Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Раци, декември ви носи флиртове и много романтика

Скъпи Раци, през декември ще имате повече отговорности от обикновено и няма да бъдете напълно фокусирани върху работата, което може да се отрази негативно на кариерата ви. Независимо от ситуацията, не се карайте и не спорете с работодателя си (или началник), останете в добри отношения с него и колегите, с които работите. Положителна е перспективата за Раците по финансови въпроси, но внимавайте, защото имате силна нужда да харчите на места, където не е необходимо. Не е нужно да влизате в дългове точно сега.

На 21 декември ще се състои съвпада на Юпитер със Сатурн, събитие, което се случва веднъж на 20 години и това подреждане ще се извърши в VIII дом на Рака, което може да означава проект с голямо положително въздействие върху личното и семейно наследство на субекта.

Транзитът на Меркурий през VI-ти дом (работа, здраве) на Рака, от 01 до 20 декември, представлява отлична възможност за планиране на вътрешни дейности; консултации с медицински специалисти и други съветници. Мнозина ги очакват интересни предложения за работа, както и продуктивни работни срещи.

Имайте предвид, че пълното слънчево затъмнение в знак Стрелец на 14-ти декември, ще се случи точно в VI-ти дом на Рака, насърчавайки промените в начина на живот, възприемане на здравословни навици и търсенето на баланс между тяло и ум. Благоприятства физическите упражнения, особено йога, разходки, бягане и използването на елиптични тренажори и стационарни велосипеди. По същия начин се препоръчват практики на медитация, молитва, визуализация, утвърждения и позитивно мислене.

Пълнолунието се случва във вашия знак на 30-ти декември, което ще наблегне на заздравяването на емоционални рани чрез прошка, разбиране и състрадание към себе си. Време е да се освободите от миналото и да си направите равносметка.

На 23 декември Плутон в VII-ми дом на Рака, ще се изправи в квадратура с Марс в X-ти дом, което може да генерира напрежение вътре в двойките поради професионални или финансови причини.

От друга страна, влизането на Венера в VI дом след 15-то число предполага възможност за появата на личностно привличане между колеги в службата или други свързани лица. Пристигането на Ерос (астероид на похотта) в V –ти дом на знака на 22-ри, засилва тази тенденция, насърчавайки флирта и чувствените игри. Освен това, влизането на Меркурий и Слънцето в VII-ми дом (на 20 и 21 декември) насърчава към обявяването на бракове, започване на ангажименти и ухажвания.

Четете още: Близнаци, декември ще ви запознае със следващата ви любов