Ретрограден Меркурий от 10 май до 3 юни: Тези две зодии трябва много да внимават

08 май 2022 | 00:05
48908
1
Снимки: Pixabay
1

На 10 май 2022 г. започва ретрограден Меркурий. Астролозите съветват по това време да сте възможно най-тихи и спокойни.

Какво е ретрограден Меркурий?

Всяка планета в Слънчевата система се движи директно или ретроградно. В първия случай това е движението на небесно тяло по обичайната му траектория. Ретроградно движение се нарича, когато изглежда, че планетата се забавя или започва да се върти в обратна посока. Но това е просто оптична илюзия: в действителност това не се случва. Феноменът е свързан с особеностите на проекцията, когато небесното тяло минава покрай Земята 3-4 пъти годишно в продължение на три седмици.

Според астрологичните концепции всяка планета отговаря за определени области от живота. Меркурий се грижи за логическото мислене, комуникацията, науката, търговските и финансови транзакции, пътуването, бизнеса, учението. Ретроградността дава силно напрежение в тези области, за които е отговорна планетата. 

Ретроградният период на Меркурий, който предстои, ще се случи в периода от 10 май до 3 юни 2022 г.  Планетата ще влияе и на глобалните процеси. Това може да окаже негативни последици върху световния валутен пазар и до проблеми от икономически характер в различните страни.Кои зодии трябва да внимават по време на ретрограден Меркурий?

Знаците, които са под контрола на Меркурий и трябва да се държат по-внимателно, са Дева и Близнаци. Те попадат под по-силно влияние на задържащата ретросила, която създава пречки в комуникациите и правенето на бизнес.Как да се държите по време на ретроградния период

Съветите, които дават астролозите по-долу, важат за всички зодии, но с особена сила се отнасят за Дева и Близнаци. През този период не трябва да извършвате прекомерна активност: действията могат да бъдат не само безполезни, но и да повлияят негативно на живота ви в личен и професионален план. Не се препоръчва да стартирате големи проекти, свързани с наука, образование, търговия, технологии.

Необходимо е да се въздържате от сключване на договори. Не планирайте големи продажби или придобивки. Тъй като Меркурий отговаря и за финансовите транзакции, процесът може да бъде забавен или отложен.

Периодът обаче е добър момент да научите старите уроци, да завършите проекти, които са били изоставени от няколко години. Необходимо е да се анализират по-ранните грешки, за да не се повтарят в бъдеще.

За да сведете до минимум собствените си загуби и провали, не започвайте и не планирайте нищо ново през този период, намалете броя на срещите, ограничете комуникациите. Съветът на експертите е да се отдадете на отдих и уединение. Занимания като йога, медитация, успокояващи ума практики, дихателни техники, разходки сред природата ще окажа благотворен ефект върху мислите и емоциите ми.

Четете още: Как пролетта преобръща света на всяка зодия?

Още по темата

Коментари

1
  15 май 2022 | 21:02 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени