Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Пълен хороскоп за април за всички зодии

Овен – Скъпи Овни, през вашия месец ще станете по-уверени и решителни, ще можете да проявите най-добрите си качества. Още през първата десетдневка на месеца ще усетите прилив на сила и енергия. До 19 април Слънцето е във вашия знак, затова не се съмнявайте в успеха, звездите ще ви подкрепят във всякакви начинания. Все пак за рискове и смели експерименти времето не е най-доброто.
Този месец ще намерите решение на стар проблем. Ще трябва да направите нещо, което ще изисква значителна воля. В професионалната сфера ще можете да се утвърдите като компетентен и отговорен авторитет. На мнозина ще им бъде предложена нова позиция в работата.
Не забравяйте да отделите нужното внимание на здравето си. Има вероятност от сериозна настинка, която ще промени плановете ви. Някои ще имат проблеми с главоболие или проблеми със съня. Приемайте повече витамини за засилване на имунната система.
Ще имате повече свободно време, което можете да прекарате с близките си, в чат с приятни хора или да се отдадете на релакс. Вие обичате служебните флиртове, защото за вас това е още една възможност да отстояват своя авторитет, да усещате своето влияние. Внимавайте! Не е добре да смесвате работата с удоволствието, може да пострада авторитета ви.

Телец - Април е времето за излизане от зимен сън, време е да започнете да действате. Ще бъде месец на приятни открития и промени за вас. Трябва да проявите повече решителност и характер във всичко, да поемете инициативата в свои ръце, смело да покаже своята индивидуалност. Нека всичко бъде различно за вас, създайте свой собствен стил на поведение, променете прическата си и актуализирайте гардероба си в по-модерен стил. Най-после ще успеете да приключите с дела (или проблеми), които са започнали отдавна и ще ви олекне.
В средата на месеца е нужно да внимавате в общуването с непознати хора, не трябва да стартирате нови проекти и да водите бизнес преговори, по-добре е да почивате. Може да бъдете подведени или измамени от невярна информация, предоставена от лице или институция.
Някои Телци ще преживеят емоционална лична драма заради човек от вашата среда на общуване. Ще научите истината за човек, когото сте считали за верен „приятел”.
Пролетното настроение на април ще събуди у вас нова енергия и сила, ще засили оптимизмът ви. Може да срещнете изненади, свързани с различни събития и поводи. За мнозина децата ще бъдат поводи за радост. Вашето благополучие ще зависи от правилността на вашите постъпки и действията, които сте планирали. Настройте се за успех и победа над конкуренцията независимо в каква област.

Близнаци -
През април мнозина представители на знака ще бъдат изправени пред сериозни промени във всички области на живота. След средата на месеца можете да се възползвате от благоприятните влияния на Меркурий, което ви позволява да бъдете много ефективни в работата и да получавате многобройни икономически ползи.
Търпението ви ще бъде подложено на изпитание, но вие ще преминете успешно и през това. Може да сте малко неспокойни, защото в обкръжението ви има напрежение, което ви засяга и заради семейните отговорности, които ви затрупват, но трябва да се измъкнете, за да помислите само за себе си и да подредите мислите и идеите си.
Хороскопът ви предупреждава да бъдете много внимателни с доверието, което давате на хора, които малко познавате, да не казвате на другите за вашите планове: завистливите хора не спят и доброто ви настроение може само да добави масло към огъня.
С последната десетдневка на месеца започва период на стагнация, който ще бъде придружен от значителен спад на енергията, което ще се отрази на вашата общителност и работоспособност. Не е подходящият момент за сключване на споразумения, подписване на договори, за смяна на работа, персонал или за започване на нова кариера. Този период също може да бъде травматичен, затова е важно да се спазват мерките за безопасност. Трябва да преосмислите своите действия, да анализирате успехи и неуспехи, да правите планове за бъдещето.

