Автор
Десислава Недева

Новолунието в Дева е тук, за да реши всичките ни проблеми

Тази година Новолунието в Дева ще се случи не кога да е, а на 17-ти септември, точно в 14:00 часа местно време. Основният акцент по време на това астрономическо и астрологично събитие ще бъде квадратурата между Марс в Овен и Сатурн в Козирог. Този планетарен аспект беше отново действащ и по време на Новолунието в Лъв предходния месец. Сега обаче проблемите и забавянията, които ще предизвика тази взривоопасна комбинация от два малефика в напрегнат аспект помежду си, ще преминат доста по-бързо и по-безболезнено за всички. Поуките, които ще си вземем, след като се справим с трудностите, ще ни донесат големи постижения, признание и стабилност в отношенията помежду ни.



Съвпадът между Слънцето и Луната ще сключва хармоничен аспект със Сатурн и куинконс с Марс. Те само ще подчертаят влиянието на негативния аспект между тези две планети, носейки повече разочарования и забавяния. Рестрикциите, породени от тази небесна конфигурация, ще имат дълготраен ефект върху живота на Земята, поради ретроградието на Марс. Вътрешно ще искаме да се развиваме и амбицията ни ще расте с всеки изминал ден, а реално ще ни бъде изключително трудно да демонстрираме адекватно своята инициативност. Колкото повече се опитваме да постигнем някакъв успех, толкова повече съпротива ще срещаме навсякъде около себе си. Сякаш някаква външна сила ни пречи да успеем. Ето защо най-подходящата стратегия в този момент ще бъде да се подготвим психически и физически за момента, в който ще ни бъде дадена зелена светлина да преследваме мечтите си и да осъществяваме своите цели.



Куинконсът между Луната и Марс създава дисбаланс между нашите намерения и реалните действия, които предприемаме. Това разминаване ще ни направи раздразнителни и ще ни подтикне да задържаме негативни емоции като гняв, а те неминуемо ще катализират нервни изблици и импулсивни решения, които няма да бъдат особено полезни за нас. Когато осъзнаем, че раздразнението идва от прекалено големите амбиции на нашето его, ние ще успеем да канализиране повишената си енергия в опит да помогнем на другите. По този начин ще балансираме вътрешното си напрежение, без да бъдем прекалено егоистични в делата си.



Тригонът между Луната и Сатурн ни прави една идея по-сериозни, отговорни и възпитани. Тази позиция ни дава лъч надежда да вярваме, че ще имаме капацитета да решим всичките си проблеми по един продуктивен и ефективен начин. Решителността, с която подхождаме към всяко едно начинание ще ни помогне да се фокусираме върху дългосрочните си цели и тази вътрешна хармония е нашият картбланш към постигането на успехи, признание, удовлетворение и здравословно количество самочувствие.



В деня и часа на самото Новолуние, в небесната карта се формира голям триъгълник, който проследява един своебразен механизъм за справяне в кризисни ситуации. В него се съдържат следните компоненти:

Марс квадрат Сатурн – пораждането на конфликта, поради чувство на неадекватност от патовата ситуация, в която сме попаднали.
Луна куинконс Марс – търсенето на решение, което ще породи промяна във вътрешната ни мотивация и начина, по който гледаме на себе си.
Луна тригон Сатурн – намирането на изход от ситуацията, което в случая е трансформация на егото, за да се превърнем в едни силни, доминиращи и влиятелни личности.

Финалното решение от ситуацията ще дойде внезапно, почти като проникновение. Колкото по-активно и позитивно подходим към създалата се напрегната обстановка, толкова по-бързо ще решим своите проблеми.

Четете още: Денят, в който Юпитер става директен: Магията е във вашите ръце