подготвите за празниците. В средата на месеца представителите на знака ще трябва да излязат от сенките и да решат редица въпроси, които са били отлагани дълго време. Възможно е да сте самотни и да се нуждаете от вниманието на най-близките си хора.
Точно преди Слънцето да влезе във вашия знак, обикновено има период на размисъл, съзерцание и прочистване. Може също да откриете, че сте близо до края на проекти или изпълнение на задачи, които сте си поставили и ще имате желание да приключите нещата, за да можете да си починете преди началото на вашия сезон. Подредете приоритетите си, като стесните фокуса си и се посветите само на това, което е наистина необходимо.
Вероятно е да има събитие или внезапна информация, която да ви извади от релси, но направете всичко възможно да запазите спокойствие и помнете, че както всичко друго, и това ще отмине.
През третата десетдневка на месеца Козирозите са застрашени да бъдат въвлечени в съмнителни проекти. За да избегнете проблеми, не се колебайте да кажете „не“, когато този вътрешен глас започне да ви нашепва и изкушава. Придържайте се към плановете си и помнете, че всички добри неща са прости и ясни, а където има странности, винаги има нещо нередно.
Представителите на този знак, които вече имат връзка, трябва да вървят напред и да се развиват. Възможно е да има разногласия или спорове, но с добра комуникация можете да оправите всичко. Опитайте се да разчупите монотонността на връзката. Козирозите, които не са успели да намерят сродна душа в миналото, няма да могат да я намерят и този месец. Но само тези, които знаят как да чакат, могат да постигнат целта си, така че бъдете търпеливи.

Водолей – Скъпи Водолеи, звездите ви съветват да си направите ясен план за декември. Всичко, което може да се случи, ще ви се случи. А самото планиране ще помогне да избегнете прегаряне и нервност. Основната причина за вашите емоции ще бъдат чувствата към близките.
Ще се впуснете в нови неща, преди да сте довършили старите и след няколко седмици това може да доведе до истински хаос. Правенето на това, което обичате, ще ви донесе хармония, ако, разбира се, намерите време за това. Ще се отдадете на хобита, но внимавайте да не прекалявате и да пренебрегвате други задължения. Във финансовата област през декември всичко ще е наред. Възможно е да се освободите от стари дългове, както и да привлечете нови източници на доходи.
Благодарение на Сатурн, ще имате енергия през целия месец и ако нещата са малко по-бавни в началото, после могат да се развият положително в работата, любовта и здравето. Подобно на строг учител, Сатурн иска да се увери, че сте си написали домашното, че сте поели отговорност за живота си и се движите в посока, която наистина е в съответствие с вашата душа. Неговите уроци могат да бъдат трудни, но и възнаграждаващи. Обикновено, когато приключим с кармичните уроци, които Сатурн е подготвил за нас, по някакъв начин достигаме ново ниво на успех в живота си. Въпреки че може да е малко рано да се каже какви подаръци и успехи ви очакват на хоризонта, добрата новина е, че Сатурн е на път скоро да напусне вашия знак (до март 2023г). Знайте, че всичко, което ви се случи до края на 2022г., е чудесна възможност да изчистите кармичните рани и да се приведете в съответствие по-силно с това, което сте в действителност.

Риби – Скъпи Риби, декември ще бъде най-яркият месец в годината за вас. Очакват ви моменти, които ще помните цял живот. През този месец ви се дава чудесна възможност да подобрите живота си на много нива и знайте, че вие сте създателите му. Никой друг не може да подобри живота ви вместо вас. Това е добра новина, защото вие сте най-добрите мечтатели. Можете да използвате щедрото си въображение, за да създадете живот за себе си, на който наистина да се наслаждавате. Внимавайте да не се изгубите в мъглата, да не бъдете отклонени от безбройните пътища за бягство, които ви се предлагат. Истинското пътуване е навътре и вие сте идеалният пътешественик за него.
Средата на декември е благоприятна за всякакви експерименти. Не се страхувайте да опитате нови области. Това ще ви донесе удовлетворение, успех и признание. В края на месеца може да се наложи да вземете важно решение. Бъдете смели - късметът винаги е на страната на смелите. Внимавайте да не споделяте твърде много за плановете си. В противен случай енергията ви бързо ще се изчерпи и ще ви липсват сили да овладеете собствените си начинания.
Възможните конфликти в миналото се забравят или забележимо губят значение. Използвайте това време и обменяйте идеи с партньора си, направете нещо заедно или започнете нови съвместни проекти. По този начин създавате стабилна основа за бъдещето.
Съвет към свободните представители на знака - силната ви аура със сигурност няма да остане скрита от противоположния пол. Възползвайте се от възможността да пленявате другите. Ако имате късмет, ще намерите подходящия партньор за вас.



Четете още: Носенето на какъв цвят дрехи привлича любовта и парите според зодията