Автор
Woman.bg

Новолуние: днес мечтите се сбъдват и започваме нов живот

На 30 август точно в 13.38 ч. българско време навлизаме в първата фаза на Луната – Новолуние. Това е времето, в което Луната е обърната с тъмната си страна към Земята и обикновено не може да бъде видяна, тъй като се намира между Земята и Слънцето. Изключение е случаят при слънчево затъмнение, когато Луната засенчва Слънцето.

Новолунието на 30 август тази година е белязано под знака на „черната луна“. Така се нарича второто новолуние в рамките на един календарен месец. Припомняме, че първото новолуние беше на 1 август. Интересното е, че подобно явление се наблюдава веднъж на повече от две години. Предишната "черна луна" беше през март 2014 г.

Нощта на Новолуние в Дева ще е много тъмна и ще е идеална за звездобройци. Според астролозите то ще окаже изключително мощно влияние върху цялостното енергийно, емоционалното, психическо и физическо състояние на човека. Това се дължи на факта, че на горепосочената дата орбитата на Луната ще бъде много близо до Земята.

Черното Новолуние обещава да донесе огромни промени в живота на абсолютно всички. Ето защо, за да избегнете дебнещите неприятности и да използвате този период в своя полза, е необходимо предварително да се подготвите за изненадите и трансформациите, които това Новолуние носи със себе си.



Още от 18 август личните планети навлязоха в знак Дева. Той се ръководи от Меркурий - планетата, която отговаря за нашите проекти и тяхното реализиране. Това прави периодът благоприятен за стартиране на нов бизнес или намиране на работа.

Като цяло в дните около и след новолунието някои хора ще се почувстват отпаднали, с понижен тонус и работоспособност, а други ще почувстват неочакван прилив на енергия, необходима за реализирането на техния потенциал.

Важното е да използвате енергията градивно и да насочите вниманието си към неща, които ви доставят радост и вдъхновение. Подредете мислите си и начертайте план, който ще ви приближи максимално до постигането на набелязаната от вас цел.

Ето как Черната луна в Дева ще се отрази върху представителите на всеки един зодиакален знак:

Овен



Настъпващото новолуние обещава на всички Овни големи промени в професионалните им дейности. Промените ще засегнат отговорностите, позициите и перспективите. Такива промени обаче ще изискват от вас и големи инвестиции на време и усилия.

Телец



Новолунието на 30 август ще изправи Телеца пред необходимостта от разрешаване на дълго отлаганите от него дела. Представителите на тази зодия ще трябва да признаят грешките си и да изгладят отношенията си с любими за тях хора. Ако не се постараят да въведат ред и хармония в живота си, рискуват да си навлекат нови промени.

Близнаци



Необичайната фаза на Луната подготвя приятна изненада за Близнаците – всичките им мечти в този ден ще се сбъднат. Освен това Близнаците ги очакват нови големи възможности, които в съвсем близко бъдеще ще им помогнат да подобрят живота си.

Рак



"Черната луна" няма да бъде особено късметлийска за Раците. Представителите на този знак ги очаква труден период, изпълнен с неприятни новини отдалеч.

Лъв



Особено силно ще почувстват влиянието на новолунието върху себе си представителите на зодия Лъв. Периодът при тях ще бъде съпътстван с резки промени, които ще им отворят пътя към едно по-добро начало в личен и професионален план. Ако една врата при тях се затвори, друга ще се отвори, за да им открие пътя към щастието и просперитета.

Дева



За Девите 30 август ще бъде денят на сбъдването на тяхна съкровена мечта. Порой от положителни емоции ще залее представителите на тази педантична зодия. Периодът ще им донесе множество щастливи моменти. Освен това Девите ще получат златната възможност да направят голямата покупка, която планират от толкова дълго време.

Везни



Представителите на този знак ги очакват огромни промени както в личната, така и в професионалната сфера на живота. Под влияние на Черната луна Везните ще могат коренно да променят живота си в посоката, от която се нуждаят. От тях се иска единствено желание да го направят и действие.

Скорпион



Новолунието на 30 август ще даде чудесен старт на Скорпионите, които са се захванали с разработването на конкретен проект. Благодарение на подкрепата на звездите, всички начинания, стартирани от Скорпионите на този ден, със сигурност ще бъдат белязани от успех.

Стрелец



За хората, родени под този знак, новолунието в Дева ще се окаже наистина съдбовно. Стрелците ги очакват много добри новини, събития и пътувания.

Козирог



Новолунието на 30 август ще донесе на Козирозите множество позитивни емоции. Представителите на тази зодия ще имат възможността да изградят нова успешна стратегия за управление на бизнеса си, както и да наваксат по-рано изгубени позиции.

Водолей


Новолунието на Черната луна ще помогне на Водолея да преодолее всичките си мрачни мисли. Освен това представителите на този знак ще имат всички шансове да спечеля популярност и признание.

Риби


Новолунието ще принуди Рибите да преразгледат обкръжението си така, че да видят истинското лице на всички хора около тях. Възможно е също така средата на Рибите да се промени изцяло. Има голяма вероятност да сменят работата или местоживеенето си.

И на финал, важното е да знаем, че всичко зависи от нас самите и че бъдещето на всечи човек е в неговите собствени ръце!

Четете още: Риби, пазете се от врагове и измамници през септември