Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Напрегнат октомври за Везните! Приятни изненади очакват Стрелците

Везни – Слънцето до 23 октомври ще бъде във вашия знак и ще ви придава увереност и вяра в себе си. Октомври може да бъде много продуктивен месец за вас, ако успеете правилно да разпределите приоритетите си. Всички дейности, свързани с комуникацията, ще бъдат успешни. Това не е добър месец за нови инвестиции, затова ги избягвайте. Постоянството ви ще бъде възнаградено от съдбата. Предстои да се решават някои важни въпроси, от чието решение ще зависи бъдещото развитие на нещата. Не бъдете прекалено придирчиви към себе си, ако имате нещо, което не сработи от първия път. Нека това да бъде само стимул за вас да не се отпускате.

На 10 октомври Меркурий ще влезе в знака на Скорпион и дома на парите ви, откъдето ще направи опозиция с Уран. Ще срещнете неочаквани трудности при паричните транзакции. Избягвайте прибързаните действия. Тези, които са безработни, малко трудно ще си намерят работа. Нужно е да проявите повече постоянство и настойчивост в търсенето. Вашето здраве ще бъде чувствително през първата половина на октомври. Може да получите възпаление на гърлото. Контролирайте по-често кръвното налягане, защото има тенденция към повишаване. Проблеми са възможни и в областта на пикочо-половата система. За предпочитане е да се движите повече.

Първата половина на октомври ще е напрегната и ще доведе до разногласия в семейството заради домашните задължения. Ще бъдете затрупани с работа и трудности, които ще изискват повече ангажиране с работата и време извън дома. Този месец ще се фокусирате повече върху себе си, което може да създаде трудности и да влоши отношенията ви. Квадратурата на Венера с Марс ще ви донесе ревниви сцени, повишена емоционалност и повече страст. След бурни скарвания ще следват бурни сдобрявания. Свободните представители на знака също ще изживеят някои разочарования. Човекът, когото харесват, няма да отговори на техните знаци на симпатия. Въпреки това мнозина ще търсят приключения, а както знаем, който търси намира.

Скорпион – Транзитите на Меркурий, Венера и Юпитер в Скорпион ще доведат до увеличаване на активността в професионалната сфера. Вие сте разумни, така че вземането на правилните решения ще ви е по-лесно от обикновено. Някои от вас ще се замислят за промяна на работното място или за започване на нов бизнес проект. Ще укрепне репутацията ви в бизнеса. Не позволявайте на вашите колеги да ви използват, прехвърляйки някои от своите отговорности към вас. Заради многобройните ви задължения се нуждаете от повече почивка. Може да получите проблеми в ставите, които могат да бъдат ревматични, особено ако сте на възраст. Също така ще бъдете чувствителни към промените във времето. Пазете се от наранявания.

През втората половина на октомври вашето здраве ще се подобри и стабилизира. Ще бъдете физически по-активни. Възможно е да настъпи охлаждане в личните ви отношения и причината за това може да е недоразумение, недостатъчно внимание от ваша страна към партньора или нерешена неприятна ситуация от миналото. Няма да избегнете конфликтите. Трябва да промените отношението си към вашата половинка и да освежите връзката си. Измислете нещо ново. Някои от вас може да се почувстват под натиск, претоварени от желанията на човека до себе си и ще се замислят сериозно за брака си, в който се чувстват ограничени и намаляващ други възможности. Освобождение ще видят само в развода. Каквато и да е ситуацията, имайте предвид, че това не е най-подходящият момент за вземане на окончателни решения.

Повечето свободни представители на знака ще се впуснат в страстно любовно приключение, но когато страстта отмине, няма да остане нищо друго. Венера във вашия знак ще увеличи значително вашата привлекателност и ще ви направи неустоими за лицата от противоположния пол. Много събития се очакват в личен план.

Стрелец – Каквото и да правите, този месец е добър за вас. Работата ви ще изисква точност, системна и добра организация. Благоприятно време за приключване на започнати задачи, които не са били довършени или е имало забавяне, задръжки по някакви причини. Важно е само да бъдете търпеливи и упорити, без да се отказвате, тогава успехът ви е гарантиран. Времето е подходящо да се намерят нови източници на доходи или да се развият вече съществуващите.

Октомври ви подготвя много неочаквани изненади във всякакъв план. Имате шансове да установите изгодни партньорски отношения или да влезете в контакт с хора, които могат да ви помогнат да постигнете напредък в кариерата. Марс в дома на комуникациите може да предизвика гняв и агресия у вас. Опитайте се да бъдете тактични, за да избегнете конфликти. Тези, които търсят работа, може да намерят работно място, което да им харесва, където ще получат по-голяма свобода на действие. Подобряване и стабилизиране на финансовото положение. Месецът е благоприятен за лечение с нетрадиционни методи, както и за духовни практики, използване на диети, гимнастика.

В емоционално отношение отличен месец. Ще бъдете изпълнени с жизнени сили и позитивно настроени, но в средата на периода може да изпитате малко стрес. Като цяло ще излъчвате щастие, любов и топлина. Мнозина ще се интересуват от физическата любов и добрия секс. Независимо дали сте сами, в отношения или в брак, някой от миналото ще се появи в живота ви или вие ще поискате да се свържете с бившата си любов. Имайте предвид, че перспективата за запазване на тази връзка в дългосрочен план е много малка. Приятел ще ви предложи да се запознаете с някого. Преди да побързате да откажете, поне помислете първо. Възможно е да попаднете също на интересна личност в Интернет. Свободните представители на този знак могат спокойно да разчитат на нови срещи, запознанства и приятни мигове.

Очаквайте хороскопа за месец октомври на следващите три знака от зодиака утре >>

Четете още: Октомври носи нова любов за Лъвовете