Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Очаква ни пълно слънчево затъмнение на 2 юли. Ето как ще ни се отрази

Затъмненията са повратни точки на годината, които показват важни събития. Като цяло, всяко затъмнение се вписва по определен начин в нашите натални карти и при всеки от нас може да има напълно различни ефекти, в зависимост от това къде попада и какви аспекти се образуват към него в хороскопа ни.

Не би било напълно правилно да се каже, че затъмненията винаги са нещо фатално и съдбоносно. За да внесе важни изменения в живота ни едно затъмнение, много фактори трябва да съвпадат.

Въпреки това затъмненията се считат за труден момент, но също така и много значими за бъдещите ни промени. Учените са установили, че психо-емоционалното състояние на хората се променя. Слънчевите затъмнения действат повече върху мъжете, докато при лунните е обратното – върху жените.

Днешното пълно слънчево затъмнение ще е видно от островите на Тихия океан и по-голямата част на Южна Америка. На една линия и в една плоскост ще се подредят Земя, Луна, Слънце. Максималната фаза ще бъде около момента на новолуние, което е в 22:16 ч. При нас Слънцето е над хоризонта и няма да е видно, но затъмненията имат важна роля не само за тези, които ги виждат, но и за всички останали.

Затъмненията по оста Рак-Козирог са свързани с темите на семейството, семейните връзки, рода, майката, както и професионалната област. Слънчевото затъмнение в Рак може да включва нови събития или дейности, свързани с темите на Рака – дома, семейството, домашните задължения и дори околната среда.

Слънчеви затъмнения има, когато Слънцето е близо до лунните възли. Това слънчево затъмнение ще е близо до Северния лунен възел, което означава, че събитията, които ще включва затъмнението, са тясно свързани с нашата личност, физическо тяло, нашето Аз, личностното развитие и нашия личен избор. Възможните събития, които може да включва това затъмнение, са: пътуване, решаване на въпроси, свързани с недвижими имоти, грижи, родителство.

Въпреки че това затъмнение е повече свързано с дома (семейството), темите за професионалното развитие и промяна на работата също могат да бъдат активирани, тъй като цялата ос Рак-Козирог работи. Мнозина могат да имат проблем с работата, намиране на нова работа, някой може да загуби работата си или да реши да я промени.

Пестете енергия. Съзнателно подхождайте към всичко, което правите, и контролирайте мислите си. Дните на новолунието са свързани с намаляване на нашата енергия и в дните на затъмнение енергията на космоса е по-мощна, така че ако започнете да действате много активно, можете да си навредите. По-добре е в тези дни да си почивате повече, да размишлявате, да правите медитации за привличане на желаното и да не предприемате нищо важно!

Дните около затъмнението могат да влошат здравословните проблеми. Ако се чувствате зле, това е ясен знак, че правите нещо погрешно. Болестта на даден орган или част от тялото ще покаже психологическия проблем.

Точката на затъмнението няма много точни аспекти. Това може да означава че влиянието му ще се отрази повече на личностно ниво и по-малко върху глобалните проблеми. Но точното свързване на лунните възли със Сатурн може да покаже, че затъмнението ще включва теми за дисциплина, ограничения, йерархия.

Съвпада на Сатурн с Южния възел може да подскаже, че ако възникнат в живота ви трудни моменти в близко бъдеще, помощ и съвет трябва да се търсят от по-опитни хора, по-възрастни роднини.

Тъй като затъмнението от 2 юли 2019 г. ще се състои в знака Рак, ако там имате планети или други важни точки в хороскопа, за вас това затъмнение може да бъде от решаващо значение.

Ако сте родени в периода от 1 до 3 юли, най-силно ще усетите влиянието му, защото Слънцето ви ще съвпада с точката на затъмнението. В зависимост от това къде се намира Слънцето във вашия хороскоп и как е аспектирано, събитията могат да бъдат както положителни, така и отрицателни. Във всеки случай цялата следваща година ще бъде много важна и ще доведе до съдбовни събития.

Ако сте родени в периодите 30 март - 1 април; 2 - 4 октомври; 31 декември - 2 януари, вие също ще усетите по-силно това влияние.

Слънчевото затъмнение винаги е символ на нещо ново и ако решите да започнете нов етап в живота си, тогава няма да намерите по-добър момент от този.

Четете още: Всичко се обръща с главата надолу! Навлизаме в ретрограден Меркурий