През август Новолунието ще бъде на 11-о число, като Луната ще е в зодиакален знак Лъв. Да припомним, че Новолунието е първата фаза след наречените тъмни дни, които продължават между 3 и 5 дни всеки месец. Дамите трябва да внимават в този период, тъй като той се характеризира с повишена емоционалност.

Въпреки повечкото емоции това е времето и за медитация и релакс. Затова, ако ходите на йога - този момент ще бъде много подходящ за баланс. Тези от вас, които предпочитат плажа и слънчевите лъчи, също може да се почувстват по-спокойни, ако релаксират на открита слънчева светлина. Наличието на витамин D определено ще ви повлияе добре.

Тези от вас, които не са на плаж, нито на планина или в офиса, а по една или друга причина са у дома, също разполагат с добри възможности. Сега е моментът да почистите и да изхвърлите стари и непотребни вещи. Направете място за нови такива.

Обърнете внимание на приятелите си и се стремете да обсъждате приятни теми, така че да се чувствате в хармония.

Преди да стигнем до желанията, е важно да се отбележи, че този период е подходящ за любов, а това, за което се молим, е свързано много често именно със страст и даване на радост.

В този ден си пожелайте нещо. Желанията са водеща сила при Новолуние. Не пропускайте този магичен момент!

Напишете списък с желания до 8 часа след започване на Новолунието, тъй като това е най-силният период. Може и до 48 часа след началото на Новолуние. Важно е да записвате вашите желания (до 10 на брой ) на хартия с молив или химикал всеки месец. По този начин имат по-голяма сила. Старайте се да формулирате желанието си конкретно, а не да звучи абстрактно. Отделете си поне 15 минути в усамотение и си назовете желанията. Визуализирайте ги възможно най-силно. Не правете пожелания на други хора, защото това не действа.

За финал - поставете дата и запазете списъка с желания. Ако не помните къде сте оставили списъка с желания - това не е фатално, не е нужно да го препрочитате. Благодарете, че желанието ви се е изпълнило!

Желания, когато Новолунието е в Лъв:

- Любов

- Даване на радост

- Щедрост

- Насърчаване

- Доброта

- Лоялност

- Забавление

- Творческо вдъхновение

- Реализация и нови проекти

При Новолуние обърнете внимание на:

- Шофирането - бъдете внимателни зад волана, особено ако усещате по-голям прилив на емоции. Може в този ден да не шофирате.

- Без нови начинания - не стартирайте нещо ново, тъй като поставените задачи или цели може да не достигнат до желания резултат.

- Не подписвайте договор - не бързайте в този ден да слагате парафа си. Ако можете отложете го за следващия ден.

- Избягвайте конфликтите - емоциите в този ден може да са малко в повечко. Имайки предвид това, се старайте да не влизате в конфликт с колеги, приятели, близки и членове от семейството ви.

Лунен календар (фази на Луната) за август 2018 г. :

- 4 август 2018 г. - последна четвърт в 21:19:50 ч.

- 11 август 2018 г. - Новолуние в 12:59:07 ч.

- 18 август 2018 г. - първа четвърт в 10:49:54 ч.

- 26 август 2018 г. - Пълнолуние в 14:58:24 ч.

Очаквате ли Новолуние? Ние вече да. Пожелайте си хубави неща и погледнете през прозореца. Гледката винаги е вълшебна!