Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние в Лъв – очаква ни огнено и невероятно пробуждане

На 8 август в 16:51ч Новолунието в Лъв тържествено разстила червения килим пред нас, който води по пътя към славата и успеха. Страстният Лъв е тук, това е неговото време, неговото царуване и новолунието усилва енергията на този приключенски и ориентиран към действията огнен знак. Владетелят на космическата джунгла поема властта, увереността ни се издига и ни подготвя за предстоящите приключения и успехи.

Насърчава романтичното и творческо мислене и засилва способността ни да се утвърждаваме. Помислете какво може да се случи, ако се съсредоточите върху синергията, искрата и възможностите. Ако почувствате призив към лидерство, новолунието в Лъв е като стартова площадка за избрания от вас трон.


Потърсете свежи пътища на вдъхновение, които са в съответствие с най-дълбоките ви желания. Енергията на Лъва ще ни повлияе по такъв начин, че ще ни насърчи да се забавляваме, но и необходимостта да се научим да правим компромиси. Тази романтична млада Луна може да проправи пътя към любовта, за която сте чели в приказките, защото даже и да не вярвате, тя съществува. Това е чудесна възможност за любов, която започва с обикновена усмивка. Дайте воля на въображението си какво може да бъде, защото въображението е предшественик на иновациите.


Този ден ще бъде особено щастлив, защото се случва в същия ден като портала на Лъвската порта, който отбелязва момента, когато Сириус, най-ярката звезда, се движи в хармония със Слънцето. В езотериката „порталът на Лъвската врата“ се счита за един от най-щастливите дни в годината, което го прави идеалното време да изразите най-страстните си желания.
Новолунието в Лъв ви помага да отключите най-амбициозните си страсти. Излезте от зоната си на комфорт и си поставете някои нови цели. Разширете хоризонтите си, като срещнете нови хора, идете на нови места. Младата Луна в Лъв дава смелост и самоувереност, ще ви донесе много самочувствие и ще ви даде зелена светлина, за да започнете да реализирате желанията си. Ще осъзнаете колко важни са малките стъпки за постигане на големи резултати. Енергията на Лъва ще ви накара да използвате творческата си страна.


С тази нова огнена Луна можете да очаквате неочакван, голям оптимизъм и отваряне на сърцето и душата. Не се страхувайте да бъдете в центъра на вниманието и да поемете инициативата. Вълшебната дума е „опитай“. Опитайте нещо друго, нещо ново, нещо различно. Опитайте и вижте как сърцето и умът ви се отварят! Увеличете щедростта, креативността и романтиката си в този лунен цикъл, но бъдете внимателни.
Лъвът е смел, това е знак за себеизразяване, креативност и лична сила. По време на Новолуние ние привличаме това, което сърцето ни наистина желае. Лъвът е естествената слънчева страна на нашата природа. Това е време за почивка и мечти за това, което обичаме. Бихте могли да помислите как да правите повече от това, което обичате. Помислете още какво ще внесе цвят във вашата визия за бъдещето. Може би е време да актуализирате списъка с любими неща. Или да се откажете от мечтите, които вече не са актуални и живи, за да направите място за нови.


Духът на щедростта се носи във въздуха и ние можем да се проявим в най-добрата си светлина. Ние сами вземаме решения по всяко време - създаване или унищожаване, любов или страх. В момента искрата на творението пулсира все по-силно в нас. По време на това Новолуние можем напълно да се посветим на този творчески инстинкт. Направете нещо за себе си, оставете вдъхновението и творческата искра да ви водят, насладете се на момента!