Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Ретрограден Меркурий във Везни: Време за размисъл, промени и много романтика

Новият ретрограден период на Меркурий е от 27 септември и ще продължи до 18 октомври в знак Везни. Обикновено за това време се пише, че е много хаотично и внася объркване в комуникациите и транспорта, и макар да има нещо вярно, има много повече от това, което се случва през този период. Да, нещата могат да станат малко хаотични, но ще се случват и много добри неща. Както монетата има две страни, така и ретроградният Меркурий си има своята добра и лоша страна.

Това може да бъде време на размисъл, преосмисляне и отстъпление. Точно като планетата Меркурий забавя своето движение, ние също трябва да забавим темпото, за да можем да преразгледаме нашите убеждения, да подредим мислите си и да решим как искаме да продължим напред в живота си.

Какво може да направите:

- Простете си за миналите грешки.

- Разрешете старите проблеми в отношенията с партньор, с близките, като проявите максимално търпение. Някой може да е изтълкувал погрешно някои думи или са се появили противоречия по по-сериозен въпрос, не сте постигнали съгласие помежду си. С малко повече търпение ситуацията може да бъде поправена.

- През този период е обичайно всеки да се смущава и да се тревожи повече от обикновено, така че не си заслужава да вземате незабавни прибързани решения. Ако връзката ви има нужда от „основен ремонт“, сега е чудесен момент за това.



Тъй като Меркурий се намира във въздушен знак, а въздушните знаци са интелектуални и предпочитат да разглеждат ситуациите по-обективно. Везните отговарят за отношенията, затова този ретрограден период е особено подходящ за преоценка на партньорството във вашия живот. Всъщност ретрограден Меркурий може да накара някой от вашето минало да преразгледа отношенията си с вас, да премисли, така че не се изненадвайте, ако изведнъж ви се обади бившата любов, с която не сте говорили от известно време.

Бивши любови може да се върнат в живота ви. Ако наистина сте копнели за това, значи можем да кажем, че това е положителната страна на ретроградният Меркурий в знака Везни. Такава ситуация може да бъде използвана за помирение... или за окончателно разделяне. Ако наистина искате да съживите стара любовна връзка, не чакайте случайна среща. Действайте!

Докато обратният Меркурий преминава през Везните, небето напълно ви подкрепя при възстановяването на връзката ви. Вярно е, че не дава никакви гаранции, но шансовете са все пак големи! Везните са знак, който се свързва преди всичко със справедливост и честност. Когато Меркурий се движи ретроградно, имате шанс да поправите грешките, които сте направили, или да започнете да възстановявате справедливостта. По това време могат да изплуват стари оплаквания и противоречия между партньорите. Обаче това може да е и положителен момент - в края на краищата осъзнаването на проблема ви позволява да предприемете необходимите стъпки към неговото решение. Вероятно ще бъде по-честно да влезете в труден спор сега, отколкото да го избегнете. Ако се вслушате в това, което казва вашият любим човек, няма да има нужда от много обсъждане. Като разрешавате разногласията и коригирате връзката, можете да укрепите по този начин отношенията си.

Ретроградният Меркурий във Везни може да бъде особено проблемен, ако имате лични планети в някой от кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни или Козирог. Общуването може да е проблем и може да се почувствате така, сякаш вие и друг човек не можете да влезете на една и съща страница, колкото и да се опитвате. Опитайте се да държите нещата в перспектива - тези нарушени комуникации няма да продължат вечно.

Не чакайте романтичната ви ситуация да се промени! Започнете да създавате (подготвяте) романтичното бъдеще, което заслужавате. Независимо от това, което се случва, най-добре е да изчакате, докато Меркурий се обърне директно, за да вземете окончателно важните любовни решения.

Четете още: Коя е идеалната възраст за сватба според зодията?