Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние в Рак: Часовете, които ще променят живота ви

На 10 юли в 04:18 ч. в 18-ия градус на Рак имаме новолуние.

Когато Слънцето и Луната са в една и съща точка, тогава енергиите на тези планети оказват силно въздействие върху Земята. Човешкото тяло изпитва много стрес, което води до агресия и психоза. Особено трудно е за тези, които чувстват пряка връзка с метеорологичните промени. Децата и жените стават най-чувствителните при новолуние.

Новата Луна на юли носи доста противоречиви енергии. Ракът е знак на емоциите и такива няма да липсват. Новолунието е в опозиция на Плутон, което разпалва всякакви страсти. Неблагоприятен период за учени, изследователи, за политици и главни лидери. Репутацията и авторитета им са застрашени. Да се избягват тълпите от хора. Критичен период за личните и семейните отношения. Може да доведе до раздяла, ако нещата са напреднали.

Венера е зле аспектирана от Уран и Сатурн, което прави любовта и парите най-уязвимите неща по време на това новолуние.

Квадратурата на Венера Уран може да подложи на проверка стабилността на любовните отношения чрез неочаквани събития. При здравите връзки няма да има големи проблеми.

Опозицията на Венера със Сатурн може да донесе разочарования, тъга и самота поради забавяния и ограничения, засягащи личния живот и финансите. Този аспект носи огорчение в любовта, неудовлетворение, ревност, отчуждаване и охлаждане на чувствата. Често се получават разриви в отношенията.

Квадратурата на Сатурн и Уран също носи ограничения, нежелани промени. С една дума това може да бъде много разочароващо и стресиращо време. Но ако сте търпеливи и гъвкави, това, което на пръв поглед изглежда като предизвикателство, може да се превърне във възможност да се отървете от негативните, ограничаващи проблеми в живота си. Компромисът е ключов момент в партньорството.

Новолунието предлага намиране на решение от проблемите чрез положителните аспекти към Уран и Нептун, което ви дава свободата и желанието да излезете от зоната си на комфорт и да опитате нещо ново и вълнуващо. Трябва да се чувствате комфортно, изразявайки по-ярката и творческа страна на вашата личност. Подходящ момент за запознанство с нови хора.

По този начин неговия духовен смисъл се свързва с позитивни промени, свобода, осъзнатост, интуиция и изобретателност за преодоляване на потенциални проблеми. В този момент действа Прометеевият дух. Уран е ангажиран с подпомагане на „космическия план”, а новолунието го задейства като влива нужната жизнена енергия. Вдъхновение и поява на нови идеи, които ще искате да се преведат незабавно в действие. Тригонът с Нептун е проводник на Божествената любов. Засилва се интуицията, въображението, музите спохождат поети, писатели, музиканти и художници.

Новата Луна отваря мощен енергиен портал. Тя е като празен лист, на който можете да запишете желанията си. Определете вашите намерения и цели, решете за себе си какво искате да ви донесе живота, какви проекти искате да реализирате.

Четете още: 4 знака от зодиака ще срещнат любовта през юли