Автор
Десислава Недева

Пълнолунието в Овен носи нова любов на Девите

На 14-и октомври, точно 9 минути след полунощ, настъпва Пълнолунието в най-упорития знак от зодиака – Овен. Този път ще трябва да се стегнете, защото не е време нито за глезотии, нито за капризи. Питате се защо? Много просто – Луната е застанала в точна опозиция с цял отбор от небесни тела в земния знак Дева, а именно – Слънцето, Венера, Марс и Меркурий. Като добавим съвпада на Сатурн и Плутон в Козирог, както и разположилия се удобно и за дълго Уран в Телец, имаме цели седем планети в земни знаци. Време е да запретнем ръкави и да вземем да свършим нещо, а най-добре ще бъде нашите усилия да имат и материално изражение. Акцентът в Дева ни подсказва, че ще успеем да постигнем някакъв успех, ако заложим на подобрения и нововъведения в ежедневните ни рутинни дейности.



Нещата са елементарни. Просто се вслушайте какво има да ви каже вашето тяло. Започнете да правите леки упражнения всеки ден и отделяйте повече време за сън, а квадратурата на Юпитер и Нептун може да ви изпрати ярки сънища, които да ви подскажат правилната посока на движение. Венера също бързо се приближава към Меркурий и нежната й прегръдка ще оцвети желанията ви в лек нюанс на перфекционизъм. Възможно е да се наложи да се съобразявате с мнението и решенията на някой друг. Бъдете силни и отстоявайте своите позиции!

Нека сега обърнем поглед към всеки един знак от зодиака, за да разгледаме подробно влиянието на октомврийското Пълнолуние:

Овен

Знаем, че вие сте винаги много заети и никога не скучаете или отпочивате, но сега е моментът да се научите правилно да приоритизирате задачите си. Ако го направите успешно, ви очаква така мечтаното повишение на работното място. Не се страхувайте да поемете инициативата по новия проект, докажете какви качества наистина притежавате и резултатът няма да се забави. Но не забравяйте и да отделите необходимото време за сън, за да не се отрази работохолизмът ви зле на вашето здраве.

Телец

Грижовността е ключовата дума на това Пълнолуние. Децата ви, съпругът или домашните любимци ще имат нужда от вашата помощ и подкрепа. Цялата енергия, пари, време и внимание, които отделяте ще ви изтощят, затова не се инатете като едни истински Телци, а приемете подадената ръка от ваш приятел или роднина. Не е нужно да износвате света на плещите си. Нали близките са затова, да се подкрепят в трудни моменти. Ще ви изненада и неочакван приход, така че помислете с каква покупка ще зарадвате себе си за компенсация.



Близнаци

Ако се чудите как да изкарате допълнителни пари към семейния бюджет, опитайте да работите от дома. Започнете бизнес, при който не се налага да киснете в офиса от 9:00 до 18:00 всеки делничен ден и ще видите как нещата ще потръгнат. Ако отдавна сте решили, че искате да продадете своя апартамент или просто старата холова гарнитура, сега е моментът да го направите. Нещата ще се случват светкавично бързо и при изгодни за вас условия.

Рак

Това Пълнолуние ви призовава да се отърсите малко от всички отговорности, с които сте свикнали да живеете вече години наред и да планирате онова пътуване до далечна, а защо не и екзотична дестинация, за което винаги сте мечтали. Обърнете внимание на предложенията, които получавате по електронната ви поща и най-вече видео рекламите. Там се е скрил източникът на вашето щастие. Не го пропускайте!

Лъв

За Лъвовете, Пълнолунието в Овен ще раздвижи финансовите проекти, които са били в стагнация по една или друга причина. Всички чакащи договори ще са подписани, сделките ви ще се сключват една след друга, дори едновременно ще движите някои свои дейности. Лошата новина е, че ще се наложи да се разправяте с недоброжелател в офиса, но ако стиснете зъби и отстоявате позицията си, без да нахлувате в чуждото пространство, нещата бързо ще се уталожат.



Дева

Пълнолунието през този месец ще бъде най-плодотворно за Девите. То ще им донесе нещо ново и незабравимо – нова връзка, ново начало, нов дом или просто нови мебели у дома, но всичко ще е дълго чакано и изстрадано. Промяната обаче ще е пълна и за добро. Позволете си най-накрая да бъдете щастливи, без да мислите десет хода напред. Животът не е игра на шах, той е дар от Бог, на който трябва да се радваме всеки ден.

Везни

Знаем колко обичате да сте в компанията на свои близки и приятели, скъпи Везни. Но това Пълнолуние ви подканва да заминете някъде надалеч, но сами. Да, правилно прочетохте. Време е да се изправите лице в лице със собствените си мисли и чувства, да се опознаете по-добре, да медитирате и да се завърнете като нови личности. Трансформацията вече е настъпила, само трябва да я осъществите докрай. Нека бъде качествено изпълнена.

Скорпион

Винаги сте искали да бъде най-добрите, нали така? Е, с Пълнолунието в Овен най-после ще ви се отдаде този шанс. Особено ако стремежът ви за превъзходство е насочен в кариерен план. Ще ви поверят изпълнението на важен проект, а вие ще се справите повече от блестящо. Естествено финансите ви също значително ще се подобрят, но внимавайте да не увеличите и разходите си. Прахосничеството няма да ви е от помощ. Проблем, който сте имали с изправността на любимата ви сребриста Тойота, най-после ще има щастлива развръзка.



Стрелец

Пълнолунието в Овен поставя кариерата на Стрелците на фокус. Очаквайте повишение или увеличение на заплатата. Ако ви бъде предоставена алтернатива, не се колебайте да изберете изкачването на стълбичката в йерархията. Вашето самочувствие е здравословно високо и не трябва да изпускате момента да блеснете пред шефовете си.

Козирог

Дошъл е краят на дълъг период на обучение, Козирози. Вашето време да се докажете колко сте добри в прилагането на новопридобитите знания е настъпило. Каквото и поле за изява да изберете, Луната ще ви зарежда с енергия и ще осветява вашия път към успеха. Ако все още ви липсва достатъчно увереност, огледайте се за някакво вдъхновение или просто потърсете помощ от приятел, роднина, ментор. Резултатът няма да закъснее и ще видите светлината в тунела по-бляскава и примамлива от всякога.

Водолей

Най-накрая ще успеете да запълните огромните дупки в бюджета си. Не бъдете прекалено горди и приемете подадената ръка или направо пачката с банкноти, която ви се предлага, защото скоро едва ли ще получите подобно предложение. Създайте стабилен приятелски кръг около себе си, за да осигурите вашето спокойствие. Знаем, че за Водолеите това лесно като детска игра. И не прекалявайте с ТВ маратоните, а прочетете някоя вдъхновяваща книга. Не е задължително да е Ошо.

Риби

Пълнолунието за вас е време да разширите приятелския си кръг. Търсите нова любов – помолете някой ваш близък да ви уреди среща на сляпо и се отдайте на интуицията и въображението си. Доверете се на съдбата и тя ще ви поднесе съкровен подарък. В работата нещата също изглеждат доста розови. Ще смените работното място с по-престижна длъжност и новите социални среди ще ви срещнат с интересен представител на противоположния пол. Тези благоприятни за вас условия ще стимулират така или иначе творческата ви натура и възможностите пред вас наистина стават безгранични.

Четете още: Месецът, в който сте родени, определя вашата съдба