Рак - Април ще ви даде възможност да обмислите всички планове за бъдещето и да вземете решение за по-нататъшни действия. Не разчитайте на познати и приятели при вземането на решения. Този месец е по-добре да сте напълно независими и да слушате само себе си.
Много Раци ще трябва да спрат начинанията си. Незавършени дела, неизпълнените задължения могат да създадат проблеми в професионалната сфера. Успокойте се, поемете дълбоко въздух и просто приемете всичко като знак на съдбата, че е време да намалите темпото, даже да спрете. Трябва да стоите далеч от съмнителни проекти, без значение колко голямо е желанието да участвате в тях. Ще трябва да бъдете сдържани, да следите своите думи и действия.
Най-добре да се настроите за почивка, релакс, кратка ваканция. Ако това не е възможно, изпълнявайте ежедневните си задължения у дома и на работа, обръщайте повече внимание на децата и по-възрастните роднини. От особена полза през този период ще бъде обновяване на дома и на първо място да се отървете от ненужните боклуци, разтоварване на интериора. Премахнете всичко, което ви кара да си спомняте лошото! Това е период за много внимателни действия.
За влюбените звездите обещават много приятни минути, обич и топлина. Мнозина от вас ще насочат цялата енергия и вътрешна любов към партньора си. Обаче не прекалявайте, иначе половинката ви ще започне да ви приема за даденост. Отблъсквайте онези, които пречат на вашето личното ви щастие.

Лъв – През април ще преминете през много изпитания, преди да постигнете успех или да тръгнете по пътя на самоопределението. Основното нещо е да не се поддавате на настроението си, което ще бъде променливо, като пролетен вятър.
Венера ще влезе в знак Близнаци в началото на април и ще оформи тригон със Сатурн. Това ще ви донесе началото на ново, дълготрайно сътрудничество, което ще ви помогне в много отношения на вашия бизнес. Вятърът на промяната ще нахлуе в живота ви и ще ви накара да промените възгледите си за много неща. Обстоятелствата могат да ви разкрият нещо ново, което значително ще промени плановете ви за бъдещето.
Съвпадът на Меркурий с Нептун на 4 април ви предупреждава да обърнете повече внимание на платежната система и да бъдете внимателни, ако планирате да вземете заем. Би било разумно да не влизате в нови дългове.
Мнозина ще изпитват несигурност и раздразнителност. Ще ви се струва, че нещата тръгват назад и се сблъсквате с непреодолими препятствия, с които е трудно да се справите. Пригответе се за факта, че проблемът не може да бъде решен бързо. Натрупването на отрицателни емоции значително ще усложни отношенията ви с хората. Самите вие няма да забележите как ще се окажете въвлечени в конфликти, така че избягвайте раздразнението.
Щастието ви ще бъде променливо. На моменти ту ще го има, ту няма да го има. Ще постигнете стабилност в отношенията с любимия човек в началото на месеца и ще бъдете водени от единна цел. Когато Слънцето и Меркурий направят квадратура със Сатурн във вашия сектор на любовта през третата десетдневка на април, това ще доведе до разногласия относно определянето на приоритети и общи цели. Ще настъпи охлаждане в отношенията. Последното се отнася за родените през първата десетдневка на знака.

Дева - В началото на месеца всичко ще се окаже съвсем различно от това, което първоначално сте планирали. За вас април може да бъде месец на промяна, както за по-добро, така и за по-лошо. Ще бъдете обременени с множество проблеми и притеснения. Време за преоценка на ситуацията. Ще бъдете водени повече от ума, а не от сетивата.
Неочаквани разходи могат да възникнат у дома. Внимавайте с прибързаните и необмислени действия, включително импулсивни разходи, може да ви потрябват пари неочаквано и в по-голямо количество, отколкото сте планирали.
През първата десетдневка на месеца Меркурий ще се свърже с Нептун във вашия сектор на публичността и партньорството, предупреждавайки ви да обърнете специално внимание на тези области. Квадратурата на Марс с Уран на 7 април ще донесе препятствия и внезапни забавяния в бизнеса и работата ви, което ще ви навреди, ако все още работите и се занимавате с транспорт, туризъм или търговия с вносни стоки.
Девите ще са малко потиснати емоционално, могат да се разболеят за кратко време. Обострянето на хроничните заболявания е твърде вероятно.
Някои от вас изведнъж могат да почувстват хладина и безразличие към човека, който са смятали за близък. Април не е най-добрият месец за раздяла, ако връзката ви се е изчерпала, няма да можете да я прекратите без последствия. Основните неща, които трябва да избягвате този месец, са прибързани решения и любовни триъгълници. Те ще бъдат изпълнени с най-опасните и непредвидими последици за вас.

