Автор
Десислава Недева

Пълнолуние в Дева: Пригответе се за чудо

Пълнолунието в Дева, което ни очаква на 9-ти март, ще се случи точно в 20:48 ч. местно време. Неговото влияние ще бъде като цяло позитивно, но има потенциални предизвикателства, за които трябва да бъдете особено бдителни.

Пълнолунието ще бъде в опозиция с Нептун, което може да породи някои обърквания, скандали и заблуди. Този предизвикателен аспект към планетата, която управлява болестите и инфекциите, ще засили страховете ни от разпространението на коронавируса, които могат да се окажат и основателни, ако се превърне в пандемия. За щастие тригонът на Луната с Юпитер носи потенциала на късмета, доверието и вярата в доброто бъдеще във всеки един от нас. Освен това този благотворен аспект би могъл да помогне за успешното овладяване на ситуацията с разпространението на този вирус.



По време на самото Пълнолуние се активира и друг положителен аспект, а именно секстилът между Юпитер и Нептун. Идеалистичната му и духовна природа придава на явлението цялостен позитивен характер и до голяма степен неутрализира страховете, подозренията и тайните, които се опитва да ни скрои Нептун.

Неподвижните звезди, които влизат в небесната конфигурация, също носят своя двойнствен характер, но за щастие чувството на самосъжаление, нещастие и унижение ще бъде изместено от усещане за сила, кураж и духовна сила.



Опозицията на Луната с Нептун може до такава степен да повиши емоционалната ни чувствителност, че ще бъдем объркани от собствените си усещания, а останалите трудно ще разбират истинските мотиви, които стоят зад нашите действия. Също така е много вероятно да идеализираме прекалено някого, без да забелязваме негативните черти от неговия характер. Това ще ни направи лесни жертви на измама и обект на скандални изказвания и дори обиди. Затова бъдете честни и искрени в намеренията си, избягвайте да клюкарствате и злорадствате зад гърба на другите.



Подсъзнателните ни страхове започват да излизат на яве и да замъгляват съзнанието и ясната ни преценка за ситуациите, в които попадаме. Вечер ни преследват кошмари, а чувството за вина и срам не ни оставят нито миг спокойствие. Възможно е да станем параноични по отношение на своето здраве и е по-добре да се погрижим добре за себе си, ако усещаме, че се разболяваме, за да не се превърнем в истински хипохондрици.

Хармоничният аспект, който Луната сключва с Юпитер придава щастие и добро настроение на всички ни. Помага ни да споделяме чувствата си и да бъдем по-отворени един към друг. Подобряват се връзките и отношенията, както и чувството за взаимно уважение и респект. Повишената самоосъзнатост ще ви помогне да разграничите истината от измислицата и реалността от илюзията. Планетата на късмета, Юпитер, спомага за реализирането основно на положителното влияние от опозицията на Нептун, а именно развито въображение, артистичност и състрадателност. Ако сте положили много усилия, за да постигнете успех в дадена област, сега е моментът, в който да си го извоювате със всичките му прилежащи позитиви.



Секстилът между Юпитер и Нептун носи хармония, доброта, надежда и късмет в начинанията. Получаваме проникновение, от което придобиваме цялостна представа за това кои сме и къде е мястото ни в този свят. Разбираме, че можем да бъдем щедри, без да занижаваме стандартите си и да правим излишни саможертви. Можем да израстваме духовно, без да се отказваме от материалното. Оптимизмът на това Пълнолуние е съпътствано от добри намерения и морални устои и е идеалното време за професионално развитие и бизнес просперитет.



Пълнолунието в Дева тази година съвпада с неподвижната звезда Денебола и носи потенциала на евентуални големи катастрофи от световен характер, бунтове и стачки, както и смърт или възкачване на престолонаследници.

Преди пролетта да разцъфти в пълния си блясък и зеленина пред нас, нека се възползваме от енергията на Пълнолунието в Дева, когато Слънцето се намира в Риби, а в случая и в съвпад с Нептун и се отдадем на артистични и интровертни занимания. Следвайте тези предписания и ви обещваме успех и добро настроение.

1. Останете насаме със себе си, но не у дома. Излезте сред природата и почувствайте майката Земя под краката си. Ще усетите невероятен прилив на живителна сила.
2. Анализирайте, унифицирайте и организирайте. Това ще ви дисциплинира и ще въведе ред както във вещите, така и в душите ви.
3. Направете ретроспекция на постъпките си. Погледнете назад и вижте с какво сте се справили добре и какво още можете да направите, за да подобрите стратегиите си за успех.
4. Погрижете се за своето тяло. Девата обича всичко да бъде чисто, свежо и здравословно. Внимавайте как се отнасяте с тялото си, защото рано или късно то ще ви се отблагодари или отмъсти. Когато му предоставите необходимото количество сън, упражнения и питателна храна, ще имате достатъчно сила и енергия да осъществите мечтите си. По този начин ще се чувствате не само физически, но и психически добре и удовлетворени от живота.

Четете още: Венера влиза в Телец увеличава любовта и насладата