Автор
Десислава Недева

Петте зодии, които се стресират най-лесно

Ако имате навика да се паникьосвате за дреболии и е твърде лесно някой или нещо да ви ядоса, вероятно сте представители на една от следните зодии:

Лъв

Лъвовете обикновено живеят спрямо своите високи стандарти. Те си знаят цената и винаги се държат на ниво, но всеки път, когато тяхната популярност е застрашена, се паникьосват. Какво да направят, за да не изпадат толкова често в нервни кризи?Дали хората ще ги помислят за посредствени, когато разберат за тази тяхна слабост? Всъщност причината за огромният ужас, който изпитват, се корени във факта, че са прекалено отговорни не само за своите провали, но и за тези на околните. Напрежението от този емоционален товар е твърде голямо и е причина за често опънатите им нерви.



Близнаци

Близнаците винаги са били силно реактивни и лесно възбудими натури. Те функционират на ръба на самия хаос и това, което най-много ги стресира обикновено все още дори не се е случило. Понякога са толкова фокусирани върху бъдещето и какво евентуално би могло да се обърка, че пропускат доста по-притеснителни факти от настоящето, за които би трябвало да се тревожат. Но най-важното, което могат да направят за своето психическо спокойствие, е да обърнат внимание на хубавото, което присъства в момента в техния живот и да се радват на малките неща.

Овен

Овенът може да превърне всяка една слабо напрегната ситуация в силно стресиращ фактор в своя живот. Те имат склонността да преувеличават малките проблеми и да всяват паника както в своите души, така и в тези на околните. Били са на преход в планината и там са били ухапани от паяк. Край. Всичко за тях е приключило, те пишат вече своето завещание още преди да са посетили лекарския кабинет. Правилният подход за тази енергична, но напрегната зодия, е да посещава по-често фитнес салона, за да се освободи от стреса с физическа активност.



Риби

Рибите имат тенденцията да се паникьосват от ефекта на собствените си думи и действия. Дали не са преминали границата на добрите маниери, когато са се опитвали да флиртуват? Или пък са били прекалено студени и са дали грешни сигнали на симпатичния младеж от чата предишната нощ? Всичко това са все тормозещи въпроси, които битуват в рибешкото съзнание. Те често се самобичуват от терзания и това сякаш им харесва. Отстрани изглеждат все така спокойни и позитивни, но по-наблюдателните винаги забелязват треперещите им ръце, учестеното дишане и изпотени длани.

Дева

Девите са най-големите „контрол фрийкове“ и ако нещо попречи на изпълнението на перфектните им планове, изпадат в паника. Най-смешното, но и най-лошото при тях е, че те започват да се стресират от собствения си стрес, защото осъзнават, че той им пречи да функционират адекватно. Това още повече ги отдалечава от представата им за един идеален свят, в който мечтаят да живеят. За да намалят нервното напрежение, те трябва да се научат да пускат контрола и да се доверят на Вселената, че ще се погрижи за тях по най-добрия възможен начин.

Четете още: Какво правят отделните зодии по време на карантината