Автор
Десислава Недева

Северен възел в Близнаци ни показва нов път към успеха

На 5-ти май, Северният лунен възел ще напусне съзвездието Рак и ще премине във владенията на Близнаците. Респективно Южният възел ще се настани в противоположния на Близнаците знак, а именно – Стрелец. Там те ще останат чак до 18-ти януари, 2022 г.

Лунните възли не са реални небесни тела, които могат да бъдат наблюдавани в нощното небе, а представляват математически изчислени точки на пресичане между еклиптиките на Земята и Луната. Ето защо влиянието им има толкова съдбоносен характер в астрологията и винаги се свързва с действието на кармата. Когато Северният възел се намира в Близнаци, ние ставаме по-амбициозни, търсим различни пътеки за развитие и нови възможности, докато Южният възел ни дърпа назад към утъпканите пътеки, с чиято помощ ще успеем да извършим своята душевна дисекция, да се освободим от травмите и да продължим напред.



В момента, в който Северният възел се премести в знака на Близнаците, Меркурий ще се превърне в наша пътеводна светлина в покоряването на новите хоризонти. Близнаците са подвижен знак и като такъв ще ни предложи незабавни промени, смяна на курса, по който се движим, но и опасност от разсейване и разпиляване на енергията. И все пак Северният възел винаги указва посоката, в която трябва да гледаме, така че не се противопоставяйте на промените. Отворете съзнанието си и мислете нестандартно. Противопоставяйте се на догмите и позволете на любопитството да ви води.



Тъй като Меркурий управлява знака Близнаци, нека разгледаме как ще се държи той до края на годината. Очаква се съвсем скоро да започне неговия цикъл на ретроградност, като всеки път той ще бъде във водни знаци. Първият цикъл ще стартира на 18-ти юни в знака Рак, а вторият – на 13-ти октомври в Скорпион. Това негово капризно поведение ще ни накара да поставим под съмнение емоционалните подбуди, които стоят зад начина ни на комуникация и светоусещане. И тъй като само седмица след преместването на Северния възел в Близнаци, Венера също става ретроградна в същия знак, то нуждата от промяна в общуването ни един с друг ще е съсредоточена в личните взаимоотношения.



Както вече споменахме, Южният възел ще се премести в знака Стрелец и ще очертае начините, по които изграждаме нашите вярвания и намираме смисъла в живота си. Стрелецът се управлява от планетата на разширението Юпитер, която в момента пребивава в спокойните води на Козирога, където си прави компания с други две „тежки планети“, а именно Сатурн и Плутон. Това планетарно разположение ни подсказва, че трябва да променим начина, по който гледаме на света, но за целта е необходимо да задълбаем навътре в самата сърцевина на проблема и да се справим сами с всички трудности, пред които ще се изправим, ровейки безмилостно в собствените си душевни рани.



Големият катарзис, който ще преживеем всички, ще се случи между 19-ти и 21-ви декември, когато Юпитер премине в знака Водолей и се съедини в нежна прегръдка със Сатурн. Формулата за успех обаче е една, а именно – колкото повече закостенели и остарели модели на поведение оставим зад гърба си през годината, толкова по-лесно ще разгърнем потенциала си и ще формираме актуален и работещ механизъм на психическа настройка, който да ни донесе успехи във всяко едно начинание.

Четете още: Меркурий влиза в Телец и носи новости в живота ни