Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Силата на мисълта и въображението събуждат ерогенните зони в тялото

Мисълта е най-важната ерогенна зона. Двете основни функции на мисленето са мисълта и въображението.

Мисълта се разглежда като мъжки атрибут, а въображението като женски. Мисълта се свързва с логиката, а въображението с интуицията. Ако въображението може да бъде събудено, тогава тялото ще реагира чрез сетивата. Фините канали свързват съзнанието с очите, ушите, носа, устата и повърхността на кожата. Дланите, стъпалата, гениталната област и главата са основните окончания на фините канали, а така наречените ерогенни зони всъщност са всички точки и места, които водят директно към психичните центрове и чрез тях към самото съзнание.

Следните ерогенни зони на женското тяло са изброени в Диамантените сутри: уста, очи, устни, бузи, уши, гърло, задна част на врата, гърди, зърна, корем, гръб, ръце, длани, бедра, йони (вагина), колене, глезените, стъпалата, палците на краката, както и талията, задните части, темето на главата, областта между очите. Основните и задължителни зони на стимулация обаче са устата, йони, гърдите, шията, пъпа, задните части, вътрешната част на бедрата, пръстите на ръцете и краката. При мъжа ерогенните зони са съсредоточени главно около езика, пъпа, сърдечната област, бедрата, но много чувствителни са и дланите, стъпалата, езикът, ушите и гърдите.
Ведическата традиция показва, че по различно време страстта се съсредоточава в различни части на женското тяло, според лунния цикъл. И така, Кама Сутра гласи, че "страстта живее в дясната страна на жената по време на светлата половина на лунния месец. По време на тъмната половина - в лявата. Превключването става под влиянието на светлината и тъмнината, в противен случай местата на страстта си остават същите."
Ведическите учения за изкуството на любовта са пряко свързани с лунния цикъл на страстта в жената. За определени дни са предписани ритуали и пози от Кама Сутра и се препоръчва определен ритуал и пози от сексуалната йога, стимулиране на определени части от тялото. Смята се, че дори женският клитор променя размера си в зависимост от фазите на луната.

Светлите и тъмните цикли работят само когато жената живее напълно естествен живот. Дори изкуствената светлина разстройва и променя периодичните цикли и центровете на страстта на жената. Съществува обред за подмладяване, при който жената трябва да остане на тъмно цял месец преди периода на сексуална активност. Този ритуал променя хормоналната секреция и чувствеността на центровете на страстта.
По време на този обред жената се учи да фокусира съзнанието си върху сексуалността, прехвърляйки енергията от сексуалния център към главния център и изпълвайки цялото си тяло с нея. Предлагат й да медитира върху водопад, който захранва целия й вътрешен свят. Любовната игра, практикувана след месец такава подготовка, е животворна и трансцендентна.
Опитайте се да използвате силата на мисълта и въображението, за да събудите ерогенните зони в цялото тяло. Изследвайте мистериозната връзка на лунния цикъл с мястото на страстта в Шакти. Събудете интуицията си и споделете мистериите на чувствения екстаз.

Източник Виктор Ф. Воскотов „Изкуството на здравословния сексуален живот“

Четете още: