Автор
Десислава Недева

Новолунието в Телец ни носи голяма промяна в живота

На 23-ти април, точно в 5:26 ч. сутринта, настъпва дълго чаканата фаза на Новолуние. Съвпадът на Слънцето и Луната ще активират образувалия се квадрат между Сатурн и Уран, който ще очертае бъдещето ни такова, каквото ще бъде след като премине пандемията от коронавируса.

По време на априлското Новолуние, семейството ни ще играе ролята на спасителната сламка, за която всички ще искаме да се хванем, за да не излезем от правия път. Защото изкушенията дебнат зад всеки ъгъл, а продължаващата вече втори месец карантина замъглява трезвата ни преценка. За да излезем от цялата тази световна лудост в добро психическо и физическо състояние, не бива да се разсейваме с безсмислени дейности, а да черпим от свежата енергия на Новолунието по максимално продуктивен начин. В противен случай ще потънем в задоволяване на плътските и гастрономическите си желания, вместо да инвестираме време и средства в нашето бъдеще. Заради ограниченията, които са ни наложени в момента отвън, единственото, което можем да направим, за да бъдем в крак с тенденцията на това Новолуние, е да свием гнездо, ако не сме го направили все още, или да се грижим за подобряването на отношенията ни с близките като за жив организъм.



Заради съвпада на светилата с Уран, трябва да се подготвим внезапна и неочаквана промяна. За да избегнем проявата на агресия и импулсивност от случващото се, е особено важно да бъдем отговорни към постъпките си, да проявим търпение, внимание и съобразителност. Обичайте ближния и не поемайте излишни рискове, на които не можете да платите цената.

Основният проблем, който произтича от квадрата на Луната със Сатурн, е необходимостта да пораснем преждевременно. В условия на криза, всички сме равни, а ограниченията касаят и деца и възрастни. От друга страна ефектът може да се прояви и като недостиг на жизненоважни продукти като храна и облекло от първа необходимост. Всичко това вече го усещаме, но сега сякаш емоцията е затихнала, защото е крайно ненужна и неефективна в този контекст. Имащите ще трябва да се грижат за ощетените повече с финансова и материална подкрепа, отколкото с морална. Светът днес го изисква.



Съвпадът на Луната с Уран от друга страна носи шокиращи разкрития, които повечето от нас трудно ще успеят да приемат с лекота и отворено съзнание. И все пак, едва ли ще узнаем истината, която стои зад случващото се в момента, докато не остане назад в историята на човечеството.

Самата Луна, когато се намира в съзвездието Телец, се чувства повече от прекрасно, защото може безпроблемно да изяви своята природа. Но напрегнатите аспекти, които сключва с планети – малефици, ще ни принуди да направим промени в живота си, които няма да ни харесат. Всичко това ще даде най-силно отражение в нашия дом. Семействата, които имат силна връзка помежду си ще станат още по-сплотени, докато слабите основи, на които стъпват други взаимоотношения, ще се разрушат като пясъчни кули под краката ни.



Въпреки наложените извънредни мерки в страната, нека не забравяме за най-важното и ползотворно действие от енергията на всяко едно Новолуние – новото начало. Време е да започнем нещо ново точно сега, за да бъде то успешно и дълготрайно. Темите, по които работи Телец са външния вид, храненето, материалните придобивки, лукса и красотата. Ще постъпите най-мъдро, ако послушате тялото и инстинктите си. Извадете лист хартия, любим химикал в червен цвят и запишете всичко, което искате да го видите реализирано пред вас до 8 часа след самото Новолуние. Ето примерни положителни твърдения, над които да медитирате:



1. Приемам с отворено сърце всяка една промяна, която се случва в живота ми.
2. Свързвам се с вътрешното ми „Аз“ на едно по-дълбоко ниво.
3. Осъзнавам мисията си в живота и успявам да я реализирам тук и сега.
4. Харесвам тялото си и се приемам такъв, какъвто съм.
5. Имам пари и притежания, които са ми достатъчни, за да се чувствам щастлив.
6. Живея и се храня здравословно.

Разбира се, спокойно можете да допълните списъка с всичко, за което копнее вашата душа, но внимавайте какво си пожелавате, защото енергията е наистина силна и може и да се сбъдне.

Четете още: Слънцето прави квадрат с Юпитер и ни зарежда с оптимизъм и добро настроение