Везни – Венера ще влезе в знака на Близнаци в началото на април и ще сключи тригон със Сатурн. Това ще ви осигури подкрепата, от която се нуждаете, за да започнете един голям и дългосрочен проект. Ще бъдете добре информирани и организирани. Квадратурата на Марс с Уран ще ви донесе непредвидени разходи, поради което е важно да избягвате всякакви рисковани финансови ходове.

Време е за пролетно почистване не само у дома, но и в живота ви. Април ще ви накара да пренаредите пространството, в което работите и да подобрите организацията си. Всеотдайността към детайлите и перфекционизма ще ви направят по-успешни.
В средата на април Слънцето, преминаващо през вашия партньорски сектор, ще се изправи в квадратура на Плутон и Юпитер, което ще доведе до разногласия с членове на семейството. Секстилът на Меркурий с Марс на 19 април ще внесе повече динамика и полезни разговори във вашите отношения с партньора ви.
Връзката на Меркурий с Нептун във вашия здравен сектор през първата десетдневка на месеца ще ви донесе нарушена циркулация и ще повлияе и на хормоналния дисбаланс. Ще имате нужда от повече почивка и психофизична релаксация, тъй като чувствителността ви към стрес също ще се увеличи. Втората половина на ааприл ще ви донесе проблеми в областта на коленете и кръста и може да има урологични инфекции.

Скорпион -
Април ще бъде активен и динамичен месец за вас. През този пролетен месец ви очакват много приятни изненади. За креативните и активни Скорпиони ще бъде решаващо време.
Ще бъдете пълни с енергия, в движение, в добра форма и имунитетът ви ще бъде силен. Пазете се от падания. Възможни са наранявания на китката. Ще бъдете предразположени към болки в гърлото, така че избягвайте да пиете студени напитки. Настроението ви ще бъде променливо – ще преминавате от възходи до пълно униние. Не вземайте прибързани решения, събитията около вас непрекъснато ще се променят.
Ще успеете да внесете повече хармония във вашата емоционална връзка през втората половина на април благодарение на секстила на Меркурий с Венера. Ще започнете да обръщате повече внимание на нуждите на любимия човек.
Голяма е вероятността Скорпионите с единичен статус да срещнат някой със сходни интереси и ценности. Можете да изпитате „фатално“ привличане към нов човек, който ще влезе в живота ви неочаквано. Романтичната Венера ще пренесе мнозина от вас в свят, където всичко е розово. Ще сте склонни да виждате само добродетелите на любимия човек и да пренебрегвате неговите грешки. Венера ще помогне и на страдащите да намерят балсам за старите си любовни рани.

Стрелец –
Слънцето през април се намира в петия дом на вашия хороскоп, който е отговорен за творчеството и удоволствията. За повечето Стрелци работата ще отстъпи на по-заден план. Пригответе се за неочаквани промени в приятелствата и любовните отношения. Предстоят срещи с хора, които не сте виждали отдавна, които ще ви донесат не само радост, но и полза. Ще бъдете доволни и щастливи, че отново можете да установите контакти с тези, които са ви приятни и необходими. Но бъдете внимателни, човек, който преследва своя цел, може да също прояви интерес към вас.
През април ще срещнете известни трудности и препятствия. Ще има забавяне и корекции в делата ви поради проблеми нерешени във времето. Ще се появят обаче възможности за подобрения, така че ако можете да ги използвате, целите ви ще бъдат постигнати. Трябва да сте по-добре организирани във финансовата сфера, защото вече сте в ситуация, в която разходите надвишават възможностите, с които разполагате.
Този месец костите и ставите ви са уязвими. Ето защо, опитайте се да избягвате тежката физическа работа и бъдете внимателни. Избягвате откровени разговори, особено ако имате с какво да се похвалите: най-много да си докарате само завист.
Всички представители на този знак ще почувстват дъха на любовта и желанието за промяна. Въпреки това, не очаквайте бързи промени във вашата съдба: страстен романс няма да дойде скоро в живота ви, но април ще създаде всички предпоставки за неговото начало.
Връзките, които сега започват, могат да станат продължителни и може би стабилни, защото повечето Стрелци ще срещнат своите кармични партньори.

