Автор
Десислава Недева

Сатурн вече не е ретрограден. Вижте как ще се отрази това на всяка една зодия

На 29-ти септември Сатурн приключва своето четиримесечно ретроградие и се връща към нормалния си ритъм на движение. Време е да престанем да се оплакваме от задълженията си и да приемем отговорностите си зряло и достойно. Когато траеше ретроградния период на Сатурн, ние се чувствахме така, сякаш целият свят е срещу нас и това още повече утежняваше положението. Сега, когато този астрологичен фактор е отпаднал, ние с охота се трудим усърдно, за да притежаваме живота, за който винаги сме мечтали, без да се съсредоточаваме толкова върху негативните моменти и препятствията по пътя ни.



Сатурн винаги дава ограничения, рестрикции и забрани, но докато те изглеждат неоснователни по време на ретроградното му движение, когато той вече се движи директно, ние придобиваме повече яснота относно техния смисъл и значимост.

С връщането на директното си движение, Сатурн помага на всеки един знак от зодиака да увеличи степента си на приемане на настоящото положение, без значение дали то му харесва или не. Вижте как ще се отрази този небесен транзит върху живота на всяка една зодия и как точно ще подобри начина, по който се чувства или най-малкото ще разбере къде точно се намира в обществото и защо.

Овен

Овните ги очаква стабилен финансов период, като приходите им значително ще се повишат идните месеци. Те ще поемат повече отговорности и ще застанат на лидерски позиции, макар и неформално, което ще стабилизира вътрешната им устойчивост и доверие в собствените им сили.



Телец

По време на ретроградното движение на Сатурн, Телците малко или много промениха своите възгледи и ценностна система и сега животът им изглежда някак странен и различен. Важно е да приемете философски тази промяна и да не я тълкувате като измяна на човека, който сте били преди. Опитайте се да направите този транзит максимално плавен и няма да имате никакви проблеми.

Близнаци

През времето, в което Сатурн се движеше ретроградно, вие сте натрупали известни дългове, които могат да бъдат както от финансов, така и от морален и емоционален характер. Сега настъпва период, в който да се разплатите. Уверете се, че сте предали нататък добрината, която сте получили в миналото и ще видите как всеки един аспект от вашия живот ще започне да процъфтява.

Рак

Любовният ви живот сигурно е бил под голямо напрежение и стрес през последните четири месеца и половина. Сега ще усетите едно блажено чувство на облекчение, защото отношенията между вас и партньора ви малко по малко ще започнат да се изглаждат. Разбира се, ще останат и някои въпроси за доуточняване, като например да синхронизирате общите си цели и мечти за бъдещето, както и разпределението на семейния бюджет.



Лъв

Лъвовете изживяха един наистина турбулентен четиримесечен период в кариерното си развитие. Работихте много, дори се разкъсвахте между изпълнението на няколко работни задължения едновременно. Сега обаче, когато Сатурн, планетата на реда и организацията, започне да се движи директно, всичко ще започне да се подрежда от само себе си. Освен това целият този хаос ви научи как да бъдете по-гъвкави и адаптивни, което може да бъде само във ваш плюс за бъдещото ви развитие.

Дева

Ретроградният Сатурн ви беше хванал за гърлото и нямахте никакво желание да се забавлявате през изминалите четири месеца от вашия живот. Малко по малко започвате да възвръщате доброто си настроение, но не забравяйте, че работните ви задължения все още очакват точно вие да се погрижите за тяхното изпълнение. И все пак работете здраво, но и се забавлявайте качествено, защото само балансираният живот може да ни донесе така мечтаното вътрешно удовлетворение.

Везни

Въпроси, свързани с вашия дом са ви тревожили по време на ретроградното движение на Сатурн. Искате да продадете жилище, да купите ново или просто имате проблеми с майсторите, които правят ремонт у вас. Добрата новина е, че всичко ще започне да се случва малко по-плавно, когато Сатурн възвърне обичайния си ход. Внимавайте обаче да не предприемате прибързани действия, за които после да съжалявате.



Скорпион

По време на ретргорадната фаза на Сатурн, вероятно сте се чувствали неспокойни и неспособни да се фокусирате върху каквото и да било. С възвръщането на нормалния ход на Сатурн, вие ще започнете да усещате все по-силно своя център. Използвайте този свеж прилив на енергия, за да стартирате нови проекти или да започнете работа, за която винаги сте мечтали, но все не ви е достигала смелост.

Стрелец

Проблемите с парите, които ви тревожеха през последните няколко месеца, ще останат зад гърба ви, но това в никакъв случай не означава, че ще се радвате на особено финансово благосъстояние. Да, няма да потъвате в излишни дългове и да се чувствате като в капан, но все пак е разумно да си правите сметка за какво харчите парите си, ако не искате отново да изпаднете в същото състояние.

Козирог

Сатурн е управител на вашата зодия, при това се намира във вашия знак, което не беше особено приятно изживяване, когато се движеше ретроградно. Вероятно сте били подложени на страхотен стрес и сте прекарали не една нервна криза, но вече може да си отдъхнете, защото Сатурн бавно набира скорост и възвръща своето движение в директна посока. Вече ще се чувствате леко, ще ви е спокойно на душата и ще имате усещането, че имате контрол над събитията в своя живот.



Водолей

Няма да се изненадаме, ако ни кажете, че последните четири месеца са изпили енергията ви и дори сте имали проблеми със съня, което допълнително влошава здравословното ви състояние. Настоящият транзит на Сатурн ще освободи и подсъзнанието ви и ще усетите не само прилив на сила и енергия, но и сънищата ви ще ви зареждат с добро настроение и позитивни мисли за бъдещето.

Риби

Социалният ви живот определено страдаше през изминалите четири месеца и сякаш вече започвате да губите доверието си в хората. Не се поддавайте на негативните мисли, защото Сатурн тръгва директно и отношенията ви с другите няма вече да бъдат така предизвикателни. Освободете се от подозренията и съмненията и очаквайте най-доброто от хората, с които общувате. Те нямат намерение да ви наранят или поне вече няма да имат, така че се възползвайте от благоразположението на Сатурн и създайте нови трайни и щастливи приятелства.

Четете още: Меркурий в Скорпион идва и разбунва духовете