Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолунието в Овен носи силната енергия на промяната

Новолунието винаги показва пробуждането на нова енергия в нас и носи необходимостта да започнем от самото начало в напълно нови житейски начинания. Всичко зависи от знака, от който Луната започва своето пътуване, което ние наричаме лунен цикъл, а символиката на този знак ще покаже върху какво ще се фокусираме най-много през следващия месец.

На 12 април в ранните сутрешни часове (05:32ч), започва Новолунието в знака Овен и както знаем това е първият знак в зодиака, което означава, че енергията и силата на този знак е най-силна, всички ние ще почувстваме огромен прилив на енергия и сила да се предадем напълно на нещо съвсем ново през следващите месеци. Придружаващите бодигардове на Новолунието са Меркурий и Венера.

Времето на това Новолунието носи огнена енергия, страст, движение напред и позволява на нашите желания да ни водят, а не на нашите страхове. Нека бъдем ясни, енергията на Овена е движение, но това движение не трябва да бъде само отвън, а и отвътре. Което освен това означава, че всички, които непрекъснато се движат и работят със себе си отвътре, сега е моментът да започнат да правят и извършват действия отвън, докато тези, които постоянно правят действия отвън, сега е моментът да направят малко действия отвътре и да се прочистят и променят всичко.

Може да се чувствате напрегнати и нервни, но това има смисъл. Всяко ново начало предполага отхвърляне на старото. И вие сами знаете, че всяко отхвърляне на старото носи напрежение и нервност. Квадратът на Новолунието с Плутон в Козирог увеличава възможността за силни чувства, емоционални шокове, големи трансформации, но също така и възможността за съпротива, натиск, който съпътства промените. Също така е възможно да скъсате с нещо от миналото - да се освободите от някого или нещо.

Несъгласуването винаги носи нужда от корекция, така че и квадратурата на Венера с Плутон носи регенерация и ново пробуждане в емоционалния план.

Това Новолуние активира всички Овни и това е тяхното време. Отървете се от емоционалната тежест и се съсредоточете върху личностното израстване. Изразявайте креативността си и гонете мечти, които са в съответствие с истинската ви същност.

Марс, планетата, която отговаря за управлението на този знак, в момента е в знака Близнаци, така че представителите на този въздушен знак също ще го почувстват под формата на пробуждане на енергия в себе си и амбиция, което определено ще им помогне да успеят в идеите си.

Лъвовете и Стрелците, също огнени типове, ще почувстват положително прилива на нова енергия, която могат да използват конструктивно.

Телците могат да бъдат фокусирани върху работата в чужбина, планирането на дълги пътувания, но също така е възможно да влязат в тайна връзка или да имат мисли, свързани с човек, който тайно ги вълнува.

За Раците това Новолуние активира полето на работа и кариера и те могат да насочат цялата си енергия към подобрение или към нова стъпка напред.

За Девите това Новолуние активира сферата на инвестициите, трансформацията в бизнеса, новите начинания, така че е препоръчително за тях да насочат енергията си към подобни начинания през този месец.

Везните ще бъдат силно активирани от това Новолуние, защото то засяга техния дом на партньорство, така че времето, което им предстои, е идеално за определяне на връзките, да внесат промяна и свежест в тях. Новолунието ви дава голяма възможност да натиснете бутона за нулиране и да направите важни и положителни промени, особено в личния си живот.

В по-голямата си част това Новолуние ще донесе нови неща на Скорпионите по време на работа и в службата, в която се намират, но също така и необходимостта да се справят със здравето си, така че съветът за тях е да отидат на здравни прегледи, които са избягвали дълго време.

Козирозите ще бъдат активирани в работата, свързана с дома и семейството, но и за частния бизнес.

Водолеите ще трябва да вземат важни бизнес и житейски решения, очакват ги по-кратки пътувания, които ще бъдат много приятни за тях и ще донесат радост и промени в ежедневието. За Рибите това Новолуние активира къщата на ценностите и финансите.

Започнете каквото искате в този ден, за да успеете и да растете. Ако искате да започнете нова любовна история, изпратете съобщение до човек, който харесвате. Ако искате да печелите пари, този ден започнете да създавате това, което искате да ви донесе пари.

Това е първото Новолуние за тази астрологична година, така че е важно да поставите основите на желанията си през месеца и да започнете да ги конкретизирате. Важно е да знаете какво искате. Посейте намерението по време на Новолуние и ако намерението е добро и правилно, то ще порасне като красиво цвете или плод, който ще ви хареса после да откъснете или берете.