Автор
Десислава Недева

Отваря се коридор на затъмненията. Вижте как ще афектира върху всяка една зодия

На 5-ти юни се отвoри т.нар. „коридор на затъмненията“, който стартира с Пълнолунието в Стрелец, съчетано с частично Лунно затъмнение. На 21-ви юни ни очаква Слънчево затъмнение, което се случва по време на Новолунието в Рак, а цикълът се затваря с Пълнолунието в Козирог, съпроводено отново от Лунно затъмнение. Особено засегнати от тази концентрирана звездна енергия ще бъдат Девите, които са родени в началото на месец септември, но всички зодии по един или друг начин ще усетят урановото влияние на затъмненията, което се характеризира с внезапни промени, изненади от всякакъв характер и борба за индивидуално надмощие. Универсалният съвет, който важи за всички зодии, е, че не трябва да се започва нищо ново, а усилията да се насочат към освобождаване от старото и ненужното.



Нека сега обърнем поглед към всяка една зодия и по какъв начин ще преживее „коридора на затъмненията“:

Овен

На Овена ще му дойде до гуша от цялата противоречива информация, която се излива от медийното пространство – коронавирус, морбили, расизъм, икономическа криза. Стига вече! Най-доброто, което може да направи, е да спре да следи каналите за масова информация и да предприеме свое лично проучване по темите или просто да не си обременява съзнанието с неща, от които си няма и понятие. Ние все пак му препоръчваме да направи разследване по най-близкия до сърцето му казус, защото това ще раздвижи мозъка му и ще има стабилна позиция по въпросите, които касаят обществото и бъдещето ни като нация. След Новолунието на 21-ви юни, ще му се прииска да направи освежаващ ремонт у дома или да предекорира една от стаите. Ние му пожелаваме търпение и успех, защото работата по къщата ще се проточи чак до декември, но пък резултатът определено ще си заслужава.



Телец

„Коридорът на затъмненията“ ще засегне най-вече вашите пари и страсти. Ако напоследък имате усещането, че не знаете къде харчите заплатата си и не успявате да спестите нито лев, май е време да започнете да си водите дневник с покупките, за да се справите по-успешно с бюджетирането. Интересното е, че е възможно изневиделица да получите голям приход, който ще ви се отрази изключително благотворно. Управлявайте разумно печалбата, като я инвестирате в надежден проект или я замразите в банковата си сметка. Иначе знаем, че искате да си купите последния модел смартфон, но по-добре изчакайте. Към края на месеца ще имате усещането, че всички приятели са ви изоставили и ще ви налегне неприятно чувство на носталгия за добрите стари времена. Не се давайте на негативните мисли и настроения, а проявете повече инициативност и бъдете вие активната страна – позвънете на своите най-близки приятели и организирайте няколко приятни срещи. Ще видите как постепенно всичко ще си дойде на мястото.

Близнаци

Работата и личните взаимоотношения стоят във фокуса на живота на Близнаците през този месец. Пълнолунието ще ви подтикне да направите публична дълго пазена в тайна връзка. Или пък ви е дошло до гуша от постоянното присъствие на гаджето, където и да отидете, и ви се иска да си дадете малко време един от друг. Каквото и да правите, не взимайте важно решение по време на Пълнолуние. Тогава емоциите са водещи и може да съжалявате за избора си впоследствие. Освен това Лунното затъмнение може да скрива важни факти от вас и да нямате реална представа за общата картина на ситуацията. По време на Новолунието на 21-ви юни, насочете вниманието си към вашите финанси. Помислете как можете да увеличите приходите си. Опитайте се да си изградите нов модел на живот, печелене, харчене и спестяване на пари.



Рак

Пълнолунието ще ви накара да се почувствате наистина изтощени физически. Не забравяйте обаче, че това чувство е породено от емоционален дискомфорт. Напоследък толкова безмилостно се раздавате на околните, че не обръщате внимание на собствените си нужди. А няма по-голямо наказание от това да пренебрегваш себе си. Защото твоето его няма да те остави на спокойствие, докато не получи своето. Рано или късно то ще ви напомни за себе си с някоя болежка или цялостно неразположение. Позволете си да бъдете егоисти, макар и за кратко и се поглезете с хубав филм, вкусна вечеря, парти в петък вечер или ако имате повече късмет – почивка с приятели далеч от градската шумотевица. Новолунието в края на месеца е идеалният момент да направите някоя разкрасителна процедура, за която дълго мечтаете, но така и на намирате време за нея.

Лъв

Затъмненията този месец ще напомнят на Лъвовете колко е важно да поддържат баланса в живота – между работа и удоволствия, романтика и приятелство, лудост и благоприличие. Заложете на твореца в себе си и направете някое свое хоби достъпно за широката публика. Покажете картините, които рисувате в свободното си време, в социалните мрежи, направете си свой канал в Youtube, в който да демонстрирате таланта си, или просто пейте на воля под душа. Никой няма да ви съди за това, освен съседите ви, разбира се. Не очаквайте хиляди последователи още на първата седмица и не мислете за това. Просто бъдете себе си и се изразявайте по най-автентичния за вас начин, а каквото трябва, то неминуемо ще се случи. Дори да имате някакви колебания или комплекси в началото, с настъпването на Новолунието в Рак, те ще бъдат изместени от позитивна нагласа и зареждащ оптимизъм, който гарантира успех и пълна промяна на живота ви такъв, какъвто го познавате до момента.



Дева

Нещо се случва вътре в семейството на Девите и по време на това Пълнолуние, скритото най-после ще излезе наяве. То може да ви разгневи, а енергията на затъмнението допълнително ще налива масло в огъня, затова бъдете много внимателни как реагирате и какви думи изричате, за да не ближете после раните си. Опитайте се да видите отвъд конфликта и да откриете позитивите на създалата се ситуация. Несгодите ни правят по-силни и ни моделират като личности, с ясно изградени позиции и мнение по въпросите, които касаят личното ни щастие. Затова не се отклонявайте от основната ви цел – да бъдете щастливи. Новолунието ще ви зареди с много духовна и алтруистична енергия, която ще засили желанието ви да помагате на другите. Вземете участие в някоя благотворителна кампания или просто предложете рамо на близък човек, който се намира в беда.

Везни

Пълнолунието в Стрелец ще разкрие пред вас невиждани досега факти за съседи или роднини. Новините може да ви шокират, но е препоръчително да се държите хладнокръвно. Въпросите вероятно са свързани с образование, кратки пътувания или превозни средства. Не съдете прибързано другите, защото всеки има своите мотиви, които стоят зад действията му. Вместо това се опитайте да помогнете с каквото можете. По този начин не само ще накарате отсрещната страна да се почувства разбрана и приета, но и самите вие ще бъдете щастливи и удовлетворени от себе си. Забравете за момент егото си и се отдайте в служба на останалите. Новолунието на 21-ви юни ще ви помогне да обновите изцяло своя живот. Време е да започнете на чисто, да бъдете човекът, който винаги сте си представяли, че можете да станете. Ще усещате подкрепата на влиятелна фигура на работното място, което увеличава не само самочувствието ви, но и шансовете за издигане в кариерата. Не пропускайте тази възможност, защото скоро може и да не ви се отдаде друга такава.

Скорпион

Скорпионите ще бъдат засегнати по финансови въпроси от това Пълнолуние. Ценностната им система също ще претърпи ревизия, затова е време да помислите дали не харчите прекалено много. Консуматорското отношение не е похвално поведение, така че насочете мислите си в това как можете да задоволявате нуждите си, без да стигате до разхищение на средствата. Не е добра идея и да се ограничавате прекалено много, просто бъдете по-умни, пресметливи и мислете за природата. Новолунието в Рак ще ви мотивира да излезете от зоната си на комфорт и да се потопите в непознатото. Ако обмисляте да смените настоящия си адрес – направете го. Винаги сте искали да научите испански, но ви е било страх, че сте прекалено стари за това? Няма такова нещо! Човек се учи, докато е жив, така че давайте смело напред. Успехът ви очаква.



