Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Навлизаме в светъл период: Новата седмица носи любов и хармония

Предстои едно много интересна и приятна седмица. Най-накрая Земята влиза в положителна енергийна зона, която ще продължи до 8 януари. Можем да си отдъхнем, защото няма лоши и напрегнати аспекти на планетите. Така че ще празнуваме Нова година в приповдигнато настроение. Ще настъпят известни подобрения в различни области. Броят на бедствията (няма да изчезнат), но значително ще намалеят. Опасен и напрегнат ден е само 22 декември, когато настъпва пълнолуние.

Разбирателството между хората ще се увеличи. Това е прекрасен период за контакти, за срещи, включително за романтични. Като цяло, седмицата е много по-добра и по-хармонична, особено в сравнение с предходните седмици.

На 17 декември Марс е в секстил с Плутон (влияние до 23.12.) - Добро време за работа в екип и изпълнение на общите задачи. Създават се добри възможности за отстраняване на препятствията. Благоприятни са отношенията с обществените организации, влиятелните структури. Успешно е за разпределяне на печалби, налози, дългове и застраховки. Добър период за политици и военни, бизнесмени, учени, за корпоративен бизнес, за реформи в предприемачеството.

На 20 декември Слънцето е в тригон с Уран (влияние до 23.12.) Добър период за публично говорене, изнасяне на лекции, срещи, брифинги, уеб-семинари, за конструктивна размяна на мнения. Полезно е да общувате с приятели, привличане на съмишленици и спонсори. Време, в което се появяват нестандартни идеи. Периодът е благоприятен за сключване на сделки и договори, за установяване на отношения с ръководството, влиятелни хора, за посещение на официалните инстанции. По-лесно могат да се намерят спонсори.

На 21 декември Венера е в тригон с Нептун (влияние до 25.12.) – По-лесно се постига хармония в бизнес и личните отношения. Засилват се естетическите потребности, изостря се възприемането на красотата, засилва се интуицията и въображението, склонност към идеализиране. Много хора ще гледат света през розови очила. Подходящо за посещения на концерти, изложби, музеи, художествени галерии. Благоприятно време за романтични запознанства, за любовни и сексуални отношения. В тези дни може да срещнете идеалната любов. Или поне ще ви изглежда такава на първо време. Добър период за пътуване с цел разходка и почивка.

Венера се намира в кралския градус в Скорпион и благоприятства романтичните връзки. Тя ще подари на влюбените незабравими мигове на сладостно уединение и любов. Улеснява зачатието и ако не планирате скоро да имате дете, бъдете тогава внимателни. Подходящо време да узаконите връзката си.

На 21 декември Меркурий е в съвпад с Юпитер (влияние до 26.12.) – Създава позитивна настройка, склонност да се поемат рискове, но също така носи тенденция към преувеличаване на възможностите и силите. Подходящо време за нови многообещаващи запознанства с полезни хора. Много нова информация, разширява философските възгледи, появяват се интересни концепции и идеи. Добро време за пътуване.

На 22 декември в 00:24ч Слънцето преминава в знак Козирог, където ще остане до 20 януари. Започва зимното слънцестоене. Това е най-дългата нощ и най-краткия ден в годината. Качества като организираност, старание, дисциплина, отговорност, амбиция, прагматизъм ще излязат на преден план в нагласите на хората.

Слънцето е в процес на преход от едно състояние в друго. В този момент се отваря врата между световете. Плътността на енергийното тяло на човек е минимална, така че в такъв специален момент може да създадете нов жизнен път за следващата година. Нужно е да се потопите в медитация, в безмълвие, да спрете своите мисли и вътрешният си диалог и да изградите с мисълта си желаната посока. Пожелавайте си, мечтайте, градете ментално своето красиво бъдеще.

В същия този ден има и пълнолуние в 19:50 ч. в знак Рак, което прави секстил към Уран. В това време е пика на нашата активност, както физическа, така и емоционална. Повишава се чувствителността. Психическата дейност се изостря, затова творческите хора (художници, поети) получават прилив на вдъхновение, а криминалните натури - допълнителен стимул към престъпни замисли. В този период не вземайте сериозни решения. Възможно е да има честа смяна на настроението, остри предчувствия, особено при жените. Внимателно трябва да се отнасяте към всички знаци, които съдбата ви праща. Добре ще бъде, ако успеете да видите грешките, които сте извършили и да станат ваш капитал за в бъдеще.

Това пълнолуние благоприятства Телците, Раците, Девите, Скорпионите и Рибите. За останалите ще бъде по-труден период. Пълнолунието е достигане на кулминацията и освобождение от старото, излишното. Пуснете всички огорчения и обиди, негативни събития, които сте преживели напоследък. Освободете се от негативните мисли и лошите навици.

Благоприятно е да се извършват ритуали на прошката и благодарността. Напишете свой списък на прошката, друг списък на благодарността. Когато напишете своя списък с хората, на които ще давате прошка, представяйте си всеки човек поотделно, после го поставете в розов балон – цвета на любовта, представете си, че ви се усмихва, създайте добро чувство между вас, произнесете тихо:”Прощавам ти” и после пуснете балона да се рее в небето. После преминете на следващият човек. Същото може да направите и с хората от списъка на благодарността, само че вместо прошка, изказвате своята благодарност. Останалото е същото.

После ги изгорете тези списъци. Така освобождавате енергията. Добро време да започнете след това на чисто.

Луната се движи на празен ход. Не предприемайте нищо ново, важно, не купувайте, не сключвайте договори, споразумения.

18.12.18 09:22 - 11:38
20.12.18 02:43 - 16:36
22.12.18 16:22 - 18:29

Благоприятни дни за подстригване – 17 (след 13:49 ч.); 18, 19, 20 (до 15:23 ч.)

Четете още: Седмичен хороскоп за всяка зодия