Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Скорпиони, октомври ви носи промени и огромни печалби

Скорпиони, октомври обещава да бъде вдъхновяващ и просветляващ месец. Той ще внесе много мисъл и интроспекция, особено през втората половина на месеца. Бъдете подготвени за факта, че трябва да работите усилено върху своето вътрешно Аз. От друга страна, ще се почувствате по-силни, по-креативни, ще започнете да поемате повече рискове.

Началото на октомври може да не е лесно. Важно е да сте търпеливи, когато сте объркани. Опитайте се да избягвате крайности. През втората половина на месеца всичко ще стане малко по-лесно. Имайте предвид, че Хирон е ретрограден във вашия VI дом, което означава да се борите с моделите на перфекционизъм и контрол, които намаляват свободното ви време и ви пречат да изпълнявате планирането на висящите задачи.



Ще се чувствате по-малко уязвими сега. Най-вероятно в живота ви ще настъпят големи промени. Ще работите по-усилено и с готовност ще вземете своя успех в ръце. Юпитер и Церера във ІІ –я ви дом на финансите, подхранват самочувствието ви и показват възможностите за разширяване, за икономически растеж в различни области и значително увеличаване на производителността. По същия начин това планетарно разположение благоприятства неочаквано получаване на ресурси - значително увеличение на заплатите, нови доходоносни инвестиции и възвръщаемост от стари проекти, печалба от тото и др.



Трябва да развиете гъвкаво мислене и да се научите да приемате събитията, вместо да се съпротивлявате на промените. Меркурий ще посочи различните области, в които можете да растете и как да направите своите идеи известни и реализируеми, докато Венера ще ви насърчи да се свържете с душевните си желания и естествените си способности. Плутон е основният управител на Скорпиона, затова началото на директната му траектория резонира като пробуждане на представителите на знака, за да се свържете отново с личната сила след времето на интроспекция.

Слънцето и Марс в 12-и дом на Скорпиона благоприятстват срещи с духовни или религиозни хора, психолози, психиатри и алтернативни терапевти. На емоционално ниво ще бъдете по-концентрирани в своя вътрешен свят, отколкото във възможността за романтични възможности. В случай, че сте сами, ретрограден Нептун в V Дом на знака говори за преодоляване на идеализацията в любовта и обекта на привързаност и приемането на по-реалистична представа.



През октомври ще искате да прекарате повече време с приятели. Сега най-много се нуждаете от тях. Положителното настроение и способността за съчувствие ще направят личния ви живот особено успешен.