Стрелец

Тъй като Пълнолунието попада във вашия знак, промяната, която ще настъпи при вас, ще бъде на личностно ниво. Най-после ще се осмелите да бъдете себе си, без комплекси и без самоограничения. Ще живеете под мотото „Всичко или нищо“, но нашият съвет е да го карате по-полека, защото прекален светец и Богу не е драг. Най-важното върху което трябва да се съсредоточите е да развиете положителните си страни и да инвестирате в себе си. Ако вие не се обичате, никой няма да ви оцени по достойнство. Новолунието към края на месец юни ще предизвика катарзис по отношение на интимните ви преживявания. Изправете се срещу своите страхове и не позволявайте на никого и нищо да ви контролира или да се опитва да ви манипулира по някакъв начин.

Козирог

Всички знаем, че Козиорзите са практични натури, които се фокусират главно върху практичната страна на живота и не позволяват на своите чувства и емоции да контролират поведението им. Това Пълнолуние обаче ще пренареди приоритетите им, защото много ясно ще осъзнаят, че действията им ги завъртат в един омагьосан кръг, от който няма измъкване. Вероятно им е ясно, че само луд човек може да прави едно и също нещо, а да очаква различен резултат. Сега е моментът да хванете вълната на събуденото ви подсъзнание и да израснете емоционално. Тази промяна ще добави нов нюанс във вашата така или иначе сложна личност и пред вас ще се разкрият нови възможности, които досега са били само далечна химера. Новолунието от своя страна ще остави отпечатък върху личните ви взаимоотношения. Ще си дадете сметка, че с годините сякаш сте изгубили част от себе си в опит да се слеете в едно със своята половинка, но дали си струва цената? Необвързаните ще трябва да решат дали е време да направят компромис със себе си, за да създадат успешно партньорство или за момента им е много по-добре да бъдат сами.



Водолей

Водолеите могат да очакват промени в своя социален живот. Възможно е да се раделите с някои приятели или да прибавите нови в списъка си с близки познати. Някои отношения ще се задълбочат, докато други ще охладнеят, но важното е вие да се чувствате комфортно в цялата тази плаваща ситуация. Ако усещате, че животът ви е завъртял и повече се носите по течението, отколкото да упражнявате контрол, коригирайте поведението си спрямо личните си нужди. Обадете се на скъп приятел от детството, с когото не сте се виждали с години, ако имате такова желание. Не се страхувайте от отхвърляне. Във вас вероятно е назряла необходимост да създадете по-дълбоки и духовни връзки с хората, с които ежедневно общувате. Новолунието пък ще ви предизвика да се погрижите не само за физическото, но и за психическото си здраве, и ще се потопите в света на медитацията, ароматерапията и йогата. Промяната в навиците ви може да не е грандиозна, но ще окаже огромен ефект върху вас и развитието ви като личности през следващите шест месеца.

Риби

Въпреки че Пълнолунието ще афектира основно работата ви, очаквайте промени и във вашия дом. Въпреки че работата от вкъщи ви допада, или поне вие така си мислехте, напоследък сте доста напрегнати, което вероятно е знак, че нещо не е съвсем наред с програмата ви за деня. Имате нужда да се изявявате и да демонстрирате амбицията и талантите си на работното място, което трудно се забелязва, когато сте обградени само от четири стени. Трудите се отдадено и съвестно всеки ден и очаквате възнаграждение или повишение, което да ви мотивира да се развивате още повече в това, което можете да правите най-добре. Новолунието ще ви вдъхнови в творческите ви начинания и ще ви стимулира да покажете на света на какво сте способни. Скромността е за тези, които не притежават други качества, а вие определено сте човек, надарен от Бог с множество способности, които трябва да ви правят изключително горди и самоуверени като личности.

Четете още: Ягодова Луна: От любовта до омразата има само една крачка