Автор
Woman.bg

Новолуние във Водолей идва с бурни страсти и щастливи емоции

На 4 февруари, 2019 г., точно в 23.04 ч. българско време, луната навлиза във фаза новолуние, попадайки в знака на Водолея.

Да припомним, че новолунието е първата фаза след т.нар. тъмни дни, които продължават между 3 и 5 денонощия всеки месец преди новолуние. Трябва да се внимава в този период, тъй като той се характеризира с повишена емоционалност.

Новолунията на Водолея винаги са съпътствани с интензивна емоционална промяна, ето защо е нужно да се постараем да бъдат по-спокойни, въздържани и уравновесени към провокациите отвън.

Освен бурни страсти периодът носи със себе си и много позитивни преживявания, щастие.

Неслучайно наричат тази фаза на Луната най-добрият период в годината. Слънце, Луна и Меркурий ще бъдат в секстил с Юпитер, което носи късмет, добри новини, печалби и усещането за оптимизъм и удовлетворение от постигнатото.

Това новолуние ще ни помогне да осъзнаем, че е много по-мъдро да обуздаем бурните си емоции, отколкото да изпадаме в панически състояния или да изпускаме нервите си излишно, навреждайки както на другите, така и на себе си.

Затова и девизът на новолунието във Водолей би могъл да звучи така: „Мисли преди да действаш. Бъди по-внимателен и предвидлив в постъпките си!“

Наред с това новолунието във Водолей има силата да ни накара да не бъдем толкова доверчиви, а да разчитаме преди всичко на себе си и собствените си качества и способности.

През този период е важно да не пренебрегваме и личните си потребности, както и здравословните си проблеми. Ще почувстваме и порив към творчеството. Голяма част от нас ще бъдат обсебени от желанието да се занимават с дейности от сферата на изкуството и културата.

По отношение на личния ни живот новолунието във Водолей ще отключи множество прекрасни възможности за всекиго един от нас. То ще ни даде възможност да се концентрираме върху лични проекти, скъпи за сърцето ни. Ще ни даде волята да ги развием с пълна мощ и страст.

Как ще се отрази Новолуние във Водолей върху представителите на всеки един зодиакален знак:

Въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей ще стигнат до важни прозрения. Възможно е да им се наложи взимането на важни решения в този период. Мислете, преди да действате. Не се поддавайте на емоциите си.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби не е изключено да влязат в спор с приятел или роднина, на когото разчитат и който не е изключено да ги подведе. Ето защо трябва да внимават какво казват и на кого се доверяват.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец ще са изключително емоционални по отношение на професионалните си ангажименти и финансовото си състояние. Пазете се от необмислени разходи и рисковани действия в служебен план.

Огнените знаци Стрелец, Овен, Лъв ще имат сблъсък с авторитети или хора с власт. Затова те трябва да запазят самообладание, да се опитат да усмирят егото си и да приложат в реакциите и поведението си повече гъвкавост и мъдрост.

Четете още: Нова любов за Скорпион и Риби носи февруари