Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Риби, декември ви носи успехи в работата и нова любов

Риби - Юпитер, вашият управител на кариерния и социално-професионален статус влиза във вашия 11-и дом (приятели, групи и съвместни проекти) на 2 декември, където Сатурн и Плутон пребивават там дълго време. Там са и Венера (до 20-и) и Слънцето (от 21-и).

Социалният ви живот ще бъде доста активен. Добри перспективи ще се появят благодарение на приятелите.

Бъдете внимателни с парите, тъй като през празниците ще бъдете прекалено щедри. Меркурий, управителят ви на дома на брака и партньорството преминава през вашия 10-и дом (кариера и социално-професионална репутация) между 9 и 29 декември. Благоприятно е за общуване с вашите колеги и бизнес партньори и лесно ще създавате нови партньорства.

Слънчевото затъмнение на 26 декември може да донесе промяна в професионалната област или кризисен момент в работата, но е възможно да се извърви нов път, с нови намерения, може би дори да ви тласне към нова професионална посока. Проблеми със здравето са възможни след 21 декември поради стрес на работното място, тъй като бихте могли да преминете през моменти на паника, притеснение и умора.

Любовният живот е по-благоприятен за обвързаните и семейните двойки. В дните около 20 декември, когато Меркурий е в напрегнат аспект с Нептун, е възможно да се появят разногласия и спорове с партньора по различни теми. Свободните представители на знака Риби могат да намерят нови приятели или да срещнат платонична любов.

От друга страна, присъствието на Венера в 12-я ви дом до 20 декември показва, че мнозина ще срещнат отново своя страст от миналото. Въпреки че може да имате интерес да се свържете отново, не забравяйте, че нищо вече не е същото, въпреки носталгията.