Автор
Десислава Недева

От днес Меркурий е в Козирог. Време е за бизнес

На 20-ти декември Меркурий ще транзитира в знака Козирог и ще остане в неговите предели до 8 януари 2021 година. Той е отговорен за човешкия интелект, здравия разум, бизнеса и рекламата. Негови типични качества са подвижността и разнообразието.

Тъй като Меркурий управлява ума, а знакът Козирог се свърза с темите за бизнеса и кариерата, това означава, че нашите мисли ще бъдат насочени основно в тази насока – как да се издигнем в работата. Ще ни интересуват онези неща, които могат да ни бъдат от полза и мъдро да ги употребим в помощ по осъществяването на нашите цели. И запомнете, че Козирогът е най-сериозният знак от зодиака, така че всичко е заложено на карта и няма никакво място за шеги и закачки.



Енергията на Козирога се свързва най-вече с изкачването на кариерната стълбица. Но всичко при него се случва бавно и методично. Той не познава друго посока освен напред и нагоре. Той е амбициозен, пресметлив, истински стратег, който знае добре да организира времето си така, че рано или късно да изпълни целите си.

Времето, в което Меркурий пребивава в знака Козирог, е изключително подходящо за управление на бизнеса, постигане на желания обществен статус и продължителна концентрация, така необходима за всички дела, с които сме се захванали сериозно и искаме да ги доведем до успешен край. Сега е моментът да наемете мениджър или организатор на работата и задачите ви, а защо не и да си инсталирате мобилно приложение, което да ви систематизира програмата ви за деня. Както вече казахме Меркурий е умът, а Козирогът му придава продължителност и здрава основа, от която винаги изхожда подготвено и адекватно. Начинът, по който трябва да подхождате във всяко едно начинание, ако искате да имате успех, е с бавни, но сигурни крачки да се приближавате предпазливо и отговорно към своята цел. Тъй като умът ни ще бъде по – дисциплиниран и ще работи, за да извършва единствено целенасочени действия, всички хора, които се занимават с инженерство или друг вид математически дейности, ще имат голяма успех през следващия един месец, докато трае настоящият транзит.



Това положение на Меркурий не толерира тривиалните теми на разговор, нито небивалиците. По-добре не казвайте и не правете нищо, освен ако не е нещо, което ще има своя принос, някаква практичност или друга приложима ценност. Спомнете си за мотото на Козирога, а именно: „Използвам, следователно съществувам“. Той няма да се забърка в нищо, от което в последствие да няма изгода. Единственото нещо, което Меркурий в Козирог не толерира, това е крайното изпадане в мечти и идеалистични вярвания. Той вижда светът такъв, какъвто е. Не се самозалъгва с прекалена романтичност, въображение и сънища. Малко ще ни липсва обаче добро чувство за хумор при подобен транзит на най-малката планета от Слънчевата система. Хората стават малко по-песимистични, много сериозно и доста скептични. Те предпочитат консервативния подход във всичко, включително и разговорите. Понякога тази прекалена сериозност затруднява плавното и безпроблемно общуване. Единственото, за което можем да мислим в този момент, е да свършим работата и да се залавяме за следващата. Нямаме нито време, нито настроение за лиготии и забавления. Е, има и такива моменти от годината, нека оставим пиршествата за лятото, когато Меркурий ще се потопи в артистичния и бохемски свят на съзвездието Лъв. А дотогава – време е за бизнес.

Четете още: Тези три зодии са най-застрашени от раздяла по време на празниците