Автор
Woman.bg

Новолуние в Телец - съдбата обръща светлото си лице към нас

Днес, 13 май, Меркурий влиза в знака на Телец, а здравият разум ще възтържествува над фантазиите и емоциите ни.

Това космическо събитие ще ни заземи, ще ни направи реалисти, но и ще ни вдъхне повече решителност, смелост и воля на действията ни. Под негово влияние ще общуваме по-осъзнато и премерено, без изблици на гняв и невъздържаност.

Ще бъдем по-толерантни и деликатни в отношението си към другите. Този начин на общуване ще ни бъде от полза, докато сме в ретроградната сянка на Марс, стига да не изпадаме в прекален инат и консерватизъм. Колкото по-далеч стоим от конфликти, толкова по-добре.

Особено силно влияние върху облагородяването на съзнанието и душите ни ще окаже новолунието, което ще се случи на 15 май. Този месец то ще бъде в знака на Телец и ще се прояви като едно от най-специалните космически събития за годината.

Точно в деня на новолунието в знака на Телец навлиза и Уран – планетата на промяната и пробуждането.

Преходът на Уран в Телец ще продължи до 2026 г. Освен че ще бъде продължителен, той ще разтърси установените порядки и ще отвори очите ни за истински стойностите неща в човешкия живот.

В период на подобна космическа трансформация ставаме по-интуитивни, адаптивни, изобретателни и находчиви. Едно по едно ще отпаднат ограничения по отношение на Наложените с годините традиционни убеждения ще отстъпят място на нестандартното, иновативно и смело мислене. Ще станем по-свободолюбиви и състрадателни едни към други.

Телецът не е особен почитател на промените и контактът му с реформатор, какъвто се явява Уран, може за кратко да ни извади от зоната на комфорт, да предизвика за известно време у нас чувство на несигурност и объркване. Добре е да се възползваме от тази конфигурация и да изведем на преден план всичките си заложби и градивни качества, които досега сме криели от себе си и от външния свят. Затова и периодът е благодатен шанс да упражним своята съзидателност и творческа енергия.

Новолуние в Телец ще предложи стабилна и подкрепяща ни енергия като начало на новия лунен цикъл, както и възнаграждение за усилията, положени през последната година.

Новолуние в Телец е идеалното време, в което да приложим най-сетне плановете си в действие и да реализираме несбъднатите си до този момент мечти. Имаме цялото покровителство на съдбата. Новолунието ще ни подтикне да поемем отговорност по отношение на материалното си състояние и да преосмислим своето отношение към финансите и ресурсите, с които разполагаме. Ще си зададем въпроса кои са нещата, от които наистина имаме нужда, и какво ни носи стабилност и сигурност в живота.