Автор
Теодор Муховски

При кои зодии има най-голям риск да останат стари моми?

Много жени мечтаят да се омъжат, но се оплакват от вечната липса на достойни кандидати. Други пък лесно намират съпрузи и дори ги сменят по няколко пъти през живота си.

Разбира се, успехът в областта на любовта зависи както от външните данни, така и от характера. Но това, което малко хора знаят, е, че планетите в зодиакалния кръг влияят и върху "кармата" на булката.
Астролозите са изчислили кои женски зодиакални знаци се омъжват първи и кои се колебаят до последно. Ето списъка по възходящ ред:

Близнаци

По правило представителите на този въздушен зодиакален знак се омъжват в началото на живота си, а през целия си жизнен път могат да се развеждат и да се омъжват отново по няколко пъти.

Това до голяма степен се дължи на факта, че Близнаците са доста лекомислени и дори повърхностни, включително при избора на партньор: днес той изглежда като мъж мечта, а утре може да не оправдае очакванията им.

Везни

Везните са зодиакалният знак, който сам по себе си е символ на партньорството. Не е изненадващо, че нейните представителки доста рано и в същото време много успешно сключват брак - защото по природа се стремят към обвързано съществуване.
Именно Везните ни карат да вярваме, че някъде има двойки, които не губят романтиката си дори след много години съвместен живот.



Рак

Предпазливите Раци мечтаят повече от всеки друг за сигурност - тя им е необходима, наред с другото, в брака, в който участват множество деца, роднини и кучета около (и под) голямата семейна трапеза.
Ето защо те търсят партньор, когото да представят на родителите си още като тийнейджъри и работят усилено, за да установят стабилна връзка.

Телец

Защо Телецът в преобладаващата си част търси брак? Това е просто: представителите на този зодиакален знак са доста традиционни - и ако от определена възраст в тяхното обкръжение започнат сватби, те няма да пропуснат да направят точно същото, "така че всичко да е като хората".

Въпреки това практичните Телци в този случай не си търсят просто някого: този зодиакален знак влиза в съюз по любов и при най-изгодни за двете страни условия.



Скорпион

При цялата си сложност и затвореност Скорпионите имат редица предимства пред останалите зодиакални знаци на брачния пазар. Ако все пак изберат партньор и го "изпитат" на болните места - тогава няма да се откажат от него и ще живеят щастливо до края на живота си. Главното е, че половинката не бива да се пречупва под бруталната им атака.

Дева

"Дошло е времето, влюбила се е"... Ако перифразираме Пушкин, можем да опишем житейската схема на много Деви: университетът е приключил, дипломата е получена, намерена е добра работа, купен е апартамент – време е за сватба! Ако имате връзка с жена Дева и тя се намира на този етап, бракът вероятно ще се случи!



Лъв

Кокетни, пламенни и малко самовлюбени, тези магьосници на съдбата не бързат да завързват брачния възел. Първо, защото искат да се насладят на свободата си докрай. Второ, защото знаят, че когато в живота им се появи партньор, ще трябва да го закрилят с характерната за Лъва самоотверженост.

Риби

На пръв поглед емоционални и романтични, Рибите не търсят каноничен брак - в крайна сметка документите нямат символична стойност за тях.
Също така този зодиакален знак е свикнал да бъде на собствена вълна и да плува по течението - не се избива на такива важни събития като брак и раждане на деца.

Овен

Въпреки че Овните са склонни да сключват брак на доста млада възраст, те не винаги успяват да свършат нещата бързо. Факт е, че тези темпераментни натури се нуждаят от горещи страсти и стръмни обрати на съдбата.

Ето защо жените често избират "лошите момчета" и с присъщата им енергия се опитват да се нагърбят с партньора. Излишно е да казваме, че това рядко завършва с успех.

Стрелец

Свободата е над всичко! С този девиз направо Стрелците вървят през живота и често отказват даровете на брака и партньорството. Но това не е единствената причина, поради която те се омъжват късно.

Фактът, че представителите на този зодиакален знак са доста уязвими и дълбоко в себе си остро преживяват предателството, с което се сблъскват в младостта си. Така не могат да се доверят на един партньор докрай, колкото и надежден да изглежда той.

Козирог

Прагматични и трудолюбиви, Козирозите до определена възраст може изобщо да не мислят за брак. Всички техни мисли са погълнати от кариерата им - и докато други зодиакални знаци щурмуват сърцата на противоположния пол, Козирозите щурмуват кариерната стълбица.

Разбира се, не бива да ги наричате хладнокръвни кариеристи, но и не трябва да си правите илюзии за този знак. Козирозите не са от тези хора, които биха предпочели семейна вечеря пред важна среща.

Водолей

Водолеите са истински самотници по природа. Често се случва да изживеят силно първата си любов, след което дълбоко в себе си остават верни на първия си партньор. Те не смятат за необходимо да се омъжат за някой друг - тук действа принципът "всичко или нищо".
Те не бързат да сключат рано брак със своята половинка, а го правят зряла възраст - не заради любовта, а заради приятелството.


Четете още: 3-те зодии, чийто живот ще се промени завинаги през април 2023 г.