Автор
Десислава Недева

Сатурн преминава във Водолей и носи голямата промяна

Сатурн, планетата на авторитета, отговорностите и стабилността, се настани удобно в знака Водолей на 17-и декември 2020 година. Всъщност той беше за кратко там в периода между 21-ви март и 1-ви юли, но сега ще пребивава в това съзвездие за по-дълго време, чак до 7-и март, 2023 година. Това означава, че много неща този път ще се променят. Завинаги.

Сатурн винаги се е славел като планетата, която е отговорна за важните събития в нашия живот. Той често ни притиска да предприемем промяна, за която не винаги сме наистина готови, но е наложителна от гледна точна на вселенските закони. Като старо колкото света правило, което е ужасно досадно, но без да го спазваме, не можем да израснем като личности и да продължим по своя еволюционен път. Сатурн обича традициите, а Водолеят им се противопоставя. Ето защо, когато планетата с пръстена се намира в този знак, неговата енергия не е толкова тежка и непоносима за преживяване. Напротив, разчупена е, извън стандартите и ориентирана към бъдещето.



Последният път, когато Сатурн се е намирал във Водолей, е бил през далечната 1994 година, когато е изобретена интернет мрежата и стартира масовото ѝ използване от крайния потребител. Оттогава насам човечеството е постигнало изключително голям технологичен напредък, затова астролозите очакват, че следващият 27-годишен цикъл ще бъде с още по-голяма значимост за развитието на технологията, медицината и иновациите като цяло. Енергията на Водолея има още един хуманистичен и социален нюанс, така че се очакват и редица активистки инициативи да залеят мащабно планетата и обществото ни.

Краткият престой на Сатурн във Водолей това лято се свързва с масовото движение срещу смъртта на Джордж Флойд в САЩ, както и протестите и бруталната намеса на жандармерията по площадите в нашата страна. Това е само кратък трейлър за всичко, което ни очаква през следващите близо две години и половина. И все пак, едно е ясно, промяната е неизбежна, ако искаме едно по-добро бъдеще за нашите деца, а всичко е в нашите ръце. Ако предприемем нужните действия, ще имаме възможността да получим това, за което мечтаем и се борим.



Прогресът и трансформацията в нашия личен свят ще бъде налице, само ако сме готови да работим и да еволюираме. Сатурн е планета, която щедро възнаграждава, но само тези, които полагат усилия и се трудят съвестно и неуморно. Останалите ще получат своята кармична разплата. Всекиму според заслугите, както се казва. Ако ние израстваме с всеки изминал ден, ще получим от Вселената подаръци, които значително ще подобрят нашия живот.

Ако вие сте страстен привърженик на протестите и отстояването на човешките права, то сега е вашият момент да се включите в редица активистки движения, които ще стартират през идните две години. Време е да заявите своите идеи и виждания и да дадете своя принос нещата да започнат да се случват. Борете се за това, в което наистина вярвате и искате да видите в света, в който живеете. Уверете се, че гласът ви ще бъде чут. Сатурн във Водолей ни напомня, че ние сме по-силни, когато сме заедно и обединени, и тогава сме способни да постигнем велики дела.



Сатурн във Водолей ще донесе много повече структура и сериозност в борбата с коронавируса, както и ще помогне на иновативната ваксина да свърши своята безценна задача да изкорени заразата окончателно. Основните промени, на които ще станем свидетели, ще бъдат в сферите на въздействие на знака Водолей, а именно новите технологии, астрономията, интернет пространството, електрониката, медицината, науката, както и отдадеността на дадена религия или кауза.

Ако искате максимално да се възползвате от енергията на този транзит, има едно нещо, което трябва задължително да направите, а именно – радикална промяна както в света, така и в живота си. Но нищо грандиозно не се случва, без да се предприемат нужните действия и без да се положат достатъчно усилия. Затова останете осъзнати и се подгответе добре за приключението, наречено Сатурн във Водолей. Само ако бъдем достатъчно отговорни пред себе си и пред обществото, ще съумеем да изградим бъдещето, за което всички мечтаем.

Четете още: Великият съвпад на Сатурн и Юпитер и неговото въздействие върху всяка една зодия