Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние във Водолей – нова отправна точка

Новолунието във Водолей се случва в 22:54 ч на 21 януари. Слънцето и Луната се събират в 1-ви градус и 33 минути на Водолей, за да дадат живот на първото новолуние за тази година! Със силата си да пречиства цялата негативност и да обединява човечеството, Водолеят е знакът на изобилието и безкрайните възможности.

Новолунието на Водолей въвежда време на свобода и иновации, помагайки ни да растем във всички аспекти на живота.

Интересно е, че началото на китайската нова година започна на следващия ден, а Новолунието само по себе си носи силата на новото начало, затова Новолунието във Водолей поставя началото на една изключително динамична и интересна година. Това е година, която ни кара да поемем в по-независима посока, година на непредвидимите събития, която носи триумф на осъзнатост и самоутвърждаване.

Време е да се замислим за всичко, което ни се е случило досега и какво ново ни предстои. Без значение какво ви е донесъл животът до момента, независимо къде се намирате сега, тази млада Луна, която се ражда може да ви насочи по правилния път и да ви напомни, че никога не е твърде късно да започнете отначало и на чисто.

Новолунието във Водолей ни подканва към промени и нови посоки в живота. Някои хора може да почувстват просто вдъхновение да се променят, а други поради необходимост. Новолунието има ефект, както върху колектива, така и върху личния живот. Време е да помислим сериозно за бъдещето и отговорността, която носим върху него.

Новолунните нощи са тъмни, идеалното време за медитация: тъмната нощ навън ни приканва да погледнем във вътрешния си мрак, за да визуализираме вътрешното си звездно небе. Докато медитирате, се запитайте:
- Какво носи вдъхновение в живота ми?
- Къде в живота си не съм напълно в съответствие със същността си?
- Какви са мечтите ми?
- Как мога да намаля проблемите и да намеря повече решения на трудностите си?
- В коя област от живота си мога да внеса повече практичност чрез моите действия?
- Какви навици, мисли, думи, връзки, хобита, дрехи и т.н., които имаха смисъл преди, но които сега са остарели, трябва да иновирам и обновя в живота си?
- Какво ново мога да внеса в живота си?



Това е перфектен ден, за да сигнализирате на Вселената, че сте готови да се промените. Новолунието е периодът в лунния цикъл, когато работим върху своите желания и намерения. Свежа енергия потича от космическите небеса под новолунието на Водолей. Това е благоприятно време за засаждане на семена, задаване на намерения и обмисляне на всичко, което бихте искали да доближите до себе си.
Повтаряйте мантрата: „Вече не желая да жертвам личната си уникалност на олтара на спокойния живот, да се отричам от себе си, за да поддържам рамката, която започва да се стеснява за мен.“