Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Овни, март ви носи житейски промени. Близнаци, време е за любовни забавления

Овен – Сега е времето да се запитате дали промените в живота ви са наистина необходими и ако това е така, трябва да предприемете и необходимите стъпки. Ще бъдете принудени да отлагате нови планове и проекти, и да се справяте с проблеми, които не сте забелязали навреме. Ще изисква време и усилия, за да елиминирате вредните последици от манипулативните действия на някои хора спрямо вас.

Секстилът на Слънцето със Сатурн ще помогне през втората десетдневка на вашата работа и кариера. През третата десетдневка на месеца Марс ще направи тригон с Плутон и взаимно ще ви дадат голяма мотивация и сила, което ще ви позволи да се справите с всички препятствия и ще ви подкрепи в стремежите към важните цели.

Венера ще направи квадратура с Уран в началото на март и ще влезе в знака Водолей, което ще доведе до създаване на разстоянието между вас и партньора ви. Ще усетите нуждата от промяна в отношенията. Меркурий ще стартира ретроградно на 5 март и също ще допринесе за неяснота между вас, както и за възникване на тайни. След средата на месеца ще се подобрят отношенията ви.

Март ще бъде успешен за споделяне на развлечения и забавления с приятелите. През този период е малко вероятно да искате да сте активни. Сега вашата енергия по-скоро ще бъде насочена към вътрешния свят. През по-голямата част от месеца свободните представители на знака ще бъдете в настроение за забавления и приключения и няма да се интересувате от нова връзка.
Тъй като сте в кризисен период преди рождения си ден, здравето ви ще бъде чувствително. Трябва много да се пазите и повече време да отделяте за почивка.

Телец – Венера, вашата управителка, прави квадрат с Уран в началото на март и ви предупреждава да следите за непредвидени пречки, които могат да ви повлияят при реализирането на плановете. Уран ще влезе окончателно във вашия знак на 6 март. Тези, които се занимават с бизнес ще започнат да чувстват необходимостта от въвеждането на редица промени в сегашния си начин на работа и управление.

Това ще изисква от вас да приемете нови умения, за които ще имате нужда от време и повече търпение. През третата десетдневка на март Венера ще направи квадратура с Марс и секстил с Юпитер. Може да изпитате натиск от началниците си или хора, стоящи над вас и ще се сблъскате с трудности поради собствената си упоритост да продължавате да изпълнявате задачите си по начина, по който досега сте го правили. Транзитът на Марс през вашия знак ще ви даде вътрешна сила, с която да решавате проблемите. Уран, който ще стои във вашия знак в следващите седем години, ще ви бъде надеждна опора в процеса на промените. Често ще се налага да се освобождавате от различни ограничения.

Ако имате връзка, постарайте се да обръщате повече внимание на партньора си, да прекарвате повече време заедно, да се грижите за неговите нужди и желания. През втората десетдневка може да се почувствате по-уязвими и понякога склонни към бързи реакции. Свободните представители на знака ще се почувстват привлечени от някого и ще се стремят да покажат най-доброто от себе си.

Близнаци – Този месец е чудесен за разширяване на хоризонта ви. Разчитайте главно на собствената си сила и енергия. Успех ви очаква в областта на обучението и придобиването на нови знания. Венера прави квадрат с Уран в началото на март и влиза в знака Водолей. Това може да ви донесе неочаквани финансови затруднения поради лошо планиране. Вашият управител Меркурий започва да се движи ретроградно от 5 март, поради което не е препоръчително да започвате нови бизнес начинания, а вместо това да се ангажирате да завършите всичко, което изостава и сте отлагали. Мислите, емоциите, чувствата ви могат да бъдат доста объркани през целия месец. За щастие някои преимущества ще ви идват от страна на Венера и Юпитер, които могат да ви предоставят доста благоприятни възможности. Ще успеете да запазите финансовата си стабилност, а и в някои случаи да увеличите приходите си.

Слънцето и Меркурий ще направят квадратура с Юпитер в средата на март, който управлява вашето поле на партньорството. Ще срещнете разногласия относно общи планове и цели с вашия партньор. Трудности също могат да настъпят от скрити маневри, които могат да бъдат както от ваша страна, така и от страна на партньора ви. Свободните представители на знака могат да срещнат някой, който ще е доста забавен, но на нещо сериозно и стабилно няма да могат да разчитат.

Като цяло здравето ви ще бъде добро. Ще бъдете изпълнени със сила и положителна енергия. Вземете мерки да засилите имунната си система.

Рак – Слънцето ви дава творчески дух, жизненост и благополучие. Венера ви носи неочаквани трудности в областта на сътрудничеството в началото на месеца, правейки квадратура с Уран, след което влиза в знак Водолей. Ретроградният Меркурий ще ви насочва към усъвършенстване на уменията ви в работата. Повечето от вас ще имат чести пътувания, командировки. Избягвайте финансови и икономически вложения.

В средата на март Марс, който управлява вашето поле на работата, ще бъде в тригон със Сатурн в полето на публичност и партньорство. Вие ще успеете да подобрите и укрепите сътрудничеството си и да постигнете дългосрочен напредък в публичното пространство. Очаква ви значителен успех, ако се занимавате в сферата на услугите, съдебната система, маркетинга, индустрията и връзките с обществеността.

Свободните представители на знака ще искат да опознаят някой, който се отличава с качествата си от останалите хора.

В средата на месеца ще бъдете податливи на вирусни инфекции и други заболявания. Затова трябва да обърнете повече внимание на превантивните мерки и да вземате повече витамини, да почивате редовно и да организирате по-добре дейностите си. Вашата диета трябва да се състои от храни, които съдържат антиоксиданти за почистване на тялото от излишните вредни вещества. Намалете приема на месо, бързото хранене, кафе и консервирани храни, и увеличете приема на риба и морски дарове, както сушени и пресни плодове и зеленчуци. Приемайте млечни продукти умерено и увеличете приема на витамин D.