Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолунието в Лъв е като дъга, изгряваща след буря

Предстои Новолуние на 28 юли в знак Лъв. Астрологичният градус, на който се намира това новолуние (5-я градус, 39 мин.), е за ентусиазъм, просперитет, професионални ползи, признаване на заслуги, похвала, с други думи, Луна, подобна на дъга, изгряваща след буря.

Новолунието представлява моментът, в който Слънцето и Луната обединяват енергиите си, така че ефектът е благоприятен и оказва голямо влияние върху всички зодиакални знаци. Този съюз се провежда в знака Лъв, който като цяло представлява ново начало на любовта, нови любовни истории, смелостта да изразим чувствата си, нашата креативност, голямото желание за самоутвърждаване, възможностите да изпъкнем и да се откроим, особено чрез лични таланти.

Новолунието настъпва точно в деня на изгрева на Лъв и този аспект осигурява впечатляваща астрологична подкрепа за тези, които искат да се утвърдят лично или професионално, да подчертаят таланта си. Ще има голяма нужда от социализация, за да можем да срещнем нови хора и да създадем нови връзки, особено романтични.
Новолунието в Лъв е в квадратура към Оста на лунните възли Телец-Скорпион и този контекст говори за кармичен афинитет, донесен от Луната. По принцип, дори когато стоим на едно място, идва някой човек или събитие, което ни кара да се раздвижим, да предприемем действия, да се утвърдим или... да се влюбим и да създадем нови връзки.

Също така новолунието е свързано със съединението на Марс-Уран, което създава експлозивност и нетърпение, подтиква към неочаквани постъпки и екстравагантно поведение. Желание за промени, независимост и импулсивност в действията. Не е изключено да има инциденти, нещастни случаи или на насилие. Въпреки това гъвкавостта, адаптивността и откритостта могат да бъдат решения на проблемите и ако това е успешно, новолунието в Лъв може да доведе до растеж и дълбока трансформация.

Новолунието в Лъв ще има силно влияние през следващите две седмици, но ще се усети след около месец. Тази Луна ще влияе най-вече на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, но и родените в първите дни на знаците Близнаци, Везни, Стрелец и Овен.



За да сбъднете желанията си и да привлечете щастие и благополучие, направете следните 5 ритуала в деня на новолунието:

1. Направете табло за желания. В колажа включете снимки и вдъхновяващи цитати, които представляват вашите цели.
2. Слънчогледите са цветя, свързани със зодия Лъв. По време на Новолуние купете букет слънчогледи и ги поставете в стаята, за да привлечете добри емоции.
3. Заредете си вода в това новолуние. Вземете кана с вода и я поставете на перваза на прозореца. Нека я огрее Слънцето през деня, което е управляващата планета на Лъва, последвано от новолунието. Използвайте я да се миете, за компреси, във ваната или поливайте растения с нея. Може да се пие. Мислете за нея като за вода, пълна с добри вибрации.
4. Използвайте прост ритуал, за да изясните приоритетите си. Напишете два списъка: единият от трите неща, които искате да внесете в живота си, а другият от трите неща, които искате да махнете от живота си. Поставете списъкът с нещата, които искате да привлечете под златна или оранжева свещ, тъй като това са цветовете, свързани със знак Лъв, и списъкът с неща, от които искате да се освободите внимателно изгорете над пламъка на свещта в огнеупорна кутийка.
5. Концентрирайте се върху отварянето на сърдечната си чакра, енергийният център, свързан с Лъва. Легнете по гръб, за предпочитане близо до отворен прозорец или навън на слънце. Поставете камъка тигрово око върху сърцето си. Можете да носите този камък, който също се свързва с енергията на Лъва, като висулка на огърлица.

Да следваме пътя на сърцето! Нека започнем да отдаваме честно признание на себе си и на околната среда! Нека обърнем внимание на това, което обичаме!

Четете още: 6 зодии, които грешат постоянно и не си взимат поука