Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Овни, октомври ви готви среща със стара любов. Близнаци, ще започнете тайна връзка

Ето и октомврийския хороскоп за първите три представители на зодиака.

Овен – Първата десетдневка на октомври ще ви подейства малко стресиращо. Ще срещнете трудности при реализирането на вашите работни задачи и проекти поради ситуации, които няма да можете да коригирате. Ще бъдете напрегнати и прибързани. Внимавайте да не допуснете грешки. Възможни са проблеми в отношенията със сътрудниците. Ще ви е необходимо повече търпение, за да избегнете загуби, а търпението и тактиката определено не са вашите силни страни. Ще трябва да се научите да сте по-внимателни при боравенето с пари. Съсредоточете се върху решаването на финансовите въпроси, избягвайте нови инвестиции, особено тези от по-голям мащаб. Възможни усложнения с неплатените дългове. В средата на октомври ще можете да вземете решение да започнете нов проект. Ще можете да се справите с много неща, но ще използвате различни хитрости, за да постигнете целите си. В последната десетдневка на месеца опозицията на Слънцето срещу Уран допълнително ще дестабилизира вашите финанси. Секстилът на Венера със Сатурн ще ви даде по-голяма стабилност и сигурност, когато става въпрос за големи и дългосрочни цели. Ще намерите решения за финансовите затруднения. Някои ще успеят да сключат доходоносен договор. Венера, която започва да се движи ретроградно на 5 октомври, може да донесе неприятности в любовта. Квадратурата ѝ с Марс около 11-и ще внесе безпокойство в отношенията, което може да завърши със сериозни конфликти. Въпреки че по-късно ще успеете да изгладите разногласията, понякога ще има по-малки, преходни кавги. Много от вас до края на месеца ще се влюбят отново. Други ще имат среща с бивша любов.

Телец – На 5 октомври вашата управителка Венера започва да се движи в обратна посока в сектора на партньорството ви. Това ви предупреждава, че не е подходящо време да стартирате нови публични проекти или да имате обществени изяви. Ако вашият бизнес включва работа с клиенти, ще имате трудности, а може би и недоволни клиенти. В отношенията с бизнес партньорите ще срещнете трудности при провеждане на съвместни предприятия. Избягвайте да сключвате нови бизнес договори този месец. На 10 октомври Меркурий ще влезе в знака Скорпион, откъдето да направи опозицията с Уран. Може да има неочаквана раздяла с бизнес партньор или прекъсване на печеливш договор, което ще ви навреди и ще доведе до застой в текущата работа. В средата на месеца Меркурий ще направи секстил със Сатурн, което ще регулира работата и кариерата и ще ви помогне да постигнете постепенен напредък с повече сигурност и стабилност. По-късно ще ви се предложи възможност да подобрите сътрудничеството и отношенията си с бизнес партньорите. В края на месеца се очакват разногласия с висшестоящи и властимащи лица, които биха могли сериозно да застрашат вашите позиции. Що се отнася до финансите, първата половина на октомври ще бъде променлива, затова избягвайте големи инвестиции. През втората половина на месеца може да увеличите приходите, но също така ще има и увеличение и на разходите. Октомври ще бъде доста нестабилен и променлив месец за вас, когато става дума за взаимоотношения с любим човек. Конфликтите с партньора ви ще възникнат около общите планове. Всеки ще дърпа чергата към себе си и ще има разногласия. Избягвайте кавгите. Втората половина на октомври ще успеете да постигнете споразумение, но напрежението ще остане. Чак в края на месеца нещата може да поутихнат и да се стабилизират. Свободните представители на знака да внимават да не пропуснат шансовете си за запознанство. Ще бъдете принудени да се състезавате с конкуренцията. Това ще ви постави в неудобни ситуации и ще бъдете предразположени към бързи реакции и действия.

Близнаци – Неочаквани усложнения в работата могат да възникнат от конкурентен вид, което ще попречи на вашите планове. Имайте предвид, че някой прави нещо зад гърба ви, за да извлече изгода за себе си. Разправии и скандали не са изключени. Ще започнете сериозни преговори за нови бизнес възможности, които са били отложени в миналото. Този път ще можете да постигнете споразумение. Тригонът на Меркурий с Нептун на 19 октомври, ще укрепи вашата интуиция, улеснявайки ви при вземането на важни решения. През третата десетдневка има възможност за увеличение на приходите ви. Ще стартирате нови проекти, които ще се изплатят, когато ги развиете. Някои от вас ги очаква успех в публичното пространство. Безработните Близнаци ще трябва да положат много усилия и находчивост при намирането на нова работа. Потенциалните работодатели ще изискват от тях да се докажат по трудния начин. Венера ще стане ретроградна от 5 октомври и това ще внесе напрежение между вас и партньора ви. Вероятно половинката ви ще бъде недоволна от малкото внимание, което отделяте. Опозицията на Меркурий към Уран може да доведе до сериозни разногласия, ако криете нещо от партньора си, защото може би неочаквано ще разбере нещо, което не сте казали (а може би и скрили). Избягвайте неискреността. Несигурност и неочаквани смущения във връзката с любим човек. Трябва да положите усилия, за да намерите общо приемливо решение и да спечелите отново доверието. Свободните представители на знака ще срещнат някого на делова среща, образователен курс, някакво събиране или чрез приятел. Ще се зародят взаимни симпатии, после ще разберете, че е обвързана тази личност. Някои ще се откажат, но други ще се впуснат в тайна връзка, която ще е несигурна и нестабилна.

Хороскопа за останалите зодии очаквайте през следващите дни.