Автор
Десислава Недева

Ретроградният Меркурий свърши: интригите се разплитат!

На всички ни се струва, че астролозите само плашат народа с ретроградната фаза на Меркурий. Да, наистина светът няма да свърши, когато Меркурий се движи в обратна посока, или поне на нас така ни изглежда, но определено е доста предизвикателен период.

Е, днес е време да си отдъхнем, защото Меркурий вече е директен. Какво всъщност означава това?

Меркурий е бързодвижеща се планета, което означава, че влияе върху ежедневните ситуации, в които попадаме. Освен това управлява комуникацията и мисловните процеси, така че всякакви всякакви проблеми в тяхното осъществяване вече ще бъдат сведени до минимум. Спокойно подписвайте договори, купувайте техника (колко удобно съвпада с наближаващите коледни намаления) и стартирайте нови проекти. Звездите са на ваша страна и ви дават своята небесна благословия. Объркванията, носталгията по миналото и липсата на организация вече е зад гърба ни.



Тъй като ретроградният Меркурий беше в знака Скорпион, вероятно сте изпитвали затруднения и сте попадали в заплетени ситуации по темите за секса, интимните отношения, отмъщението, амбициозните начинания и налагането на силата на волята. От днес нататък очаквайте развитие по тези наболели въпроси. Ще се разрешат много проблеми, ще изскочат отговори от неподозирани места и ще си направите финалните изводи по вълнуващите ви казуси.

Четете още: 2020-та е годината на Металния Плъх. Вижте каква ще бъде тя според китайския хороскоп