Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Скъпи Раци, внимавайте с парите и любовта през декември

Скъпи Раци, вашият основен фокус през декември ще бъдат вашите деца и творчески проекти. Повече планети ще ви подкрепят и ще получите възможност да докажете творческите си умения.

Планетарната обстановка ви тласка да се справяте както с вашата работа, така и с домашни и семейни проблеми. Ще разпределите времето и вниманието си между двете области, както е нормално. Трябва да се адаптирате към ситуациите и да правите необходимите компромиси, ако искате да постигнете целта, която имате в живота си.

Новолунието и слънчевото затъмнение на 4 декември ще се отрази на работното ви място, както и планетите, които ще им правят компания. Ще трябва да покажете много енергия в работата, защото проектите ви ще бъдат много конкурентни.

Това е много чувствителен период за вашите приходи, както и за разходите. Ще се появят много финансови нужди и това ще продължи през целия месец. Трябва да помислите два пъти, преди да направите огромна инвестиция.

През месеца може да се появят нови възможности за работа. Търсещите работа трябва да използват това време много разумно. Меркурий иска да се реализирате, така че ще получите подкрепа от него в търсенето на нова работа.

Венера ще повлияе на вашите взаимоотношения, докато преминава през знака на Козирог. Може да започнете да общувате повече и това да доведе до нови контакти в живота ви. Добър момент да използвате тези контакти за личния си живот. Хората ще ви оценят за добрия ви външен вид и поведение.

В утвърдения любовен живот за съжаление ще има кавги, така че трябва да бъдете много внимателни с партньора си. Ще се сблъскате с някои предизвикателства във връзката. Можете да очаквате някои емоционални разправии в съществуващите отношения. Но и връзките, които са в началото, могат да пострадат.

Ако вече преминавате през някаква криза в отношенията, тогава не трябва да взимате емоционално мотивирани решения. Същото важи и за професионалните ви взаимоотношения. Бъдете търпеливи и това ще бъде най-правилната стратегия.

Ако търсите партньор, сега трябва да бъдете малко внимателни. Под влиянието на Венера и Юпитер може да се случи да се влюбите до уши и да гледате всичко само през розови очила. По-добре стойте здраво стъпили на земята.