Автор
Десислава Недева

Новолунието в знака Везни съвпада с най-щастливата звезда и носи небивал успех

На 16-и октомври, точно в 22:32 ч. местно време, ще настъпи Новолунието във Везни. То ще бъде негативно аспектирано от тримата малефика в астрологията – Марс, Сатурн и Плутон. Тази предизвикателна небесна конфигурация ще създава такива ситуации в нашето ежедневие, от които с лекота ще избухваме в гневни изблици, негодувание, разочарование и злоупотреби с нашето положение и власт.

За щастие самото Новолуние ще съвпадне с две от най-благоприятните фиксирани звезди на небосклона, а именно Спика и Арктур. Ето защо, ако успеете да канализирате натрупаната във вас енергия и вътрешно противоречие в нещо градивно и позитивно, работите здраво, устремено и отдадено, ще получите безмерно щастие и ще постигнете небивал успех. Само внимавайте да не залитнете в опасните дебри на прекалената амбициозност и да си навлечете неприятности, породени от екстремистки изказвания, участие в конфликти и опити за упражняване на насилие. Ще са ви необходими висока концентрация, отдаденост и сериозна работа, за да използвате потенциала от положителното влияние на фиксираните звезди, които съвпадат с Новолунието.



Новолунието в знака Везни ще бъде в точна опозиция с Марс в Овен. Този аспект създава чувство на раздразнение, враждебност, ревност, импулсивност, агресия и сексуално напрежение. Той обаче ни прави и по-волеви, напористи и уверени във възможностите си, че можем да постигнем всичко, за което мечтаем.

Ако обаче сте прекалено непреклонни и свръхамбициозни в методите си за получаване на желаното, е твърде вероятно да срещнете голяма съпротива отсреща. За да успеете, е необходимо да проявите завидно количество търпение, такт и да използвате по-мек подход в постигането на своите цели. Ключът към успеха се крие в опитите ни да бъдем честни със себе си и своите нужди, както и да отворим съзнанието си за нестандартните решения. Можете да помогнете на вътрешното напрежение, което усещате натрупано в себе си, да се освободи като практикувате повече секс, физически упражнение и различни видове спорт.



Новолунието във Везни ще сключва напрегнат аспект квадрат със Сатурн в Козирог, което ще затрудни по всички възможни начини осъществяването на вашите мечти. Не е изключено да усетите насилствено забавяне, отлагане, критикуване или допълнителни отговорности в изпълнението на своите планове. Всички тези изпитания, на които ще бъдете подложени, ще занижат вашата самооценка и ще сринат до известна степен самочувствието ви. Приемете трудностите като тест на вашата воля и характер. Всеки опит да избягате от отговорност или да хитрувате, само ще забави срещата ви с неизбежното. Вместо това приемете челно предизвикателствата с търпение, упоритост и морални устои. Само тогава ще успеете да намалите стреса и тревожността у себе си и след време ще се наслаждавате на своите успехи и почести, които заслужено сте успели да получите.



Новолунието във Везни освен със Сатурн, сключва квадрат и с Плутон, друг прочут малефик в астрологията. Този негативен аспект ще увеличи нуждата ви да държите всичко в живота си под контрол, но също така ще доведе до различни конфликти с хора на властта или други видни авторитети. Внимавайте да не изпадате в крайни изказвания или дейности, защото после ще съжалявате за импулсивното си и вманиачено поведение. Не е изключено на повърхността да изплуват дълбоко заровени страхове или травми, които да предизвикват това желание за контрол. Опитайте се да осъзнаете произхода на тези чувства и ще успеете да овладеете негативните последици от тази обсесия, която ви е обзела. По този начин ще постигнете необходимата лична трансформация и ще излезете по-силни от всякога от тази заплетена ситуация. Тогава ще можете да интегрирате интензивността на своето желание за успех в градивна амбициозност и усилена работа. Ако усетите, че някой друг се опитва да наложи волята си върху вас, се опитайте да избегнете пряк сблъсък, демонстриране на силно негодувание, провокации или подривни тактики на действие.

Четете още: Меркурий, ретрограден или не, ще ни изненада с нови възможности