Козирог –
През април ще бъдете нерешителни в каква посока трябва да действате. Много Козирози ще бъдат измъчвани от съмнения относно правилността на действията си. Ще бъдете изпълнени с ентусиазъм и би било жалко да не го използвате.
В някои области ще има забавяне в делата ви. Ще минете и през някои изпитания. Въпреки това, този месец ще бъде много благоприятен за вас и отворен за нови възможности. Основното е да ги разпознаете навреме и умело да използвате предстоящите шансове.
Страстите около вас са толкова изострени, че може да се окажете между два пожара, но не добавяйте масло в огъня. Не бъдете твърде взискателни към другите, а вместо това бъдете по-меки и по-снизходителни.
Любовта няма да ви напомни веднага за себе си, известно време ще си мислите, че тя изобщо не съществува, обаче, всичко най-интересно и светло ви очаква напред. Бъдете търпеливи, защото никой не казва, че пътят до нея ще е лесен и постлан с рози. Тези, които са в активно търсене на любовта, не трябва да чакат незабавни промени в живота, дори ако на хоризонта ви вече се е появила нова звезда.
Венера през месеца се премества в шестия дом на хороскопа ви. За романтика месецът не е най-подходящият. Сега ще имате всички сили и способности да разрешите всяка, дори и най-трудната семейна ситуация.
Април ще ви даде много причини за радост.

Водолей – Април ще започне с известни трудности, но вие ясно знаете как да действате в определена ситуация и бързо ще се ориентирате. Не забравяйте да бъдете тактични, това само ще ви е от полза. Внимателно трябва да обмислите плановете си за действие.
Прекомерното бързане ще попречи на вашите планове и тогава ще бъде трудно да завършите работата, която сте започнали. Не е необходимо да очаквате твърде бързи резултати. По-добре имайте търпение и постепенно преминете към крайния резултат. Трябва да сте изключително предпазливи и внимателни във финансовата сфера. Опитайте се да минете без кредити. Не всичко ще е толкова розово, колкото ви обещават.
През месеца пред вас ще се отворят невероятни перспективи, които преди не са ви били достъпни. Завистливите хора ще усукват нишките си около вас, опитвайки се да ви навредят. Но те няма да успеят, ако самите вие не го позволите.
Можете да отделите повече време един на друг и да внесете новост във връзката си. Любимия човек ще одобри вашите планове и идеи, което ще направи връзката още по-топла и доверена.
Атрактивният и очарователен Водолей ще може да обърка главите на мнозина. Ще се почувствате в центъра на вниманието и уверени в себе си, но не бързайте с изводите. Ситуацията на любовния фронт ще се промени до неузнаваемост и ще ви поднесе много изненади. Неочаквано съдбата ще ви представи подарък, който не сте очаквали. Ако сте свободни, имате шанс да опознаете интелигентен и комуникативен човек чрез непосредственото обкръжение.

Риби – Интуицията ви ще стане ваш верен спътник този месец. Запазете спокойствие, дори ако хаосът цари наоколо. Така ще изглеждате още по-достойно в очите на другите, които понякога възприемат вашата мекота като слабост.
Готови сте за нови начинания и нови ангажименти, както и да поемете рискове. Ще имате възможност да реализирате целите си или да положите основите в по-дългосрочен план. Дейностите, които предприемате, ще бъдат успешни.
Много скоро ще се уморите от този начин на живот и отново ще потърсите уединение и спокойствие. Отделете време да сте сами със себе си, за да подредите мислите си. Всяка стъпка, която предприемете, ще трябва да бъде внимателно обмислена.
Този месец щастието ви ще бъде напълно във вашите ръце. Най-накрая ще можете да управлявате ситуацията на любовния фронт. Влюбените също ще преминат през период на недоверие, но негативните емоции ще отстъпят място на радостта и приятните емоции.
Венера ще прекара април в 4-ти дом на хороскопа на Рибите - сектора на огнището и семейните връзки. Насочете цялата си енергия за подобряване на дома, за да създадете уютна и комфортна атмосфера в него. Добре е да започнете ремонти и да вършите други домакински дейности. Отделете повече внимание на по-възрастните роднини.
За нови запознанства времето също е благоприятно. Възможно е да имате първа романтична среща с някой, когото преди сте считали само за приятел. Април може да бъде много динамичен, ако сте свободни. Вие сте привлекателни за много хора и няма да останете незабелязани.