Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Овни, през май ще паднете в капана на любовта

Овен – Като цяло май обещава да бъде особено благоприятен период и успешен за откровени признания и разговори, за комуникация и любовни отношения. Това е добър момент да се правят нови планове за бъдещето. Като цяло сте на прав път, така че се доверявайте на себе си и не се страхувайте да вземате решения. В личния ви живот започва бурен, но положителен период. Венера е все още във вашия знак до 14-и май, а това е добра причина да отворите сърцето си за нови запознанства, сега лесно можете да се влюбите в някого. Бъдете общителни и любезни и тогава никой няма да може да устои на вашия чар. През третата десетдневка на месеца Слънцето и Меркурий в приятелския знак Близнаци ще ви вдъхновяват за десетки блестящи идеи, които със сигурност ще променят живота ви към по-добро. Единственото нещо, което може да развали настроението ви, това е влиянието на Сатурн, който може да създаде усещане за притискане, ограничения (особено родените през третата десетдневка), а някои житейски ситуации могат да бъдат разочароващи. С всички сили стойте настрана от конфликти и спорове. Използвайте времето през месеца за изграждане, а не за унищожаване. Този период може да е пълен с контрастиращи събития, а понякога ще ви липсва търпение. Звездите ви обещават добро здраве, но предупреждават: избягвайте нестабилност и прекомерен стрес, отделяйте на здравословното състояние повече грижа и внимание.

Телец – Май обещава да бъде особено щастлив месец за вас. Слънцето във вашия знак ще повиши жизнения ви тонус, вашата енергия, магнетизъм... Вие преминавате през много щастлив период, в който можете да постигнете това, за което сте копнели. Трябва повече да работите върху визуализацията на това, което искате да получите, както в кариерата си, така и в любовния си живот. Заспивайте с този образ и мечтата ви със сигурност ще се сбъдне. Под влиянието на планетите има възможност за промяна във вашата личност. Ще започнете да мислите различно за себе си и ще промените гледната си точка за много неща. Венера след 15 май се настанява във вашия знак и това ще ви донесе подобрения във финансовата област и в любовните отношения. Бъдете внимателни, за да не станете жертви и роби на страстите и чувствата си. През този месец ще искате да се насладите на живота в пълна степен и няма да има препятствия, с които да не можете да се справите. Внимавайте да не станете тиранични към любимите си хора. Новолунието, което ще се състои във вашия знак на 5май, ще активира интуицията ви и ще ви дари със специално магическо влияние, което няма да остане незабелязано. Дните 4, 5 и 31 ще бъдат магически за вас, тъй като Луната ще преминава през вашия знак и вашият магнетизъм още повече ще се засили.

Близнаци – Началото на май може да бъде сложно, защото може да възникнат някои неуспехи. Преминете през първите няколко дни от месеца спокойно, опитайте се да стабилизирате емоциите си. Не се безпокойте за нищо, мислете как хармонията, която търсите, ще дойде в живота ви. На 5 май е Новолуние. Време е да оставите зад себе си миналото и да живеете в настоящето по начина, по който винаги сте искали. Марс е във вашия знак до 15-и май и ще ви зарежда с енергия и ентусиазъм. Тази позиция ще ви даде духа на завоевател и ще ви тласне към нови хоризонти и нови запознанства. Ще бъдете бързи в действията си. Много е важно да контролирате думите си и да се въздържате от критиките на близките си. След като премине в знак Рак, ще направи живота ви по-романтичен и спокоен. През втората половина на месеца трябва да сте по-дисциплинирани, дори в личните отношения. Венера - планетата на любовта ще е в земния знак Телец, така че трябва да бъдете по-търпеливи, защото от време на време емоциите могат да излязат от контрол и да разрушат и най-здравите връзки. Любовта не е игра, а прекомерната конфронтация или провокация в личния ви живот може да се обърне срещу вас. Преминаването на Слънцето във вашия знак на 21-ви, ще засили също вашите енергия, ентусиазъм, сила на волята, за да продължите напред и да можете да постигнете целите си. Ще имате много енергия и харизма. Вашата самоувереност и самочувствието ви ще са много високи.