Автор
Десислава Недева

Плутон влиза в действие! Мракът му рискува да ви погълне, но не се давайте

Този месец стартира с трансформиращата енергия на Плутон, който обърна своето движение и от ретрограден стана отново директен. С тази негова рокада настъпва време, в което човек си дава сметка над какво има или няма контрол в своя живот. Всички негови скрити демони излизат на повърхността и изборът стои пред това да се справи с тях или да бъде погълнат от тъмнината, която ги придружава.

Но помнете, че само една крачка дели светлината от мрака.

Плутон е планета, известна като Владетеля на подземния свят и Тайния пазител на зодиака. Тя е най-малката от всички останали, но може да влияе върху човешката съдба по начин, който дори не сте си и представяли. Управляван от Скорпион, Плутон подчертава темите за цикличността, промените и преминаването от една фаза в друга, и искаме или не, биваме изтикани от зоната си на комфорт, защото смисълът на на нашето съществуване е растеж и само растеж.



Скоро Сатурн стана директен и донесе реализацията на проекти, които по един или друг начин са били в стагнация, но сега с Плутон идва времето на скандалните разкрития. Неща, останали под повърхността, изплуват с пълна силна и приковават нашето внимание. Обикновено тази планета засяга темите за брака и личните взаимоотношения, защото, признайте си, там не трябва да има нищо скрито - покрито, ако искаме добри перспективи за бъдещето. Най-често се разиграват два основни сценария - да признаем пред себе си, че една връзка е изчерпана или невъзможността да крием повече чувства, които сме отричали, че изпитваме дори пред себе си. Най-стресиращо за нас обаче ще бъде усещането, че нямаме сигурна почва под краката. Трябва или да продължим по нов път, или да пропаднем в пропастта, но връщане назад няма. Да останем в същата патова ситуации, както досега, също не е опция.

Очаквайте внезапни разкрития и осъзнаване чувствата и гледните точки на другите.

С напредването на директната фаза, в която ще се вихри Плутон, трансформациите във взаимоотношенията ни с околните ще стават все по-интензивни. Меркурий, който на 11 октомври ще забави своето движение, за да тръгне в ретрограден ход, идва на помощ, и тези, които преживяват раздяла, ще срещнат случайно или не толкова случайно човек от своето минало, към когото са имали чувства. В началото може да ни се струва, че всичко е шега, илюзия на нашия ум, но с времето ще разберем, че придобива съвсем реални измерения. Разбира се, ние винаги имаме право на избор дали да направим нещо или не, но нека трезво преценим дали не проявяваме прекалено упорство в отказа си да се отдадем на новото и по този начин саботираме собственото си щастие.



Опитайте се да подходите с максимално спокойствие в тези трудни за всички ни времена. Погледнете на случващото се като възможност за личностно израстване.

Понякога ни се иска да живеем в тъмнина и отказваме да признаем нуждата от промяна пред себе си, нито да предприемем някакви действия, но единствения път към светлината е в никакъв случай да не оставаме на едно и също място цял живот. За да се случи промяната, е особено важно да се отърсим от всички свои задръжки, остарели вярвания и безпочвени очаквания, за да видим кристално ясно в каква ситуация се намираме към настоящия момент, да осъзнаем къде искаме да се намираме, за да сме щастливи и да не забравяме, че е необходимо само една крачка, за да преминем от мрака към светлината.

Четете още: Богатството зависи от зодията. Разберете накъде текат парите